Macisso Napisano Wtorek o 09:34 Autor Share Napisano Wtorek o 09:34 40 minut temu, meser262 napisał: No.824 jak i No.834 też ma wersję z rynną nad otworem, zresztą podobnie jak No.745 też z D-B. Dlatego niestety konieczna kolejna poprawka - jeśli dobrze widzę. Krzysztof nie przepraszaj, tylko dociskaj do woli Bez Ciebie byłbym daleki od zgodności historycznej, zatem jestem wdzięczny za każdą wskazówkę. Poza tym co to był by za update z mojej strony bez konieczności przeniesienia/zmiany jakiegoś elementu Rynienkę naturalnie dodam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 16 godzin temu Autor Share Napisano 16 godzin temu Cześć! Można powiedzieć, że skończyłem etap sklejania panterki. Czemu "można powiedzieć"? Ponieważ wiem, że czujne oko @meser262wypatrzy elementy do poprawki - za co z góry dziękuję. Nie mniej jest już bardzo, bardzo blisko końca! Po świętach można będzie kłaść podkład. Samo składanie trwało ponad dwa miesiące. Złapałem dużo doświadczenia i wiatru w żagle. Radości naturalnie też Jak widzicie jakieś niedociągnięcia, strzelajcie bez zawahania. Postanowiłem też dorobić mocowanie gaśnicy. Niby można było kupić coś gotowego, ale postanowiłem podjąć rękawice. Nie wyszło super zgodnie z oryginałem, ale efekt na tyle mi się spodobał, że chcę przy tym zostać. A teraz reszta: Pozdrawiam Maciek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 13 godzin temu Share Napisano 13 godzin temu Zerknij jeszcze proszę na zapasowe ogniwa - do przeszlifowania. Będziesz wieszał osłony boczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 13 godzin temu Share Napisano 13 godzin temu Spory progres co do zapinek , jest różnica co było, a co jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 12 godzin temu Autor Share Napisano 12 godzin temu Godzinę temu, enten napisał: Zerknij jeszcze proszę na zapasowe ogniwa - do przeszlifowania. Naturalnie. Na razie wiszą sobie bez makijażu Godzinę temu, enten napisał: Będziesz wieszał osłony boczne? Tak. Na prawej burcie będzie komplet, na lewej bez dwóch przednich i bez przedniego wieszaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 12 godzin temu Autor Share Napisano 12 godzin temu 28 minut temu, Evildead napisał: Spory progres co do zapinek , jest różnica co było, a co jest To dla mnie duży skok naprzód. Dzięki za motywację do tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 12 godzin temu Share Napisano 12 godzin temu Prawy wieszak myślę że będzie OK. Niestety do lewej strony zgłaszam jednak uwagi - do poprawki parę elementów. Popatrz na rysunki i fotki pod spodem opis co i jak. U góry Twój model pod nim rysunki pod nimi foto pojazdu No.824. Zacznijmy od wieszaka i mocowania na kabel (czerwony prostokąt). Pisałem o tym 23 lutego 2025 roku i myślałem że to czeka na poprawki. Koniecznie przesunąć jak na rysunku poniżej i jak widać na No.824 zielona linia pionowa. Na rysunku żółty prostokąt i na No.824 też żółty prostokąt. Dalej idziemy w kierunku tyłu. Na temat tuby też nie pisałem bo czekałem na info o wieszaku. Odległość tuby od wieszaka (czerwone strzałki), na rysunku zielone strzałki na No.824 żółte pionowe kreski. Dodatkowo wysokość mocowania tuby w stosunku do wieszaka - pomarańczowa linia na modelu i na No.824. Sama tuba, a dokładniej jej mocowania - mocowania trzeba przesunąć w kierunku zewnętrznym z obu stron. Mocowania - te paski powinny - miej więcej jak zaznaczyłem na pierwszym zdjęciu - zielone pionowe kreski. Na rysunku pokazują pod samymi sprężynami. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioc Napisano 10 godzin temu Share Napisano 10 godzin temu 1 godzinę temu, meser262 napisał: Prawy wieszak myślę że będzie OK. Niestety do lewej strony zgłaszam jednak uwagi - do poprawki parę elementów. Popatrz na rysunki i fotki pod spodem opis co i jak. U góry Twój model pod nim rysunki pod nimi foto pojazdu No.824. Zacznijmy od wieszaka i mocowania na kabel (czerwony prostokąt). Pisałem o tym 23 lutego 2025 roku i myślałem że to czeka na poprawki. Koniecznie przesunąć jak na rysunku poniżej i jak widać na No.824 zielona linia pionowa. Na rysunku żółty prostokąt i na No.824 też żółty prostokąt. Dalej idziemy w kierunku tyłu. Na temat tuby też nie pisałem bo czekałem na info o wieszaku. Odległość tuby od wieszaka (czerwone strzałki), na rysunku zielone strzałki na No.824 żółte pionowe kreski. Dodatkowo wysokość mocowania tuby w stosunku do wieszaka - pomarańczowa linia na modelu i na No.824. Sama tuba, a dokładniej jej mocowania - mocowania trzeba przesunąć w kierunku zewnętrznym z obu stron. Mocowania - te paski powinny - miej więcej jak zaznaczyłem na pierwszym zdjęciu - zielone pionowe kreski. Na rysunku pokazują pod samymi sprężynami. Pozdrawiam Krzysztof Aż strach poprosić o radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 8 godzin temu Autor Share Napisano 8 godzin temu 3 godziny temu, meser262 napisał: Pisałem o tym 23 lutego 2025 roku i myślałem że to czeka na poprawki. Przyznaję się do winy zapomnienia. Na pewnym etapie zacząłem sobie notować elementy do poprawki, ale niestety chwilę później. Naturalnie dokonam przesunięcia Dziękuję Krzysztof za cenne wskazówki. Wieszaki tuby to już mały Mickey w tym momencie. Przy kolejnym projekcie będę już bardziej uważny merytorycznie, ponieważ praca przy panterze to było tak z lekka Do dzieła! 1 godzinę temu, grzesioc napisał: Aż strach poprosić o radę Już nie czuje strachu. Po prostu wiem, że to się wydarzy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albatros Napisano 6 godzin temu Share Napisano 6 godzin temu Kibicuję Twojej Panterze, bardzo fajny i interesujący warsztat, godna podziwu konsekwencja i determinacja, aby model był zgodny z rzeczywistością. Bardzo fajnie się ogląda, jak pokonujesz kolejne przeszkody, nie odpuszczasz i poprawiasz błędy, naprawdę wielkie słowa uznania za takie podejście. Myślę, że właśnie przy takim podejściu do modelu człowiek najwięcej się uczy. No i last but not least - super, że masz takie wsparcie merytoryczne u kolegi @meser262, też dla postronnych jest to pouczające i interesujące. Szacun wielki i za imponującą wiedzę i taką konsekwentną i długofalową chęć pomocy. Oba te aspekty sprawiają, że przyglądam się temu warsztatowi z wielkim zainteresowaniem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 6 godzin temu Share Napisano 6 godzin temu (edytowane) Dobrze jest, ja swoją dalej męczę. Pewnie też mnie czeka linijka po rękach od prezesa szkopskiej konserwy, z całym szacunkiem @meser262. Widzę dragon, ma jednak lepsze detale na które, nie poświęcił bym tyle czasu na rzeźbienie u siebie. Progres jest spoko.Jak już coś,to na szrocie z plastiku z boku podkład daj a potem zobacz jak aero będzie pluł na wężykach-plamach kamuflażu. Nie znam dobrze dojcza, znalazłem takie coś. Fajne kilbloki do kadłuba-gąski. W którym doku cumujesz..Dobra, dobry szalunek z drewna to ciężka pancerna niemiecką stał przytrzyma Edytowane 5 godzin temu przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 4 godziny temu Autor Share Napisano 4 godziny temu 2 godziny temu, MayonesEXG7 napisał: znalazłem takie coś. Raz pantera była chora, zatem poszła do doktora Aero mam przećwiczone i już wiem czego się po nim spodziewać. Z podkładem protestuje, wyczytałem żeby na niskim ciśnieniu klas (max 1,5 bara). Zobaczymy jak wyjdzie. @Albatrosbardzo dziękuję za dobre słowo. Projekt trochę w bólach powstaje, ale idzie do przodu. I tak jak wspomniałeś, daje mi bardzo dużo rozwoju na wielu płaszczyznach. Wsparcie oraz cierpliwość @meser262nieocenione i godne (co najmniej) medalu Jeszcze nie raz podziękuję A tymczasem wieszak i tuba zmodyfikowane: Odmeldowuje się na dziś. W kontakcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi