Szydercza Gała Napisano 1 Grudnia 2024 Share Napisano 1 Grudnia 2024 (edytowane) Chodziło to za mna już od jakiegoś czasu, no i w sumie czemu nie? Forniru do zużycia mam dużo, a jakby co zawsze można zrobić spektakularne ognisko To nasz tu wyspiarski lokalny koloryt, Galway Hooker i NIE nie o taką hooker chodzi Póki co dyle wydłubałem w przerwach technologicznych chińskiej podłodzi... Także ten.. Edytowane 1 Grudnia 2024 przez Szydercza Gała 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 2 Grudnia 2024 Share Napisano 2 Grudnia 2024 matko bosko czestochowsko bez komian dział pary maszyny etc ... ale sie podłożyłeś :))))) nono - jedna uwaga pokłady drewniane miały swój układ kładzenia a na krawędziach była sobie taka planka obrzeznica w tej skali można sie pokusić choć .... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 2 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2024 No widzisz a ja sobie ułożyłem tak jak układali na szFaPskich okrętach liniowych na co piątą, co i tak jest postępem w stosunku do wycinanki, w której w ogóle nie ma podziału, poza wzdłużnym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 3 Grudnia 2024 Share Napisano 3 Grudnia 2024 18 godzin temu, Szydercza Gała napisał: co i tak jest postępem w stosunku do wycinanki, czyli waloryzujesz siem chwali, odnotują to w odpowiednich inkubałach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 3 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2024 Generalnie model jest na luzaku, a przez połowę czasu i tak nie wiem co robię Z kartonem nie pracowalem od lat, z drewnem w ogole niewiele, a o RZaglóFkach nie wiem nic Może coś z tego będzie, a może nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 16 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2024 Jedna burta z pierwsza warstwą podposzycia, a druga z drugą. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 20 Grudnia 2024 Share Napisano 20 Grudnia 2024 Jakie to jest duże? Piszesz że w wycinance nie było podziału na deski po długości, bo może nie był potrzebny jeśli pojedyncza wystarczała na cały odcinek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 20 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2024 Tak zrobiłem na dziobowym pokładzie, bez podziałów, tam na pewno jedna deska starczała. Założyłem 5 m deski i takie zrobiłem na rufie. Kadłub ma 155 mm, więc w tej skali to daje nieco ponad 11 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 20 Grudnia 2024 Share Napisano 20 Grudnia 2024 (edytowane) 6 minut temu, Szydercza Gała napisał: Założyłem 5 m bardzo trafne załozenie, choc tak w ramach ciekawostki to szerokość i długosc deski pokladowej spadała wraz z czasem w XVII w pnlaki były szerpkie na ponad 30 cm a w XIX to juz tylko około 20 trzebiło sie lasy trzebiło Edytowane 20 Grudnia 2024 przez laskonogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 20 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2024 Się robi się... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 23 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2024 I dalej... to już prawie koniec stolarki, przynajmniej tej kadłubowej... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 26 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2024 Poszycie na prawej burcie, po szybkim szlifie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 26 Grudnia 2024 Share Napisano 26 Grudnia 2024 tu się rozjechało niczym założenia budżetowe NBP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 26 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2024 To bez znaczenia, przecież i tak go bede malował. To zapewne efekt rozcinania poszycia na więcej desek niż było zaprojektowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 26 Grudnia 2024 Share Napisano 26 Grudnia 2024 2 godziny temu, Szydercza Gała napisał: To bez znaczenia, przecież i tak go bede malował.... aaaa takie będzie hokuspokus..... a już myślałem że te piękne fugi zostawisz i będzie prawilnie po kartonworkowemu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi