rod190 Posted November 14, 2024 Share Posted November 14, 2024 (edited) Dzień dobry, przedstawiam model samolotu F-86F za sterami którego Capt. Joseph McConnell pomiędzy styczniami a majem 1953 r. zgłosił zestrzelenie 16 MiG-ów Sam model to bardzo prosta „konstrukcja”, plusem jest niezłe spasowanie elementów, minus grube kalkomanie. Model zrobiony z pudełka, jedyny dodatek to maski. Pomalowany Gunze z serii SM poprawione linie podziału na żółtych pasach i tło zdjęć Edited November 24, 2024 by rod190 14 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wachmistrz Posted November 15, 2024 Share Posted November 15, 2024 Bardzo ładnie wykonany model. Dwie uwagi: - skoro zapuszczałeś linie podziałowe washem, to można było wpuścić trochę washa również w te żółte pasy na płatach i kadłubie, Teraz wygląda trochę, jakby oklejony taśmą maskującą. - wydaje mi się również, ze gwiazda na płacie jest pod niewłaściwym kątem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rod190 Posted November 15, 2024 Author Share Posted November 15, 2024 58 minut temu, Wachmistrz napisał: skoro zapuszczałeś linie podziałowe washem, to można było wpuścić trochę washa również w te żółte pasy na płatach i kadłubie, Teraz wygląda trochę, jakby oklejony taśmą maskującą. Wash nakładałem kilku krotnie i to różny, czas do wytarcia też różny i za każdym razem wyglądało to fatalnie. Ale to wychodzi mój brak umiejętności chyba. Może zrobię półmat wash i potem połysk może wtedy będzie lepszy efekt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wachmistrz Posted November 15, 2024 Share Posted November 15, 2024 Chyba wiem , o co chodzi. Wash czasami źle siada na kalkomaniach, nawet po nałożeniu lakieru bezbarwnego. Jedyny, sposób, jaki znam, to przejechanie po liniach ołówkiem. W skali 1/48 powinno to być proste i dać efekt zaznaczenia linii. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rod190 Posted November 15, 2024 Author Share Posted November 15, 2024 10 minut temu, Wachmistrz napisał: Jedyny, sposób, jaki znam, to przejechanie po liniach ołówkiem. Spróbuję, dziękuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirek66 Posted November 24, 2024 Share Posted November 24, 2024 Ładny , duraluminium zawsze mi się podobało . Spróbował byś może robić fotki na innym tle ? Niebieski kolor góbi efekt , ale to tylko moja sugestia . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted November 24, 2024 Share Posted November 24, 2024 (edited) Wspaniały model, malowanie najwyższej próby! Mnie z metalikami ... no nie idzie. To przyjemniej patrzeć na takie cudo. BRAWO Edited November 29, 2024 by Gerd 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rod190 Posted November 24, 2024 Author Share Posted November 24, 2024 (edited) Bardzo dziękuję za pozytywne opinie. Linie podziału poprawione na żółtych pasach, zdjęcia na innym tle. Edited November 24, 2024 by rod190 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staryfajter1954 Posted November 25, 2024 Share Posted November 25, 2024 Bardzo lubię Sabre. To był świtmy myśliwiec. Podoba mi się Twój model Sabre. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted November 25, 2024 Share Posted November 25, 2024 Fajny model. Podoba się. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts