SnajperTBG Napisano Wtorek o 10:52 Share Napisano Wtorek o 10:52 (edytowane) Od dawna chciałem zbudować maszynkę odstraszania NATO. No i się skusiłem na zakup owego monstrum w postaci Iskandera. Model będzie sporych rozmiarów, większy jak Smierch którego użyję na koniec w celach porównawczych. W pudle jest mnóstwo części więc model będzie budowany długo. I jak zawsze u mnie malowanie odłożone na tzw"późniejszy okres". Zapraszam do zaglądania. Po rozpakowaniu modelu ponaklejałem na ramki karteczki z wyraźnymi oznaczeniami co by nie szukać drobno odlanej literki. W planach jeszcze zrobienie kół żywicznych bo zestawowe są jakie są . O dziwo dzisiaj Car Zła podpisał nowy dekret o użyciu broni atomowej "państwa zła". Więc jakiś dziwny zbieg okoliczności... Edytowane Wtorek o 12:14 przez SnajperTBG 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano Wtorek o 14:20 Share Napisano Wtorek o 14:20 Zapowiada się bardzo dobrze. Giga zestaw- potężna dawka modelarstwa i 100 gram kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano Wtorek o 18:26 Share Napisano Wtorek o 18:26 Ciekawy temat się zapowiada , kawał budowli to i czasu potrzeba . Bedzie taki jak z fotki czy z oznaczeniami ZORRO lub VICTORII . Pozdrawiam i podglądam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioc Napisano Wtorek o 19:39 Share Napisano Wtorek o 19:39 Kibicuję i liczę na treściwą relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano Wtorek o 20:46 Share Napisano Wtorek o 20:46 powodzenia w budowie - będę zaglądał 9 godzin temu, SnajperTBG napisał: I jak zawsze u mnie malowanie odłożone na tzw"późniejszy okres". jak chciałbyś go zrobić oryginalnie i efektownie to polecam wersje z Armenii : 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano Wtorek o 23:28 Autor Share Napisano Wtorek o 23:28 (edytowane) 2 godziny temu, M.A.V. napisał: powodzenia w budowie - będę zaglądał jak chciałbyś go zrobić oryginalnie i efektownie to polecam wersje z Armenii : Chyba bym kociokwiku dostał od malowania tych ciapek. Jakiś taki pstrokaty się wydaję. Za chwilę ruszę z podwoziem i zobaczymy co trumpeter zaoferował modelarzom. Patrzyłem po ruskich forach to problemów malcziki nie mieli z budową więc i u mnie powinno pójść w miarę ok Malowanie będzie zielone jak w Królewcu stoją. Edytowane Wtorek o 23:29 przez SnajperTBG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano Wtorek o 23:33 Share Napisano Wtorek o 23:33 Teraz, SnajperTBG napisał: Chyba bym kociokwiku dostał od malowania tych ciapek potocznie to armeńskie kamo ma nazwę gołębi sracz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano Środa o 11:45 Autor Share Napisano Środa o 11:45 (edytowane) Na dzisiaj zrobiłem silnik i ramę. Z ramą były przeboje bo jest pogięta jak 10 imigrantów po przewozie przez Polskę w passacie B5 do germani. Silnik wygląda mega efektywnie aczkolwiek nie będzie go widać. Póki co fota silnika. Rama jest w imadłach i jest w procesie prostowania. Edytowane Środa o 11:46 przez SnajperTBG 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano Środa o 17:02 Share Napisano Środa o 17:02 Jet MOC silnik może z boku wyeksponować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano Środa o 17:37 Autor Share Napisano Środa o 17:37 34.5 cm długość ramy maza Założyłem silnik i widać wielkość pojazdu. Coś go będzie widać od spodu więc zostanie założony. Dałem również sołdata z krasnego placu dla odwzorowania wielkości. Jutro zawieszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
model91 Napisano Środa o 17:59 Share Napisano Środa o 17:59 Kawał modelu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano Czwartek o 11:07 Autor Share Napisano Czwartek o 11:07 (edytowane) Na dzisiaj zrobiłem zawieszenie i postawiłem pojazd na kołach z żywicy Edytowane Czwartek o 11:18 przez SnajperTBG 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano Czwartek o 11:10 Autor Share Napisano Czwartek o 11:10 Porównując do humvee 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sam100 Napisano Czwartek o 11:53 Share Napisano Czwartek o 11:53 Srogo to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano Czwartek o 12:05 Share Napisano Czwartek o 12:05 A co to za humvee? Wyglada na polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano Czwartek o 14:31 Autor Share Napisano Czwartek o 14:31 Będzie jeszcze ciekawiej wyglądał:) a humvee to stary model przedstawiający auto z 2PR z Hrubieszowa. Wracając do Iskandera to teraz zaczyna się rzeźba. Jako tako jak przedział silnikowy będzie prosty to z kabiną i przedziałem rakietowym będzie sporo zabawy. Zastanawiam się czy otwierać drzwi czy zamknąć całą kabinę a tylko wyeksponować rakiety z otwartymi burtami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano Czwartek o 15:43 Share Napisano Czwartek o 15:43 Godzinę temu, SnajperTBG napisał: Będzie jeszcze ciekawiej wyglądał:) a humvee to stary model przedstawiający auto z 2PR z Hrubieszowa. Wracając do Iskandera to teraz zaczyna się rzeźba. Jako tako jak przedział silnikowy będzie prosty to z kabiną i przedziałem rakietowym będzie sporo zabawy. Zastanawiam się czy otwierać drzwi czy zamknąć całą kabinę a tylko wyeksponować rakiety z otwartymi burtami. Można zostawić drzwi na wcisk i zawsze otworzyć, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi