Thalgonis Napisano 18 Stycznia Share Napisano 18 Stycznia Hejka, kolejny projekcik z rodzaju what-if Amusing często wydaje bardzo ciekawe tematy, do których inni producenci „się nie palą” Ciekawy jest sposób podejścia do konstrukcji modelu - przyznam, że jeszcze nie widziałem wypustu z takim odlaniem kadłuba. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 18 Stycznia Share Napisano 18 Stycznia Odkąd zobaczyłem rysunki (rzuty) tego cudaka w monografii ML 31, zawsze byłem go ciekaw. Więc masz we mnie widza. A wersji ze sterami Rudlickiego nie dali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 18 Stycznia Autor Share Napisano 18 Stycznia 29 minut temu, Baas ArK napisał: … A wersji ze sterami Rudlickiego nie dali? Nie, nie dali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 19 Stycznia Share Napisano 19 Stycznia 11 godzin temu, Thalgonis napisał: Nie, nie dali. Owszem, dali, w osobnym pudełku: Me 262 HG III 'V Tail' - Amusing Hobby 48A004 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 19 Stycznia Autor Share Napisano 19 Stycznia (edytowane) Edytowane 19 Stycznia przez Thalgonis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 20 Stycznia Autor Share Napisano 20 Stycznia 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 21 Stycznia Share Napisano 21 Stycznia Jak to od dołu wygląda tj. komora podwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 21 Stycznia Autor Share Napisano 21 Stycznia (edytowane) 2 godziny temu, mirage3 napisał: Jak to od dołu wygląda tj. komora podwozia. Masz zdjęcie wyżej... PS. włożenie kokpitu nie wiele zmieni w widoczności Edytowane 21 Stycznia przez Thalgonis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 21 Stycznia Share Napisano 21 Stycznia Są tam (w kadłubie, w części widocznej z zewnątrz) jakieś imitacje wnętrzności ale według mnie średnio udane - uproszczone, z dużymi elementami pozycjonującymi części, bez charakterystycznej struktury spotykanej w innych modelach Schwalbe. Pole do popisu dla lubiących scratch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 21 Stycznia Share Napisano 21 Stycznia 20 minut temu, RogerM napisał: Są tam (w kadłubie, w części widocznej z zewnątrz) jakieś imitacje wnętrzności ale według mnie średnio udane - uproszczone, z dużymi elementami pozycjonującymi części, bez charakterystycznej struktury spotykanej w innych modelach Schwalbe. Pole do popisu dla lubiących scratch. Dlatego pytam jak to wygląda po złożeniu w całość z wanną kabiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 21 Stycznia Autor Share Napisano 21 Stycznia Tak jak napisał RogerM - tam nie wiele jest Skraczystą nie jestem więc raczej finalnie też nie wiele będzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 21 Stycznia Autor Share Napisano 21 Stycznia Mam nadzieję, że maskol nie „zeżre” podczas zdejmowania tego sreberka spod spodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 22 Stycznia Share Napisano 22 Stycznia 12 godzin temu, Thalgonis napisał: Mam nadzieję, że maskol nie „zeżre” podczas zdejmowania tego sreberka spod spodu... Widzę że mocne ślady eksploatacji planujesz, ale że aż tak? Niemiaszki miały dobre farby, nawet pod koniec wojny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 22 Stycznia Autor Share Napisano 22 Stycznia Ale to what-if: to nie jest „koniec wojny” W tej wersji meśka szkopy wygrywają dużo pojedynków na swoją korzyść - ślady stoczonych walk muszą być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 22 Stycznia Share Napisano 22 Stycznia 13 minut temu, Thalgonis napisał: ślady stoczonych walk muszą być Panie, to przestrzeliny rób. Albo upitolone elementa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 22 Stycznia Autor Share Napisano 22 Stycznia Na koniec się weźmie szczotkę drucianą i się przejedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 22 Stycznia Autor Share Napisano 22 Stycznia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 22 Stycznia Share Napisano 22 Stycznia Powiem tak: pieronem Ci to idzie! (ale nad połączeniem ogon/kadłub, można było trochę lepiej popracować) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 23 Stycznia Autor Share Napisano 23 Stycznia 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPoltorak Napisano 23 Stycznia Share Napisano 23 Stycznia 14 godzin temu, Baas ArK napisał: Powiem tak: pieronem Ci to idzie! (ale nad połączeniem ogon/kadłub, można było trochę lepiej popracować) Tak, zdecydowanie. Trochę jakbyś leciał na akord, a to budzi mój sprzeciw. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 24 Stycznia Autor Share Napisano 24 Stycznia 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 24 Stycznia Autor Share Napisano 24 Stycznia Trochę boję się robić ugięcie opon... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 24 Stycznia Share Napisano 24 Stycznia Malowanie rasowe, wygląda kozacko koła podszlifuj bo teraz wygląda dziwnie na takich pełnych, Tempo prac do pozazdroszczenia ale detale niedopracowane niestety - obróbka wlotów powietrza i łączenia kadłuba góra-dół na nosie, wspomniany ogon , a szkoda bo model efektowny z ładną fakturą, na prawdę elegancko pomalowany. Wiem że poprawki to malowanie od nowa, ale widać malować umiesz to i za 2gim podejściem będzie dobrze, ale to już twoja decyzja. Pozdr ww 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 24 Stycznia Autor Share Napisano 24 Stycznia 53 minuty temu, wuwumaster napisał: Malowanie rasowe, wygląda kozacko koła podszlifuj bo teraz wygląda dziwnie na takich pełnych, Tempo prac do pozazdroszczenia ale detale niedopracowane niestety - obróbka wlotów powietrza i łączenia kadłuba góra-dół na nosie, wspomniany ogon … czekaj, myślałem, że kółka to trzeba na „rozgrzany śrubokręt” a tu bardzo łatwo sp…ć sprawę…. Wloty poprawię, bo i tak muszę tam jeszcze pomalować „prawdziwym” metalikiem a nie tylko sreberkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 3 Lutego Autor Share Napisano 3 Lutego Poprawiłem te linie łączenia - lepiej mi to nie wyjdzie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi