Kuba93 Napisano 2 Listopada 2008 Autor Share Napisano 2 Listopada 2008 (edytowane) Jednak zacząłem silnik. Okablowanie wyszło dość kiepsko, ale trudno, pod farbą nie jest najgorzej. Kolor to już mój wymysł, niech się odróżnia . Pomalowana chłodnica. Zamaskowany metalizer na chłodnicy Po pomalowaniu Silnik przed malowaniem Po malowaniu Silnik w ramie Pozdrawiam! Edytowane 2 Listopada 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad1 Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 Silniczek wyszedł bardzo fajnie. Okablowanie przed malowaniem nie zachwycało ale po pomalowaniu jest superancko. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 No zgadzam sie z konrad1 okablowanie bardzo dobrze wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 Jak na razie idzie dobrze, oby tak dalej. Zapowiada się naprawdę zachwycający model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M@rcin Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 Ładnie, ale na moje oko ;) to okablowanie zdecydowanie za grube... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba93 Napisano 3 Listopada 2008 Autor Share Napisano 3 Listopada 2008 Silnik dostał "trochę" brudu. Zamontowałem zbiornik paliwa, i "półkę" gdzie znajdują się akumulatory i te takie "beczułki" (nie wiem jak to się nazywa ). Na zbiorniku zaciek, jeszcze lekko go poprawie. Silnik już w ramie na stałe, wraz z chłodnicą. Pozdrawiam! I dzięki za komentarze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beuzebub Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 Czym brudziłeś???? Fajnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba93 Napisano 3 Listopada 2008 Autor Share Napisano 3 Listopada 2008 Farba plakatowa firmy Aster . Bałem się, że zaraz będą mówić, że przesadziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 Beczułki to nic innego jak zbiorniki na powietrze. A brudzenia nawet fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba93 Napisano 3 Listopada 2008 Autor Share Napisano 3 Listopada 2008 Dzięki za wytłumaczenie, tak się właśnie domyślałem . Poprawiłem ten zaciek i fotka całości ze zderzakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 Brudzenie bardzo fajnie zrobione jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 Nie chce Cię załamywać ale ten poprzedni zaciek na zbiorniku wydaje mi się bardziej realistyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba93 Napisano 3 Listopada 2008 Autor Share Napisano 3 Listopada 2008 Jeszcze raz będę poprawiał, też mi się nie podoba :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 A ogólnie model w dalszym ciągu poprawnie składany. Jak dla mnie nie ma się do czego przyczepić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 Również mi się bardziej podobał ten pierwszy .Ogólnie coraz ciekawiej zaczyna wyglądać model , ale mogłeś usunąć łączenie na silniku od dołu bo jakoś tak po za tym ok. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 Używamy szpachli. Łączenie połówek silnika wygląda beznadziejnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba93 Napisano 5 Listopada 2008 Autor Share Napisano 5 Listopada 2008 Trochę zwalniam (z powodu szkoły) pozwoli to uniknąć błędów i niedociągnieć. Mała przymiarka Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 5 Listopada 2008 Share Napisano 5 Listopada 2008 Będziesz robił otwieraną maskę czy nie? Kibicuję dalej. Moja scania (gdzieś w warsztacie jest relacja) jakoś na razie zdechła, chociaż kabinę skończyłem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba93 Napisano 5 Listopada 2008 Autor Share Napisano 5 Listopada 2008 Maska jest otwierana, revell o tym pomyślał także nie muszę nic przerabiać. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba93 Napisano 7 Listopada 2008 Autor Share Napisano 7 Listopada 2008 Kabina już pomalowana. Został tylko dach. Pomalowałem uszczelki okien, tylko jeszcze tylne okienko zostało. Malowałem bez podkładu, więc przy maskowaniu jednej strony jest jeden duży ubytek, i kilka mini. W sumie to dobrze, bo i tak chciałem zrobić kilka odprysków. W końcu Scania ma troszkę brudny silnik, na nowy nie wygląda więc i kabina musi być trochę zużyta. Później odpryski zamaluję metalizerem, może zrobię jakąś rdzę czy coś w tym stylu. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 No i git. Wygląda bardzo fajnie, a szczególnie te kolory jakoś mocno do mnie przemawiają. Ogólnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 W końcu Scania ma troszkę brudny silnik, na nowy nie wygląda więc i kabina musi być trochę zużyta. Później odpryski zamaluję metalizerem, może zrobię jakąś rdzę czy coś w tym stylu. No jak najbardziej do tego typu pojazdu takie ''efekty'' by pasowały . Zaciek na baku może być ,lepszy od tego poprzedniego .Mam jedno ale ... Zderzak jest krzywo albo kabina.Chyba że wszystko jest na sucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba93 Napisano 7 Listopada 2008 Autor Share Napisano 7 Listopada 2008 Tak , tak wszystko jest na sucho. Zderzak jest już na stałe ale jest prosto. Kabina jest na sucho położona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 Mam pytanie. Czy te podkładki pod tablice z zestawu są złe, że sam zrobiłeś na przód? Niedługo będę je montował i nie wiem czy wziąć z pudła, czy lepsze będą własnej roboty Pzdr Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba93 Napisano 8 Listopada 2008 Autor Share Napisano 8 Listopada 2008 Gdybym widział tam jakąś podkładkę to bym takową zamontował.. nie widziałem nic takiego, z reszta zazwyczaj są one większe od kalkomani, a tak mam idealną pod rozmiar kalkomani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi