Kuba93 Napisano 2 Listopada 2008 Autor Napisano 2 Listopada 2008 (edytowane) Jednak zacząłem silnik. Okablowanie wyszło dość kiepsko, ale trudno, pod farbą nie jest najgorzej. Kolor to już mój wymysł, niech się odróżnia . Pomalowana chłodnica. Zamaskowany metalizer na chłodnicy Po pomalowaniu Silnik przed malowaniem Po malowaniu Silnik w ramie Pozdrawiam! Edytowane 2 Listopada 2008 przez Gość Cytuj
konrad1 Napisano 2 Listopada 2008 Napisano 2 Listopada 2008 Silniczek wyszedł bardzo fajnie. Okablowanie przed malowaniem nie zachwycało ale po pomalowaniu jest superancko. Pozdrawiam. Cytuj
misiek14pl Napisano 3 Listopada 2008 Napisano 3 Listopada 2008 No zgadzam sie z konrad1 okablowanie bardzo dobrze wygląda Cytuj
Szakal85 Napisano 3 Listopada 2008 Napisano 3 Listopada 2008 Jak na razie idzie dobrze, oby tak dalej. Zapowiada się naprawdę zachwycający model. Cytuj
M@rcin Napisano 3 Listopada 2008 Napisano 3 Listopada 2008 Ładnie, ale na moje oko ;) to okablowanie zdecydowanie za grube... Cytuj
Kuba93 Napisano 3 Listopada 2008 Autor Napisano 3 Listopada 2008 Silnik dostał "trochę" brudu. Zamontowałem zbiornik paliwa, i "półkę" gdzie znajdują się akumulatory i te takie "beczułki" (nie wiem jak to się nazywa ). Na zbiorniku zaciek, jeszcze lekko go poprawie. Silnik już w ramie na stałe, wraz z chłodnicą. Pozdrawiam! I dzięki za komentarze! Cytuj
Beuzebub Napisano 3 Listopada 2008 Napisano 3 Listopada 2008 Czym brudziłeś???? Fajnie to wygląda Cytuj
Kuba93 Napisano 3 Listopada 2008 Autor Napisano 3 Listopada 2008 Farba plakatowa firmy Aster . Bałem się, że zaraz będą mówić, że przesadziłem. Cytuj
Truckerek93 Napisano 3 Listopada 2008 Napisano 3 Listopada 2008 Beczułki to nic innego jak zbiorniki na powietrze. A brudzenia nawet fajne. Cytuj
Kuba93 Napisano 3 Listopada 2008 Autor Napisano 3 Listopada 2008 Dzięki za wytłumaczenie, tak się właśnie domyślałem . Poprawiłem ten zaciek i fotka całości ze zderzakiem. Cytuj
misiek14pl Napisano 3 Listopada 2008 Napisano 3 Listopada 2008 Brudzenie bardzo fajnie zrobione jest ok Cytuj
Szakal85 Napisano 3 Listopada 2008 Napisano 3 Listopada 2008 Nie chce Cię załamywać ale ten poprzedni zaciek na zbiorniku wydaje mi się bardziej realistyczny Cytuj
Kuba93 Napisano 3 Listopada 2008 Autor Napisano 3 Listopada 2008 Jeszcze raz będę poprawiał, też mi się nie podoba :P Cytuj
Szakal85 Napisano 3 Listopada 2008 Napisano 3 Listopada 2008 A ogólnie model w dalszym ciągu poprawnie składany. Jak dla mnie nie ma się do czego przyczepić. Cytuj
eKrystian Napisano 3 Listopada 2008 Napisano 3 Listopada 2008 Również mi się bardziej podobał ten pierwszy .Ogólnie coraz ciekawiej zaczyna wyglądać model , ale mogłeś usunąć łączenie na silniku od dołu bo jakoś tak po za tym ok. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj
voseba Napisano 3 Listopada 2008 Napisano 3 Listopada 2008 Używamy szpachli. Łączenie połówek silnika wygląda beznadziejnie. Cytuj
Kuba93 Napisano 5 Listopada 2008 Autor Napisano 5 Listopada 2008 Trochę zwalniam (z powodu szkoły) pozwoli to uniknąć błędów i niedociągnieć. Mała przymiarka Pozdrawiam! Cytuj
Zderzak Napisano 5 Listopada 2008 Napisano 5 Listopada 2008 Będziesz robił otwieraną maskę czy nie? Kibicuję dalej. Moja scania (gdzieś w warsztacie jest relacja) jakoś na razie zdechła, chociaż kabinę skończyłem. Pozdrawiam Cytuj
Kuba93 Napisano 5 Listopada 2008 Autor Napisano 5 Listopada 2008 Maska jest otwierana, revell o tym pomyślał także nie muszę nic przerabiać. Pozdrawiam! Cytuj
Kuba93 Napisano 7 Listopada 2008 Autor Napisano 7 Listopada 2008 Kabina już pomalowana. Został tylko dach. Pomalowałem uszczelki okien, tylko jeszcze tylne okienko zostało. Malowałem bez podkładu, więc przy maskowaniu jednej strony jest jeden duży ubytek, i kilka mini. W sumie to dobrze, bo i tak chciałem zrobić kilka odprysków. W końcu Scania ma troszkę brudny silnik, na nowy nie wygląda więc i kabina musi być trochę zużyta. Później odpryski zamaluję metalizerem, może zrobię jakąś rdzę czy coś w tym stylu. Pozdrawiam! Cytuj
Zderzak Napisano 7 Listopada 2008 Napisano 7 Listopada 2008 No i git. Wygląda bardzo fajnie, a szczególnie te kolory jakoś mocno do mnie przemawiają. Ogólnie Cytuj
Bodzio Napisano 7 Listopada 2008 Napisano 7 Listopada 2008 W końcu Scania ma troszkę brudny silnik, na nowy nie wygląda więc i kabina musi być trochę zużyta. Później odpryski zamaluję metalizerem, może zrobię jakąś rdzę czy coś w tym stylu. No jak najbardziej do tego typu pojazdu takie ''efekty'' by pasowały . Zaciek na baku może być ,lepszy od tego poprzedniego .Mam jedno ale ... Zderzak jest krzywo albo kabina.Chyba że wszystko jest na sucho Cytuj
Kuba93 Napisano 7 Listopada 2008 Autor Napisano 7 Listopada 2008 Tak , tak wszystko jest na sucho. Zderzak jest już na stałe ale jest prosto. Kabina jest na sucho położona. Cytuj
Zderzak Napisano 8 Listopada 2008 Napisano 8 Listopada 2008 Mam pytanie. Czy te podkładki pod tablice z zestawu są złe, że sam zrobiłeś na przód? Niedługo będę je montował i nie wiem czy wziąć z pudła, czy lepsze będą własnej roboty Pzdr Konrad Cytuj
Kuba93 Napisano 8 Listopada 2008 Autor Napisano 8 Listopada 2008 Gdybym widział tam jakąś podkładkę to bym takową zamontował.. nie widziałem nic takiego, z reszta zazwyczaj są one większe od kalkomani, a tak mam idealną pod rozmiar kalkomani. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi