eKrystian Napisano 5 Listopada 2008 Share Napisano 5 Listopada 2008 Witam ! Tak, więc skończyłem czerwoną Scanie R500 i pokusiło mnie o jeszcze jedną Scanie. Nie wzoruje się na żadnej Scanii tylko z głowy wszystko, scania dostanie na pewno jakieś ciekawe kalkomanie (jakie jeszcze się okaże projektowanie trwa), a reszta będzie wychodzić pod czas prac nad modelem. Do tej pory po szpachlowałem łączenia, pomalowałem kabiny i parę innych rzeczy, a dzisiaj siedziałem nad uszczelkami.Kolor wygląda dość ciekawie, niektórym może się nie podobać jakoś tak dziwnie na zdjęciach wychodzi. Czas na zdjęcia : Przymiarka : I efekt prac nad uszczelkami (Będę jeszcze poprawiał) : Pozdrawiam,eKrystian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 5 Listopada 2008 Share Napisano 5 Listopada 2008 No mi sie akurat kolorek podoba , fajnie fajnie na prawde ... a kalki to jakie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 5 Listopada 2008 Share Napisano 5 Listopada 2008 No mi też się podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 5 Listopada 2008 Share Napisano 5 Listopada 2008 NO to że nikt jeszcze nie usiadł to siadam w najlepszym miejscu. No a pomysł ciekawy, czekam na więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 5 Listopada 2008 Share Napisano 5 Listopada 2008 Ja też se przycupnę na widownie. W lodóweczce piwko i świerszczyk pod pachą :P można czekać na kolejne relacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 5 Listopada 2008 Share Napisano 5 Listopada 2008 świerszczyk Czy ty siadasz na widowni aby czytać świerszczyki czy aby oglądać model, zresztą jeszcze możesz eKrystian rozproszyć i coś sknoci w modelu, a tego byśmy nie chcieli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 5 Listopada 2008 Share Napisano 5 Listopada 2008 eKrystian No piękne to wszystko możesz mi poradzić co zrobić żeby nie mieć paprochów na modelu po malowaniu ja zawsze mam pełno zwłaszcza jak maluje błyszczącym masz na to jakiś sposób bo widzę że u ciebie tego niema. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 5 Listopada 2008 Share Napisano 5 Listopada 2008 Przeszlifowanie papierem 2500. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 5 Listopada 2008 Autor Share Napisano 5 Listopada 2008 TomaszDudek , znam ten problem wszystko ładnie elegancko, przychodzi bez barwny i paprochy, sposobu nie mam jakoś na tym modelu udało się bez paprochów.Ale na wcześniejszych modelach miałem problem z tymi paprochami jak kładłem bez barwny. Kruger jeszcze dokładnie nie wiem tak jak Ci mówiłem coś z symbolami Scanii pewnie. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 5 Listopada 2008 Share Napisano 5 Listopada 2008 A felgi ssy z kfsu masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 5 Listopada 2008 Autor Share Napisano 5 Listopada 2008 Tak, odlewy. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 5 Listopada 2008 Share Napisano 5 Listopada 2008 Nie no czytanka jest potrzebna żeby nie zasnąć z nudów pomiędzy relacjami :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 5 Listopada 2008 Share Napisano 5 Listopada 2008 No to się przysiądę i będę uważnie obserwował twoje poczynania z Scanią Na razie wszystko Ładny kolorek Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 6 Listopada 2008 Share Napisano 6 Listopada 2008 Truckerek93 Nio a jak przeszlifujesz to powieszchnia nie matowieje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 6 Listopada 2008 Share Napisano 6 Listopada 2008 Matwoieje ale potem musisz wypolerować pastą polerską i jest piękne lustro o odpowiedniej głębi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 6 Listopada 2008 Share Napisano 6 Listopada 2008 Właśnie, muszę się przyznać, ze w praktyce jeszcze tego nie stosowałem i dopiero będę się uczył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 6 Listopada 2008 Share Napisano 6 Listopada 2008 Narazie wszystko wygląda fajnie, fakt, kaście przydałaby się polerka Ale wszystko przed Tobą. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 6 Listopada 2008 Share Napisano 6 Listopada 2008 Właśnie, muszę się przyznać, ze w praktyce jeszcze tego nie stosowałem i dopiero będę się uczył. A szlifuje się w ogóle po to, żeby wygładzić lakier i wydobyć głębie koloru. Potem polerka przywraca połysk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 7 Listopada 2008 Autor Share Napisano 7 Listopada 2008 Mały aktual. troszkę do przodu pomalowałem do okoła szyberdachu czarnym atrapy itp dostały oznaczenia, rama opaski chromowane.I zabrałem się za przerabianie wnętrza. Czas na fotki : Opaski mogą się wydawać nie równe, ale to złudzenie bo przyglądałem się po zrobieniu. Wnętrze przerobione na takie jak trzeba (Jeszcze raz szpachlowanie i poprawianie tej klameczki trochę inaczej niż w orginale no i poprawki) I na koniec mała przymiarka : Przepraszam za zdjęcia nie najlepsze. Pozdrawiam,eKrystian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 Zaczyna mi się coraz bardziej podobać........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 Pięknie to wszystko wygląda oby tak dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 Super to wygląda Dzięki panowie za porady ,mam jeszcze pytanko mam ambitny plan zrobienia scanii na która na kadłubie ma namalowane logo z tym że to logo będzie matowe czyli mam najpierw pomalować kastę wyszlifować wypolerować a potem malować i potem tak zostawić co nie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 No poprostu brak mi słów Cud Miód i orzeszki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 15 Listopada 2008 Autor Share Napisano 15 Listopada 2008 Mała aktualizacja niestety zdarzył się mały wypadek i kabina trafiła do Dot-a. I zmieniłem co nieco malowanie ponieważ te do końca nie przemawiało do mnie i padło na czarny metalik, ale żeby nie było to wszystko "monotone" będzie srebno-chromowanymi detalami tak jak i kalkomanie, a reszta ta sama. Żeby nie było samego gadania dzisiaj trochę posiedziałem przy zbiorniku łączenie ze szlifowane i poprawiłem trochę obejmy zbiornika bo mało widoczne były (zrobiony na taki kolor jaki będzie kabina). Przed malowaniem I już po malowaniu z chromowanymi obejmami Jeszcze dojdzie parę poprawek kosmetycznych. Pozdr. Krystian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Fajnie zaczyna się wszystko składać w jedną całość Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi