Skocz do zawartości

Iskander 9P78-1 TEL Trumpeter 1:35

SnajperTBG

Rekomendowane odpowiedzi

Od dawna chciałem zbudować maszynkę odstraszania NATO.  No i się skusiłem na zakup owego monstrum w postaci Iskandera.

Model będzie sporych rozmiarów, większy jak Smierch którego użyję na koniec w celach porównawczych. 

W pudle jest mnóstwo części więc model będzie budowany długo. I jak zawsze u mnie malowanie odłożone na tzw"późniejszy okres".  Zapraszam do zaglądania.

Po rozpakowaniu modelu ponaklejałem na ramki karteczki z wyraźnymi oznaczeniami co by nie szukać drobno odlanej literki.

W planach jeszcze zrobienie kół żywicznych bo zestawowe są jakie są 😉.  O dziwo dzisiaj Car Zła podpisał nowy dekret o użyciu broni atomowej "państwa zła". Więc jakiś dziwny zbieg okoliczności...

iskander.jpg

IMG_20241119_115303_182.jpg

img_1_1732018329129.jpg

Edytowane przez SnajperTBG
  • Like 6

Ciekawy temat się zapowiada , kawał budowli to i czasu potrzeba .

Bedzie taki jak z fotki czy z oznaczeniami ZORRO lub VICTORII .

Pozdrawiam i podglądam .

powodzenia w budowie - będę zaglądał   :piwo:

9 godzin temu, SnajperTBG napisał:

I jak zawsze u mnie malowanie odłożone na tzw"późniejszy okres". 

jak chciałbyś go zrobić oryginalnie i efektownie to polecam wersje z Armenii :

7.jpg.e42f2aaf09489a0da30b798f7f622741.jpg

5.jpg.4ef41bbf01ed92f5d477d5e2c7d26a79.jpg

6.jpg.f1a4f12472526c5a282faeb5b703be1c.jpg

4.jpg.7ecbc9b5382d732ff9aa3d827c9ec876.jpg

• Haha 2
  • Sad 1

2 godziny temu, M.A.V. napisał:

powodzenia w budowie - będę zaglądał   :piwo:

jak chciałbyś go zrobić oryginalnie i efektownie to polecam wersje z Armenii :

7.jpg.e42f2aaf09489a0da30b798f7f622741.jpg

5.jpg.4ef41bbf01ed92f5d477d5e2c7d26a79.jpg

6.jpg.f1a4f12472526c5a282faeb5b703be1c.jpg

4.jpg.7ecbc9b5382d732ff9aa3d827c9ec876.jpg

Chyba bym kociokwiku dostał od malowania tych ciapek. Jakiś taki pstrokaty się wydaję.  Za chwilę ruszę z podwoziem i zobaczymy co trumpeter zaoferował modelarzom. Patrzyłem po ruskich forach to problemów malcziki nie mieli z budową więc i u mnie powinno pójść w miarę ok 😉Malowanie będzie zielone jak w Królewcu stoją.

Na dzisiaj zrobiłem silnik i ramę. Z ramą były przeboje bo jest pogięta jak 10 imigrantów po przewozie przez Polskę w passacie B5 do germani. Silnik wygląda mega efektywnie aczkolwiek nie będzie go widać.  Póki co fota silnika. Rama jest w imadłach i jest w procesie prostowania.

IMG_20241120_124350_550.jpg

• Thanks 1
  • Haha 1

34.5 cm długość ramy maza 😉 Założyłem silnik i widać wielkość pojazdu. Coś go będzie widać od spodu więc zostanie założony. Dałem również sołdata z krasnego placu dla odwzorowania wielkości. Jutro zawieszenie 😉

IMG_20241120_181627_812_copy_2016x1512.jpg

Będzie jeszcze ciekawiej wyglądał:)  a humvee to stary model przedstawiający auto z 2PR z Hrubieszowa.  Wracając do Iskandera to teraz zaczyna się rzeźba. Jako tako jak przedział silnikowy będzie prosty to z kabiną i przedziałem rakietowym będzie sporo zabawy. Zastanawiam się czy otwierać drzwi czy zamknąć całą kabinę a tylko wyeksponować rakiety z otwartymi burtami.

Godzinę temu, SnajperTBG napisał:

Będzie jeszcze ciekawiej wyglądał:)  a humvee to stary model przedstawiający auto z 2PR z Hrubieszowa.  Wracając do Iskandera to teraz zaczyna się rzeźba. Jako tako jak przedział silnikowy będzie prosty to z kabiną i przedziałem rakietowym będzie sporo zabawy. Zastanawiam się czy otwierać drzwi czy zamknąć całą kabinę a tylko wyeksponować rakiety z otwartymi burtami.

Można zostawić drzwi na wcisk i zawsze otworzyć,