pierre_dolin Napisano 11 Stycznia Share Napisano 11 Stycznia OK, dzięki. Zatem nieaktualne. No chyba, że kolega Tazman79 ma tych zestawów wiecej..... Czy też więcy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 11 Stycznia Share Napisano 11 Stycznia W małym 1/72 GWH nie ma , szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 11 Stycznia Share Napisano 11 Stycznia 48 minut temu, pierre_dolin napisał: OK, dzięki. Zatem nieaktualne. No chyba, że kolega Tazman79 ma tych zestawów wiecej..... Czy też więcy. Mam jeszcze jeden ale też wiem że ma być wznowiony i unowoczesniony ten zestaw przez firmę AWC-MODELS, nie wiadomo tylko kiedy on powstanie, autor narazie zbiera dokumentacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 11 Stycznia Share Napisano 11 Stycznia Godzinę temu, jacek napisał: Kolega Jacek jak najbardziej reflektuje i temat dogadany tylko po za anteną. Cierpliwie czekam na przesyłkę. A wnętrze kabiny jak zamierzasz zrobić? Bo polecił bym kalki 3d quinta-studio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 11 Stycznia Autor Share Napisano 11 Stycznia Godzinę temu, Tazman79 napisał: A wnętrze kabiny jak zamierzasz zrobić? Bo polecił bym kalki 3d quinta-studio Myślałem o tym dzisiaj i wyszło mi że jak uda się poprawnie i efektownie zrobić to zestawowe wnętrze to je zostawię a jak coś skaszanie to kupię zestaw. Nazwy nie pamietam ale większość zakupów robię w sklepie Mojehobby.pl, tam zawsze jest mnóstwo dodatków. Być może myślimy o tym samym. Moja opcja poniżej na zdjęciu. A propos, jaki nr. koloru do kabiny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 11 Stycznia Share Napisano 11 Stycznia Godzinę temu, jacek napisał: Myślałem o tym dzisiaj i wyszło mi że jak uda się poprawnie i efektownie zrobić to zestawowe wnętrze to je zostawię a jak coś skaszanie to kupię zestaw. Nazwy nie pamietam ale większość zakupów robię w sklepie Mojehobby.pl, tam zawsze jest mnóstwo dodatków. Być może myślimy o tym samym. Moja opcja poniżej na zdjęciu. A propos, jaki nr. koloru do kabiny? To jest akurat Kelik, technologia taka sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pierre_dolin Napisano 12 Stycznia Share Napisano 12 Stycznia Tazman79, PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 12 Stycznia Share Napisano 12 Stycznia W dniu 11.01.2025 o 19:47, jacek napisał: Myślałem o tym dzisiaj i wyszło mi że jak uda się poprawnie i efektownie zrobić to zestawowe wnętrze to je zostawię a jak coś skaszanie to kupię zestaw. Nazwy nie pamietam ale większość zakupów robię w sklepie Mojehobby.pl, tam zawsze jest mnóstwo dodatków. Być może myślimy o tym samym. Moja opcja poniżej na zdjęciu. A propos, jaki nr. koloru do kabiny? Co do koloru to ja maluje farbami Mr.paint i oni mają gotowy kolor Co do Twoich farb to musiał byś dobrać bo nie mogę znaleźć odpowiednika 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 14 Stycznia Autor Share Napisano 14 Stycznia To jeszcze nie światełko, nawet nie promyk ale zawsze to krok na przód. Tak by to miało wisieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 14 Stycznia Share Napisano 14 Stycznia Jedną R-27 chyba możesz w wersji T podwiesić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 14 Stycznia Share Napisano 14 Stycznia 3 godziny temu, giberes napisał: Jedną R-27 chyba możesz w wersji T podwiesić. Obawiam się że wersji T nie posiadaliśmy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 14 Stycznia Share Napisano 14 Stycznia 6 minut temu, Tazman79 napisał: wersji T nie posiadaliśmy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 14 Stycznia Share Napisano 14 Stycznia Dobrze, że się nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 15 Stycznia Autor Share Napisano 15 Stycznia (edytowane) Z dyskusji powyżej wynika że wersja R-27 z naprowadzaniem termicznym czyli T nie była w naszym lotnictwie używana. Dobrze zrozumiałem? Internety podają że były na wyposażeniu wersje R i T właśnie. Mam jeszcze w pudle po Su-22 inną wersję tego pocisku, nieco krótszą ale muszę sprawdzić co to takiego. Edytowane 15 Stycznia przez jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Stycznia Share Napisano 15 Stycznia (edytowane) 5 godzin temu, jacek napisał: Z dyskusji powyżej wynika że wersja R-27 z naprowadzaniem termicznym czyli T nie była w naszym lotnictwie używana. Dobrze zrozumiałem? Internety podają że były na wyposażeniu wersje R i T właśnie. Nigdy nie widziałem tej wersji w Mińsku, jeno eRy ...a byłem tam "kilka" razy przez ostatnie ćwierć wieku. 6x R-73 Edytowane 15 Stycznia przez Grzes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janina229 Napisano 15 Stycznia Share Napisano 15 Stycznia W dniu 10.01.2025 o 16:32, jacek napisał: Witam. Nowy rok, nowe wydawanie. Baaaardzo powoli chciałbym się zabrać za ten model bo czeka już trzeci rok a jakoś dotąd nie miałem śmiałości. Samolot oczywiście w naszych barwach i z kalkami ze zdjęcia czyli z nr.40 i Witoldem Urbanowiczem na usterzeniu. Na razie nie mam do niego żadnego szpeju bo jeszcze nie wiem co by się mogło przydać. Wiem że znawcy pomogą więc z czasem zamówię co trzeba. Jeśli ktoś z kolegów może pożyczyć dokumentacje tej pięknej maszyny to będę bardzo wdzięczny. Jak zwykle u mnie planuję otwartą limuzynę i full uzbrojenie. Ładna sprawa z tym samolotem Trzymam kciuki, żeby w końcu się udało go skończyć. Jeśli chodzi o dokumentację, to faktycznie warto zapytać kogoś z większym doświadczeniem może ktoś coś podrzuci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 15 Stycznia Autor Share Napisano 15 Stycznia 3 godziny temu, Grzes napisał: Nigdy nie widziałem tej wersji w Mińsku, jeno eRy ...a byłem tam "kilka" razy przez ostatnie ćwierć wieku. 6x R-73 Instrukcja G.W.H. mówi mi że to jest wersja R. Popraw mnie jeśli jestem w błędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Stycznia Share Napisano 15 Stycznia (edytowane) 18 minut temu, jacek napisał: Instrukcja G.W.H. mówi mi że to jest wersja R Jak najbardziej. Wersja T ma zaokrąglony dziób (i jest krótsza od wersji R). Taką rycinkę znalazłem, uprzedzając pytanie o różną długość rakiet jakie masz w zestawie. Poniżej link do artykułu. https://www.ausairpower.net/APA-Rus-BVR-AAM.html Edytowane 15 Stycznia przez Grzes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 16 Stycznia Autor Share Napisano 16 Stycznia Dzięki koledze Tazman79 dziś odebrałem dodatki do mojego Migusia. Jeszcze raz wielkie podziękowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 18 Stycznia Share Napisano 18 Stycznia Jeśli jeszcze nie rozpocząłeś budowy to kilka uwag na temat samego modelu Model oferuje ruchomy ster głębokości, czyli stateczniki poziome... Minus tego jest taki że można łatwo je ułamać, ponieważ trzeba je zamontować sklejając połówki kadłuba. Rozwiązaniem tego problemu, jeśli komuś nie zależy na ruchowych sterach, jest odcięcie okrągłej końcówki i po montażu i obróbce kadłuba, wsunięcie sterów w otwory i ustawienie na stałe w pozycji jaka nam odpowiada. Kolejną sprawą są odgromniki które też łatwo ułamać Zestawowy fotel jest zbyt nisko osadzony należało by go trochę podnieść, sugerując się zdjęciami poglądowymi Po zamontowaniu podwozia model ma niestety pozycję opadania na "nos", producent poprostu nie uwzględnił pełnego obciążenia oryginalnego samolotu który powinien opadać na ogon. Aby prawidłowo ustawić model należało by wydłużyć lekko amortyzator w podwoziu przednim i trochę skrócić amortyzatory w podwoziu głównym To narazie tyle Milego budowania modelu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 26 Stycznia Autor Share Napisano 26 Stycznia (edytowane) Czy ktoś wie czy moja 40stka posiadała taką tablice? Jeśli tak to brakuje mi radiostacji z lewej strony i trzeba by było dorobić wyświetlacz po prawej. I celownik powinien być z większa obudową? Edytowane 26 Stycznia przez jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 26 Stycznia Share Napisano 26 Stycznia 4 godziny temu, jacek napisał: Czy ktoś wie czy moja 40stka posiadała taką tablice? Jeśli tak to brakuje mi radiostacji z lewej strony i trzeba by było dorobić wyświetlacz po prawej. I celownik powinien być z większa obudową? To jest po najnowszej modernizacji, malowanie które chcesz wykonać nie posiada tych elementów, a zestaw który masz ode mnie wszystkie te elementy posiada Wnętrze kabiny które pokazujesz jest do tego malowania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 2 Lutego Autor Share Napisano 2 Lutego W dniu 26.01.2025 o 18:59, Tazman79 napisał: To jest po najnowszej modernizacji, malowanie które chcesz wykonać nie posiada tych elementów, a zestaw który masz ode mnie wszystkie te elementy posiada Wnętrze kabiny które pokazujesz jest do tego malowania Nie wiem czy dobrze rozumiem, wnętrze kabiny na zdjęciu powyżej z wyświetlaczem LCD po prawej, radiem po lewej i dużą osłoną wyświetlacza HUD po środku należy do malowania maszyny z szarą czterdziestką na zdjęciu ? Malowanie z czerwoną czterdziestką ma kabinkę którą zbuduję z zestawu bez jej zmieniania?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 2 Lutego Share Napisano 2 Lutego Godzinę temu, jacek napisał: Nie wiem czy dobrze rozumiem, wnętrze kabiny na zdjęciu powyżej z wyświetlaczem LCD po prawej, radiem po lewej i dużą osłoną wyświetlacza HUD po środku należy do malowania maszyny z szarą czterdziestką na zdjęciu ? Malowanie z czerwoną czterdziestką ma kabinkę którą zbuduję z zestawu bez jej zmieniania?? Dokładnie tak, do czerwonej 40-tki z zestawu do kabiny trzeba wykorzystać podstawę i antenę GPS, jej odbiornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 2 Lutego Autor Share Napisano 2 Lutego 3 minuty temu, Tazman79 napisał: Dokładnie tak, do czerwonej 40-tki z zestawu do kabiny trzeba wykorzystać podstawę i antenę GPS, jej odbiornik Bądź łaskaw i zaznacz mi te elementy na instrukcji którą kupiłem od Ciebie. Mam już taki misz masz w głowie że chyba się muszę piwa do obiadu napić : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi