Skocz do zawartości

[W] Messerschmitt Me262 HG III (Amusing Hobby, 1/48)

Thalgonis

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka,

kolejny projekcik z rodzaju what-if  :banan: Amusing często wydaje bardzo ciekawe tematy, do których inni producenci „się nie palą”  wink3

Ciekawy jest sposób podejścia do konstrukcji modelu - przyznam, że jeszcze nie widziałem wypustu z takim odlaniem kadłuba.

Me262_HG 01.jpg

Me262_HG 02.jpg

Me262_HG 03.jpg

• Like 5

Napisano (edytowane)
2 godziny temu, mirage3 napisał:

Jak to od dołu wygląda tj. komora podwozia.

Masz zdjęcie wyżej... :)

PS. włożenie kokpitu nie wiele zmieni w widoczności 

Edytowane przez Thalgonis

Są tam (w kadłubie, w części widocznej z zewnątrz) jakieś imitacje wnętrzności ale według mnie średnio udane - uproszczone, z dużymi elementami pozycjonującymi części, bez charakterystycznej struktury spotykanej w innych modelach Schwalbe. Pole do popisu dla lubiących scratch.

20 minut temu, RogerM napisał:

Są tam (w kadłubie, w części widocznej z zewnątrz) jakieś imitacje wnętrzności ale według mnie średnio udane - uproszczone, z dużymi elementami pozycjonującymi części, bez charakterystycznej struktury spotykanej w innych modelach Schwalbe. Pole do popisu dla lubiących scratch.

Dlatego pytam jak to wygląda po złożeniu w całość  z wanną kabiny wink4

12 godzin temu, Thalgonis napisał:

Mam nadzieję, że maskol nie „zeżre” podczas zdejmowania tego sreberka spod spodu... 

Widzę że mocne ślady eksploatacji planujesz, ale że aż tak? Niemiaszki miały dobre farby, nawet pod koniec wojny wink4.

Malowanie rasowe, wygląda kozacko 👍 koła podszlifuj bo teraz wygląda dziwnie na takich pełnych,

Tempo prac do pozazdroszczenia ale detale niedopracowane niestety - obróbka wlotów powietrza i łączenia kadłuba góra-dół na nosie, wspomniany ogon , a szkoda bo model efektowny z ładną fakturą, na prawdę elegancko pomalowany.

Wiem że poprawki to malowanie od nowa, ale widać malować umiesz to i za 2gim podejściem będzie dobrze, ale to już twoja decyzja.

Pozdr ww 

• Like 1

53 minuty temu, wuwumaster napisał:

Malowanie rasowe, wygląda kozacko 👍 koła podszlifuj bo teraz wygląda dziwnie na takich pełnych,

Tempo prac do pozazdroszczenia ale detale niedopracowane niestety - obróbka wlotów powietrza i łączenia kadłuba góra-dół na nosie, wspomniany ogon …

czekaj, myślałem, że kółka to trzeba na „rozgrzany śrubokręt” a tu bardzo łatwo sp…ć sprawę…. Wloty poprawię, bo i tak muszę tam jeszcze pomalować „prawdziwym” metalikiem a nie tylko sreberkiem :) 

• 2 weeks later...