rod190 Napisano Czwartek o 18:20 Share Napisano Czwartek o 18:20 Dzień dobry, przedstawiam model samolotu F-86F za sterami którego Capt. Joseph McConnell pomiędzy styczniami a majem 1953 r. zgłosił zestrzelenie 16 MiG-ów Sam model to bardzo prosta „konstrukcja”, plusem jest niezłe spasowanie elementów, minus grube kalkomanie. Model zrobiony z pudełka, jedyny dodatek to maski. Pomalowany Gunze z serii SM 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano Piątek o 08:38 Share Napisano Piątek o 08:38 Bardzo ładnie wykonany model. Dwie uwagi: - skoro zapuszczałeś linie podziałowe washem, to można było wpuścić trochę washa również w te żółte pasy na płatach i kadłubie, Teraz wygląda trochę, jakby oklejony taśmą maskującą. - wydaje mi się również, ze gwiazda na płacie jest pod niewłaściwym kątem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rod190 Napisano Piątek o 09:41 Autor Share Napisano Piątek o 09:41 58 minut temu, Wachmistrz napisał: skoro zapuszczałeś linie podziałowe washem, to można było wpuścić trochę washa również w te żółte pasy na płatach i kadłubie, Teraz wygląda trochę, jakby oklejony taśmą maskującą. Wash nakładałem kilku krotnie i to różny, czas do wytarcia też różny i za każdym razem wyglądało to fatalnie. Ale to wychodzi mój brak umiejętności chyba. Może zrobię półmat wash i potem połysk może wtedy będzie lepszy efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano Piątek o 10:06 Share Napisano Piątek o 10:06 Chyba wiem , o co chodzi. Wash czasami źle siada na kalkomaniach, nawet po nałożeniu lakieru bezbarwnego. Jedyny, sposób, jaki znam, to przejechanie po liniach ołówkiem. W skali 1/48 powinno to być proste i dać efekt zaznaczenia linii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rod190 Napisano Piątek o 10:17 Autor Share Napisano Piątek o 10:17 10 minut temu, Wachmistrz napisał: Jedyny, sposób, jaki znam, to przejechanie po liniach ołówkiem. Spróbuję, dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi