wojtek78555 Napisano 3 Listopada 2024 Napisano 3 Listopada 2024 Witam wszystkich forumowiczów Aktualnie będąc na etapie przygotowania do malowania K9 stwierdziłem ,że przeniosę się na chwilę dla urozmaicenia do kompletnie innej epoki broni pancernej . Na warsztat wjechał pierwszy czołg skonstruowany w Związku Radzieckim czyli T-18/MS-1. Model traktuje jako pole do ewentualnych eksperymentów lub do udoskonalenia nowych technik modelarskich. Złożenie tego modelu spokojnie trwa około 2 dni, więc szybko i przyjemnie Wrzucam kilka fotek z warsztatu. 4 Cytuj
M.A.V. Napisano 3 Listopada 2024 Napisano 3 Listopada 2024 MS = Mały Sowiecki powodzenia w budowie przy okazji ciekawostka z forum sprzed lat : 1 Cytuj
wojtek78555 Napisano 17 Lutego 2025 Autor Napisano 17 Lutego 2025 Mała aktualizacja. Nie podobały mi się błotniki, więc stwierdziłem że spróbuję czegoś nowego i wykorzystałem miliputa do stworzenia materiałowych błotników. Zobaczymy jaki będzie efekt po stwardnieniu. Tak, na wielu zdjęciach z tamtego okresu T-18 miało błotniki z materiału…. tylko bolszewicy mogli na to wpaść Cytuj
Mariusz 72 Napisano 18 Lutego 2025 Napisano 18 Lutego 2025 (edytowane) Błotniki z ciasta chyba niezbyt dobre. Za bardzo wiszą. Lepsza by była jakaś blacha. Jeśli materiałowe to może spróbuj faktycznie z jakiegoś delikatnego zrobić i usztywnić np wikolem. Niektóre metki od ubrań mają taka delikatną fakturę i bywają całkiem duże. Kibicuję Edytowane 18 Lutego 2025 przez Mariusz 72 1 Cytuj
wojtek78555 Napisano 18 Lutego 2025 Autor Napisano 18 Lutego 2025 (edytowane) 31 minut temu, Mariusz 72 napisał: Błotniki z ciasta chyba niezbyt dobre. Za bardzo wiszą. Lepsza by była jakaś blacha. Jeśli materiałowe to może spróbuj faktycznie z jakiegoś delikatnego zrobić i usztywnić np wikolem. Niektóre metki od ubrań mają taka delikatną fakturę i bywają całkiem duże. Kibicuję Co do zwisania to właśnie efekt był trochę zamierzony. Byłem w stanie to jeszcze naciągnąć i usztywnić. Rozwałkowałem to tak cienko jak tylko mogłem. Edytowane 18 Lutego 2025 przez wojtek78555 Cytuj
Lipstein Napisano 20 Lutego 2025 Napisano 20 Lutego 2025 A biały papier w który pakowane są buty w pudełkach? Nie rwie się tak jak chusteczki i jest dużo sztywniejszy 1 Cytuj
makinen Napisano 20 Lutego 2025 Napisano 20 Lutego 2025 4 godziny temu, Lipstein napisał: A biały papier w który pakowane są buty w pudełkach? Nie rwie się tak jak chusteczki i jest dużo sztywniejszy otóż właśnie to samo chciałem zaproponować Cytuj
wojtek78555 Napisano 10 Marca 2025 Autor Napisano 10 Marca 2025 (edytowane) Trochę może się uparłem z tymi błotnikami i stwierdziłem, że je zostawię. Trochę bardziej naprostowałem ,żeby tak nie zwisały. Zacząłem już malować, więc z czasem wrzucę aktualizację jak to będzie wyglądało. Robię go bez spiny, więc najwyżej człowiek oberwie Pomysł z papierem od butów spoko ,na pewno w przyszłości wykorzystam ten pomysł. Może drugą T-18 w późniejszej wersji zrobię w przyszłości to wykorzystam ten pomysł. Edytowane 10 Marca 2025 przez wojtek78555 1 Cytuj
wojtek78555 Napisano 14 Stycznia Autor Napisano 14 Stycznia Nowy rok ,więc trzeba wrócić powoli do starych projektów Błotniki musiały pójść do poprawki, więc zamiast masy dwuskładnikowej dałem chusteczkę higieniczną z wikolem. 3 Cytuj
wojtek78555 Napisano 1 Marca Autor Napisano 1 Marca Na ten moment kilka rzeczy mam już za sobą i po washu powoli działamy temacie weatheringu. 3 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi