wojtek78555 Napisano 3 Listopada 2024 Share Napisano 3 Listopada 2024 Witam wszystkich forumowiczów Aktualnie będąc na etapie przygotowania do malowania K9 stwierdziłem ,że przeniosę się na chwilę dla urozmaicenia do kompletnie innej epoki broni pancernej . Na warsztat wjechał pierwszy czołg skonstruowany w Związku Radzieckim czyli T-18/MS-1. Model traktuje jako pole do ewentualnych eksperymentów lub do udoskonalenia nowych technik modelarskich. Złożenie tego modelu spokojnie trwa około 2 dni, więc szybko i przyjemnie Wrzucam kilka fotek z warsztatu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 3 Listopada 2024 Share Napisano 3 Listopada 2024 MS = Mały Sowiecki powodzenia w budowie przy okazji ciekawostka z forum sprzed lat : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek78555 Napisano 17 Lutego Autor Share Napisano 17 Lutego Mała aktualizacja. Nie podobały mi się błotniki, więc stwierdziłem że spróbuję czegoś nowego i wykorzystałem miliputa do stworzenia materiałowych błotników. Zobaczymy jaki będzie efekt po stwardnieniu. Tak, na wielu zdjęciach z tamtego okresu T-18 miało błotniki z materiału…. tylko bolszewicy mogli na to wpaść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego (edytowane) Błotniki z ciasta chyba niezbyt dobre. Za bardzo wiszą. Lepsza by była jakaś blacha. Jeśli materiałowe to może spróbuj faktycznie z jakiegoś delikatnego zrobić i usztywnić np wikolem. Niektóre metki od ubrań mają taka delikatną fakturę i bywają całkiem duże. Kibicuję Edytowane 18 Lutego przez Mariusz 72 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek78555 Napisano 18 Lutego Autor Share Napisano 18 Lutego (edytowane) 31 minut temu, Mariusz 72 napisał: Błotniki z ciasta chyba niezbyt dobre. Za bardzo wiszą. Lepsza by była jakaś blacha. Jeśli materiałowe to może spróbuj faktycznie z jakiegoś delikatnego zrobić i usztywnić np wikolem. Niektóre metki od ubrań mają taka delikatną fakturę i bywają całkiem duże. Kibicuję Co do zwisania to właśnie efekt był trochę zamierzony. Byłem w stanie to jeszcze naciągnąć i usztywnić. Rozwałkowałem to tak cienko jak tylko mogłem. Edytowane 18 Lutego przez wojtek78555 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 20 Lutego Share Napisano 20 Lutego A biały papier w który pakowane są buty w pudełkach? Nie rwie się tak jak chusteczki i jest dużo sztywniejszy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 20 Lutego Share Napisano 20 Lutego Białe do rur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 20 Lutego Share Napisano 20 Lutego 4 godziny temu, Lipstein napisał: A biały papier w który pakowane są buty w pudełkach? Nie rwie się tak jak chusteczki i jest dużo sztywniejszy otóż właśnie to samo chciałem zaproponować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek78555 Napisano 10 Marca Autor Share Napisano 10 Marca (edytowane) Trochę może się uparłem z tymi błotnikami i stwierdziłem, że je zostawię. Trochę bardziej naprostowałem ,żeby tak nie zwisały. Zacząłem już malować, więc z czasem wrzucę aktualizację jak to będzie wyglądało. Robię go bez spiny, więc najwyżej człowiek oberwie Pomysł z papierem od butów spoko ,na pewno w przyszłości wykorzystam ten pomysł. Może drugą T-18 w późniejszej wersji zrobię w przyszłości to wykorzystam ten pomysł. Edytowane 10 Marca przez wojtek78555 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek78555 Napisano 17 Marca Autor Share Napisano 17 Marca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 17 Marca Share Napisano 17 Marca Fajnie wyszło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi