marek d Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 Witam.Co zrobiłem; rozwiercone rury wydechowe i imitacja nitowania; kabina-blaszka Parta i trochę drucików ..malowanie- jest drugie, pierwsze zostało zmyte teraz zbieram w całość podwozie, stery które powycinałem itd. To jest moja 3-ecia 48. Nigdy tyle nie robiłem w kabinie. Pozdrawiam Marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 Witam! Super modelik! Naprawde kawal dobrej roboty! Widac, ze mamy na forum kolejnego fachowca. Czekam na wiecej fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 wow... czym wykonałeś imitację nitowania? po prostu pilnikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 27 Października 2008 Autor Share Napisano 27 Października 2008 : po prostu pilnikiem? O Matko, tak źle to wygląda? Zrobione było zębatką z zegarka, zaszlifowaną na ostro i zamocowaną w...antenie teleskopowej ze starego radia. W antenie było gotowe nacięcie i śrubka, które pasowało do zębatki. Marudek- dzięki, ale przesadziłeś. Na nowe fotki trzeba trochę poczekać. Jestem na etapie nakładania kalkomanii. Wolno mi to idzie z braku czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 O! Bardzo fajnie!!! Kabinka super, malowanie również. Słuchaj, może Ty odpowiesz na moje pytanie. Otóż na fotce z preshadingiem widać że jest na całości modelu. Potem na całym kamo widać cienie od niego. Teraz pytanie: jak osiągasz taki efekt? Preshading pokrywasz kolorem bazowym, jakby "tła" a potem dajesz dwa kolejne kolorki? Wydaje mi się, że w efekcie nad pewnymi miejscami modelu są 3 warstwy koloru + cienie. Może jakoś inaczej to robisz? Pytam bo właśnie widze te cienie na wszystkich kolorach a nie tylko tym pierwszym, "tła". pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 O Matko, tak źle to wygląda? ależ skąd, wygląda genialnie co do malowania to dech zapiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 28 Października 2008 Autor Share Napisano 28 Października 2008 Ostach- każdy kolor był nakładany pojedynczo na podkład. Następnie maskowany. Farba, rozjaśniana i przyciemniana w aero a czasie jednej sesji malarskiej. Farba mocno rozcieńczona, ciśnienie stłumione, wszystko na oko. Czaso i pracochłonne ze względu na maskowanie oddzielnych plam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 To znaczy robiłeś tą rozcieńczoną farbą taki w sumie post-shading? Na brązowym to fajnie widać. Myślałem, że da się jakoś ominąć maskowanie plam. To się chyba skłonię ku post-shadingowi. Eh, nie moge sie już doczekac malowania aerkiem! pozdrawiam i dzieki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 Super. Czekam na dalszy ciąg relacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 8 Listopada 2008 Autor Share Napisano 8 Listopada 2008 Witam. Powoli coś przybywa. Staje na nogach-znaczy na kołach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 fajny spłaszczysz koła? wiesz tak dla imitacji ciężaru maszyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 8 Listopada 2008 Autor Share Napisano 8 Listopada 2008 fajny spłaszczysz koła? wiesz tak dla imitacji ciężaru maszyny Nie. Maszyna ważyła około 3 ton, a koła są dość spore. http://www.warbirdphotographs.com/Avions3/d520-16f+.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 a no chyba że tak ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 12 Listopada 2008 Autor Share Napisano 12 Listopada 2008 Koniec. Galeria viewtopic.php?t=10623 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liteonit1 Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 Heh szybko ci to poszło. Jedna strona i gotowe. Ale mam jedno "ale". Fajnie by było jakbys dodał obszerniejsza relację z przebiegu budowy następnym razem... :PP PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 17 Listopada 2008 Autor Share Napisano 17 Listopada 2008 Heh szybko ci to poszło. Jedna strona i gotowe. Chyba nie myślisz, że zrobiłem to w dwa tygodnie. W dziale powitań wyjaśniłem wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi