wojtek78555 Posted November 3, 2024 Share Posted November 3, 2024 Witam wszystkich forumowiczów Aktualnie będąc na etapie przygotowania do malowania K9 stwierdziłem ,że przeniosę się na chwilę dla urozmaicenia do kompletnie innej epoki broni pancernej . Na warsztat wjechał pierwszy czołg skonstruowany w Związku Radzieckim czyli T-18/MS-1. Model traktuje jako pole do ewentualnych eksperymentów lub do udoskonalenia nowych technik modelarskich. Złożenie tego modelu spokojnie trwa około 2 dni, więc szybko i przyjemnie Wrzucam kilka fotek z warsztatu. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted November 3, 2024 Share Posted November 3, 2024 MS = Mały Sowiecki powodzenia w budowie przy okazji ciekawostka z forum sprzed lat : 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek78555 Posted February 17, 2025 Author Share Posted February 17, 2025 Mała aktualizacja. Nie podobały mi się błotniki, więc stwierdziłem że spróbuję czegoś nowego i wykorzystałem miliputa do stworzenia materiałowych błotników. Zobaczymy jaki będzie efekt po stwardnieniu. Tak, na wielu zdjęciach z tamtego okresu T-18 miało błotniki z materiału…. tylko bolszewicy mogli na to wpaść Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz 72 Posted February 18, 2025 Share Posted February 18, 2025 (edited) Błotniki z ciasta chyba niezbyt dobre. Za bardzo wiszą. Lepsza by była jakaś blacha. Jeśli materiałowe to może spróbuj faktycznie z jakiegoś delikatnego zrobić i usztywnić np wikolem. Niektóre metki od ubrań mają taka delikatną fakturę i bywają całkiem duże. Kibicuję Edited February 18, 2025 by Mariusz 72 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek78555 Posted February 18, 2025 Author Share Posted February 18, 2025 (edited) 31 minut temu, Mariusz 72 napisał: Błotniki z ciasta chyba niezbyt dobre. Za bardzo wiszą. Lepsza by była jakaś blacha. Jeśli materiałowe to może spróbuj faktycznie z jakiegoś delikatnego zrobić i usztywnić np wikolem. Niektóre metki od ubrań mają taka delikatną fakturę i bywają całkiem duże. Kibicuję Co do zwisania to właśnie efekt był trochę zamierzony. Byłem w stanie to jeszcze naciągnąć i usztywnić. Rozwałkowałem to tak cienko jak tylko mogłem. Edited February 18, 2025 by wojtek78555 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipstein Posted February 20, 2025 Share Posted February 20, 2025 A biały papier w który pakowane są buty w pudełkach? Nie rwie się tak jak chusteczki i jest dużo sztywniejszy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konrad-Ciba Posted February 20, 2025 Share Posted February 20, 2025 Białe do rur. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted February 20, 2025 Share Posted February 20, 2025 4 godziny temu, Lipstein napisał: A biały papier w który pakowane są buty w pudełkach? Nie rwie się tak jak chusteczki i jest dużo sztywniejszy otóż właśnie to samo chciałem zaproponować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek78555 Posted March 10, 2025 Author Share Posted March 10, 2025 (edited) Trochę może się uparłem z tymi błotnikami i stwierdziłem, że je zostawię. Trochę bardziej naprostowałem ,żeby tak nie zwisały. Zacząłem już malować, więc z czasem wrzucę aktualizację jak to będzie wyglądało. Robię go bez spiny, więc najwyżej człowiek oberwie Pomysł z papierem od butów spoko ,na pewno w przyszłości wykorzystam ten pomysł. Może drugą T-18 w późniejszej wersji zrobię w przyszłości to wykorzystam ten pomysł. Edited March 10, 2025 by wojtek78555 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek78555 Posted March 17, 2025 Author Share Posted March 17, 2025 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipstein Posted March 17, 2025 Share Posted March 17, 2025 Fajnie wyszło.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek78555 Posted January 14 Author Share Posted January 14 Nowy rok ,więc trzeba wrócić powoli do starych projektów Błotniki musiały pójść do poprawki, więc zamiast masy dwuskładnikowej dałem chusteczkę higieniczną z wikolem. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek78555 Posted March 1 Author Share Posted March 1 Na ten moment kilka rzeczy mam już za sobą i po washu powoli działamy temacie weatheringu. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted March 1 Share Posted March 1 Ale fajny "brzydal". Ciekawie to wychodzi. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek78555 Posted March 16 Author Share Posted March 16 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts