SnajperTBG Napisano Wtorek o 10:52 Share Napisano Wtorek o 10:52 (edytowane) Od dawna chciałem zbudować maszynkę odstraszania NATO. No i się skusiłem na zakup owego monstrum w postaci Iskandera. Model będzie sporych rozmiarów, większy jak Smierch którego użyję na koniec w celach porównawczych. W pudle jest mnóstwo części więc model będzie budowany długo. I jak zawsze u mnie malowanie odłożone na tzw"późniejszy okres". Zapraszam do zaglądania. Po rozpakowaniu modelu ponaklejałem na ramki karteczki z wyraźnymi oznaczeniami co by nie szukać drobno odlanej literki. W planach jeszcze zrobienie kół żywicznych bo zestawowe są jakie są . O dziwo dzisiaj Car Zła podpisał nowy dekret o użyciu broni atomowej "państwa zła". Więc jakiś dziwny zbieg okoliczności... Edytowane Wtorek o 12:14 przez SnajperTBG 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano Wtorek o 14:20 Share Napisano Wtorek o 14:20 Zapowiada się bardzo dobrze. Giga zestaw- potężna dawka modelarstwa i 100 gram kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano Wtorek o 18:26 Share Napisano Wtorek o 18:26 Ciekawy temat się zapowiada , kawał budowli to i czasu potrzeba . Bedzie taki jak z fotki czy z oznaczeniami ZORRO lub VICTORII . Pozdrawiam i podglądam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioc Napisano Wtorek o 19:39 Share Napisano Wtorek o 19:39 Kibicuję i liczę na treściwą relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano Wtorek o 20:46 Share Napisano Wtorek o 20:46 powodzenia w budowie - będę zaglądał 9 godzin temu, SnajperTBG napisał: I jak zawsze u mnie malowanie odłożone na tzw"późniejszy okres". jak chciałbyś go zrobić oryginalnie i efektownie to polecam wersje z Armenii : 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano Wtorek o 23:28 Autor Share Napisano Wtorek o 23:28 (edytowane) 2 godziny temu, M.A.V. napisał: powodzenia w budowie - będę zaglądał jak chciałbyś go zrobić oryginalnie i efektownie to polecam wersje z Armenii : Chyba bym kociokwiku dostał od malowania tych ciapek. Jakiś taki pstrokaty się wydaję. Za chwilę ruszę z podwoziem i zobaczymy co trumpeter zaoferował modelarzom. Patrzyłem po ruskich forach to problemów malcziki nie mieli z budową więc i u mnie powinno pójść w miarę ok Malowanie będzie zielone jak w Królewcu stoją. Edytowane Wtorek o 23:29 przez SnajperTBG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano Wtorek o 23:33 Share Napisano Wtorek o 23:33 Teraz, SnajperTBG napisał: Chyba bym kociokwiku dostał od malowania tych ciapek potocznie to armeńskie kamo ma nazwę gołębi sracz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano Środa o 11:45 Autor Share Napisano Środa o 11:45 (edytowane) Na dzisiaj zrobiłem silnik i ramę. Z ramą były przeboje bo jest pogięta jak 10 imigrantów po przewozie przez Polskę w passacie B5 do germani. Silnik wygląda mega efektywnie aczkolwiek nie będzie go widać. Póki co fota silnika. Rama jest w imadłach i jest w procesie prostowania. Edytowane Środa o 11:46 przez SnajperTBG 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano Środa o 17:02 Share Napisano Środa o 17:02 Jet MOC silnik może z boku wyeksponować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano Środa o 17:37 Autor Share Napisano Środa o 17:37 34.5 cm długość ramy maza Założyłem silnik i widać wielkość pojazdu. Coś go będzie widać od spodu więc zostanie założony. Dałem również sołdata z krasnego placu dla odwzorowania wielkości. Jutro zawieszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
model91 Napisano Środa o 17:59 Share Napisano Środa o 17:59 Kawał modelu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 20 godzin temu Autor Share Napisano 20 godzin temu (edytowane) Na dzisiaj zrobiłem zawieszenie i postawiłem pojazd na kołach z żywicy Edytowane 20 godzin temu przez SnajperTBG 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 20 godzin temu Autor Share Napisano 20 godzin temu Porównując do humvee 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sam100 Napisano 19 godzin temu Share Napisano 19 godzin temu Srogo to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 19 godzin temu Share Napisano 19 godzin temu A co to za humvee? Wyglada na polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 17 godzin temu Autor Share Napisano 17 godzin temu Będzie jeszcze ciekawiej wyglądał:) a humvee to stary model przedstawiający auto z 2PR z Hrubieszowa. Wracając do Iskandera to teraz zaczyna się rzeźba. Jako tako jak przedział silnikowy będzie prosty to z kabiną i przedziałem rakietowym będzie sporo zabawy. Zastanawiam się czy otwierać drzwi czy zamknąć całą kabinę a tylko wyeksponować rakiety z otwartymi burtami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 15 godzin temu Share Napisano 15 godzin temu Godzinę temu, SnajperTBG napisał: Będzie jeszcze ciekawiej wyglądał:) a humvee to stary model przedstawiający auto z 2PR z Hrubieszowa. Wracając do Iskandera to teraz zaczyna się rzeźba. Jako tako jak przedział silnikowy będzie prosty to z kabiną i przedziałem rakietowym będzie sporo zabawy. Zastanawiam się czy otwierać drzwi czy zamknąć całą kabinę a tylko wyeksponować rakiety z otwartymi burtami. Można zostawić drzwi na wcisk i zawsze otworzyć, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi