rod190 Napisano 14 Listopada Share Napisano 14 Listopada (edytowane) Dzień dobry, przedstawiam model samolotu F-86F za sterami którego Capt. Joseph McConnell pomiędzy styczniami a majem 1953 r. zgłosił zestrzelenie 16 MiG-ów Sam model to bardzo prosta „konstrukcja”, plusem jest niezłe spasowanie elementów, minus grube kalkomanie. Model zrobiony z pudełka, jedyny dodatek to maski. Pomalowany Gunze z serii SM poprawione linie podziału na żółtych pasach i tło zdjęć Edytowane 24 Listopada przez rod190 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 15 Listopada Share Napisano 15 Listopada Bardzo ładnie wykonany model. Dwie uwagi: - skoro zapuszczałeś linie podziałowe washem, to można było wpuścić trochę washa również w te żółte pasy na płatach i kadłubie, Teraz wygląda trochę, jakby oklejony taśmą maskującą. - wydaje mi się również, ze gwiazda na płacie jest pod niewłaściwym kątem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rod190 Napisano 15 Listopada Autor Share Napisano 15 Listopada 58 minut temu, Wachmistrz napisał: skoro zapuszczałeś linie podziałowe washem, to można było wpuścić trochę washa również w te żółte pasy na płatach i kadłubie, Teraz wygląda trochę, jakby oklejony taśmą maskującą. Wash nakładałem kilku krotnie i to różny, czas do wytarcia też różny i za każdym razem wyglądało to fatalnie. Ale to wychodzi mój brak umiejętności chyba. Może zrobię półmat wash i potem połysk może wtedy będzie lepszy efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 15 Listopada Share Napisano 15 Listopada Chyba wiem , o co chodzi. Wash czasami źle siada na kalkomaniach, nawet po nałożeniu lakieru bezbarwnego. Jedyny, sposób, jaki znam, to przejechanie po liniach ołówkiem. W skali 1/48 powinno to być proste i dać efekt zaznaczenia linii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rod190 Napisano 15 Listopada Autor Share Napisano 15 Listopada 10 minut temu, Wachmistrz napisał: Jedyny, sposób, jaki znam, to przejechanie po liniach ołówkiem. Spróbuję, dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 24 Listopada Share Napisano 24 Listopada Ładny , duraluminium zawsze mi się podobało . Spróbował byś może robić fotki na innym tle ? Niebieski kolor góbi efekt , ale to tylko moja sugestia . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 24 Listopada Share Napisano 24 Listopada (edytowane) Wspaniały model, malowanie najwyższej próby! Mnie z metalikami ... no nie idzie. To przyjemniej patrzeć na takie cudo. BRAWO Edytowane 29 Listopada przez Gerd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rod190 Napisano 24 Listopada Autor Share Napisano 24 Listopada (edytowane) Bardzo dziękuję za pozytywne opinie. Linie podziału poprawione na żółtych pasach, zdjęcia na innym tle. Edytowane 24 Listopada przez rod190 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 25 Listopada Share Napisano 25 Listopada Bardzo lubię Sabre. To był świtmy myśliwiec. Podoba mi się Twój model Sabre. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 25 Listopada Share Napisano 25 Listopada Fajny model. Podoba się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi