Bartosz Ciesielski Napisano 6 Lutego Share Napisano 6 Lutego (edytowane) Adams M 1A1 a ty wiesz że Rok w Piekle ma 3 sezony i razem 58 odcinków, po godzinie. A do tego jak dobrze kojarzę to ścieżka dźwiękowa ma 11 płyt cd. Edytowane 6 Lutego przez Bartosz Ciesielski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 6 Lutego Share Napisano 6 Lutego Wiem . Kaset VHS też było dużo (chyba jedna kaseta to był jeden odcinek) ale wypożyczalnia koło mnie miała je wszystkie . Tak myślałem ,żeby kiedyś sobie kupić całość na płytach CD ale teraz modele takie drogie. Paweł przepraszam za offa. Pozdr. A. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 17 Lutego Autor Share Napisano 17 Lutego Dzień dobry! Następny update - działałem dalej z podwoziem, zacząłem też robić kabinę: Jak widać zderzaki z tyłu zastąpiłem zrobionymi z blachy, żeby lepiej to wyglądało. Podobnie na skutek wypadku był problem ze skrzyniami pod kabiną, więc naprawiłem to inną blaszką: Zabrałem się też za zbiornik. Najpierw trzeba obciąć nieprawidłowe boki: Potem trzeba wprowadzić trochę przeróbek: I za chwilę będę już miał wszystko przygotowanie pod boki wydrukowane w 3D. Jeszcze trzeba popracować nad rurkami pod dnem zbiornika. Jeszcze zaprojektowałem kalkomanie i teraz czekam aż Bogdan je wydrukuje... To tyle na teraz, pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 17 Lutego Share Napisano 17 Lutego Bogdan, jaki Bogdan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 18 Lutego Autor Share Napisano 18 Lutego Jest taki kolega, tu na forum mi go polecono kiedy Melius Manu przestał drukować kalkomanie Nazywa się Bogdan Żołnierowicz, bardzo polecam jego usługi. Pozdrawiam Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 14 Marca Autor Share Napisano 14 Marca Dzień dobry! W końcu przyszły następne wydruki 3D: I po zamontowaniu na sucho: Jeszcze spróbuję dodać linki do otwierania zaworów, chociaż to będzie wredne, bo nie wszystko pasuje. Pracowałem też nad wnętrzem kabiny: Lampy na błotnikach ze starych zapasów (jeszcze Shapeways - projekt mój!): No i zrobiłem tablicę przyrządów: Pozdrawiam i życzę miłego dnia! Paweł 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 15 Marca Share Napisano 15 Marca Jak będziesz te lampy malował? Srebrny po całości, a potem maskowanie odbłyśników i OD na całość? Kalki na deskę rozdzielczą są z zestawu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 16 Marca Autor Share Napisano 16 Marca Cześć! Dzięki za komentarz! Technicznie te amerykańskie lampy nie mają odbłyśników/luster, żeby nie zdradzać swojej pozycji npl-owi kiedy są wyłączone... Co do malowania - one są takie półprzezroczyste, więc klosz, o ile się nie mylę pójdzie na przezroczysty pomarańczowy, tył obudowy np. na biało, żeby trochę "przeświecał" i całość (poza kloszem i szczeliną) na OD - jakoś tak, możliwe jeszcze modyfikacje, jeśli coś nie będzie odpowiednio wyglądało. A deska rozdzielcza to tabliczki według mojego projektu, specjalnie na M35 bez wyciągarki, a zegary to częściowo naklejki też według mojego projektu, a częściowo z ręki namalowane. Pozdrawiam serdecznie! Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 16 Marca Share Napisano 16 Marca Projektujesz sobie naklejki? Szacun... Zrób kilka dla mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 16 Marca Autor Share Napisano 16 Marca A jakie potrzebujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 16 Marca Share Napisano 16 Marca (edytowane) Np. RN: USA 3033178 - dwie sztuki, oznaczenie batalionu "15" ale o wysokości 15mm - dwie sztuki, oznaczenie 6 Armii 15 Batalionu czołgów "6trójkącik15trójkącik" - 2 sztuki, 16 wóz w dyspozycji dowództwa "HQ-16" - dwie sztuki - da się?? Wszystko niestety białe... Edytowane 16 Marca przez Lipstein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 17 Marca Autor Share Napisano 17 Marca Napisałem Ci na priva... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 18 Marca Share Napisano 18 Marca W dniu 16.03.2025 o 18:59, Lipstein napisał: Np. RN: USA 3033178 - dwie sztuki, oznaczenie batalionu "15" ale o wysokości 15mm - dwie sztuki, oznaczenie 6 Armii 15 Batalionu czołgów "6trójkącik15trójkącik" - 2 sztuki, 16 wóz w dyspozycji dowództwa "HQ-16" - dwie sztuki - da się?? Wszystko niestety białe... Jak zwykle jestem pod wrażeniem jest moc w tej cysternie , buduj dalej jesteś obserwowany .Sorki Paweł za offa . Bartek zaciekawiłeś mnie tym bumper code, co to za pojazd??? Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 19 Marca Autor Share Napisano 19 Marca Dziękuję za komentarz i za miłe słowa! Znów update - chyba mam przełom, jeśli chodzi o zbiornik. Najpierw przerobiłem przednią ścianę zbiornika: Oto moja "wersja" jeśli chodzi o linki sterujące zaworami zbiorników: W oryginale linki są kierowane zagiętymi rurkami przymocowanymi do poprzeczek zbiornika. Tutaj trochę miałem problem z dokumentacją i wymiarami, dlatego u mnie te prowadnice wiszą w powietrzu na linkach z drutu. Po zamontowaniu na ramie powinno to wyglądać dobrze. Na tym zdjęciu dobrze widać części z drukarki 3D i zaślepione otwory na uchwyty na wąż w ścianie zbiornika: Druga strona: Połączenia części nadal wymagają trochę szpachlowania i szlifowania. Planuję też odtworzyć drobne szczegóły, jak drzwi przedziałów na węże i haczyki na brezent. Jeszcze jedna fota "zestawieniowa": Dziękuję za uwagę, pozdrawiam i życzę miłego dnia! Paweł 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 20 Marca Share Napisano 20 Marca super robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 20 Marca Autor Share Napisano 20 Marca Dziękuję bardzo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano Poniedziałek o 20:26 Autor Share Napisano Poniedziałek o 20:26 Dzień dobry! Chciałbym przedstawić dalszy ciąg prac na zbiorniku. Zbudowałem z cienkiej blachy miedzianej haki do zawieszenia węża z paliwem: Pozostało jeszcze sporo detali do dodania, najbardziej trikowe były haczyki do plandeki zrobione z naprawdę cienkiego drutu: W przygotowaniu do zamontowania zbiornika na ramie dół został już docelowo zabrudzony: Następne w kolejności będzie zamontowanie zbiornika na ramie i malowanie całości na kolor OD. Dziękuję za uwagę, pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi