Wojtek59 Napisano 19 Października 2024 Napisano 19 Października 2024 46 minut temu, greatgonzo napisał: Te podkładki do napraw uszkodzonych otworów nitów to w zasadzie są zwykłe podkładki, tylko przestrzenne, tak by uzyskać efekt płaskiego nita. Ale mają średnicę około 1 cm. To coś (ang) "dimpled washer" Cytuj
HKK Napisano 20 Października 2024 Napisano 20 Października 2024 W dniu 18.10.2024 o 15:58, Maxy napisał: To nie są dźusy. Początkowo byłem sceptyczny, ale masz całkowitą rację. W tym miejscu nie ma i nie powinno być dżusów. Mocowanie blach okapotowania do szkieletu jest poniżej, w linii z kolektorem wydechowym. Tam są dżusy i znacznie mniejsze. Przedmiotowe elementy rzeczywiście wyglądają na jakieś zaślepki. Cytuj
greatgonzo Napisano 20 Października 2024 Napisano 20 Października 2024 O, faktycznie ordynarne podkładki i śruby. Z zestawami naprawczymi nie ma to nic wspólnego. Przy okazji. te dimple podkładki wyżej, to tylko połowa tej wersji zestawu - ta niewidoczna, za blachą. Trochę to wygląda na prowizorkę odpowiadającą na zapotrzebowanie szybkiego montażu osłon gdyby zaszła potrzeba nocnych startów. W ramach Crossbow, jak sądzę. Cytuj
lord_karton Napisano 20 Października 2024 Napisano 20 Października 2024 (edytowane) A dlaczego nazwę wymawiacie "dżus" a nie "dzus"? Dżus to raczej sok będzie . Edytowane 20 Października 2024 przez lord_karton Cytuj
Maxy Napisano 20 Października 2024 Napisano 20 Października 2024 It is named after its inventor William Dzus (/zuːs/) . Tak z angielska po polsku. Bo wymowa to ZUS. A to firma ubezpieczeniowa a nie angielski wynalazca. Cytuj
lord_karton Napisano 20 Października 2024 Napisano 20 Października 2024 Godzinę temu, Maxy napisał: It is named after its inventor William Dzus (/zuːs/) . Tak z angielska po polsku. Bo wymowa to ZUS. A to firma ubezpieczeniowa a nie angielski wynalazca Ja nie o to pytałem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi