mirage3 Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 Model f-my Master Craft to przepak Italeri tylko, że wersji A... Robić z niego Jastrzebia to jak jechać do Krakowa przez Suwałki. Da się to zrobić ale po co ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 No to się obudziłem: teraz dopiero zaskoczyłem, że to 1:48, a nie 1:72, który to u mnie na półce leży i kurz łapie... Sorry za zamieszanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 Model f-my Master Craft to przepak Italeri tylko, że wersji A... Robić z niego Jastrzebia to jak jechać do Krakowa przez Suwałki. Da się to zrobić ale po co ?? Da się i to całkiem sprawnie - na pewno jest lepszym materiałem wyjściowym do Jastrzębia niż wersja block50. A co można zrobić z wyprasek Italerii (tylko, że w wersji dwumiejscowej) pokazał kolega Marek ze swoją SUFĄ: http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=3233&postdays=0&postorder=asc&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KARPIU Napisano 27 Października 2008 Autor Share Napisano 27 Października 2008 http://www.lotniczapolska.pl/Jak-powstawal-model-F-16,1873 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 A czy to będzie bezczelność jak się spytam na co głównie należy zwrócić uwagę przy budowie polskiego F-16 z modelu Italeri? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 Model f-my Master Craft to przepak Italeri tylko, że wersji A... Robić z niego Jastrzebia to jak jechać do Krakowa przez Suwałki. Da się to zrobić ale po co ?? Da się i to całkiem sprawnie - na pewno jest lepszym materiałem wyjściowym do Jastrzębia niż wersja block50. A co można zrobić z wyprasek Italerii (tylko, że w wersji dwumiejscowej) pokazał kolega Marek ze swoją SUFĄ: http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=3233&postdays=0&postorder=asc&start=0 Proponuje porównać F-16A Block 15 z F-16C Block 52+..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 Przecież nie mówię aby zestaw Italerii skleić wprost, tylko piszę, że jest dobrym materiałem wyjściowym. Skoro i tak nie istnieje obecnie żaden model Jastrzębia to i tak wszystkie modele trzeba przerabiać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 Proponuje porównać F-16A Block 15 z F-16C Block 52+..... Czy to oznacza, że w tym pudle to jest F-16A Block 15, a nie to co jest napisane na pudełku? Pudło jest ogromne, nie wiadomo po co, ale wypraski są dobrej jakości. Tak się zastanawiam czy nie warto by napisać do Mastercract, żeby ludziom kitu nie wciskali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diego Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 Mastercraft zaslynal juz sprzedajac wypraski modelu KP Avii S-199 z niemieckimi kalkami jako Me-109K, oraz kopiujac ( czasami w 100%) kalki innych producentów, stad mysle, iz takie e-maile wiele nie dadza... Pozdrawiam Diego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 Diego - dzięki, rozumiem, że to walka z wiatrakami - Z drugiej strony, jak nie bedzięmy reagować - to nawet nie dajemy im szansy na zrozumienie ich błędu. Chyba, że to w ogóle zasada na rynku modelarskim - bo modelarz i tak sobie da radę. - Albo, może istnieje lobby producentów dodatków żywicznych Wiem, że to utopia i naiwnośc, ale spróbuję jednak do nich napisać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 Odpowiedz bedzie wygladala, mniej wiecej tak: "Szanowny Modelarzu, bardzo sie cieszymy, ze nasze wyroby spotkaly sie z panskim zainteresowaniem. Firma Mastercraft jest...bla, bla. W przyszlosci dolozymy wszelkich staran, aby zadowolic oczekiwania naszych klientow. Pozdrawiamy." Jesli w ogole jakakolwiek otrzymasz. Dla wiekszosci producentow, troche wiekszych niz np. Broplan, liczy sie ilosc sprzedanych modeli. Chwyty marketingowe stosowane sa przez wszystkie firmy. A czy to Block 15, 32, czy 100, pies to jechal. Wazne, ze F-16 i do tego polski, i pierwszy na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi