Sklejak21 Napisano 12 Lutego Share Napisano 12 Lutego (edytowane) Witam serdecznie wszystkich zatrzymujących się na moim warsztacie. Podziwiając piękne pracę wykonane na forum przez Was, sam postanowiłem coś "ulepić". Model który będę starał się popełnić jest moją wizją a część elementów, detali została zainspirowana Waszymi warsztatami oraz zdjęciami oryginalnych maszyn jakie umieszczacie podczas budowy. I tak przeglądając swoją skromna półkę modelarską zauważyłem jakieś stare pudełka z modelami i częściami. Nie będę zbyt orginalny, ponieważ są to pudełka z AH-1 COBRA w skali 1:72, w różnych wersjach, z bardzo znanych i lubianych polskich producentów modeli :):). Na nich właśnie będę bazował. Główną bazą jest model firmy Plastyk, natomiast dodatkowo części zostały zapożyczone z Aeroplasta i Italerii, do tego sam coś wyrzeźbiłem Na chwilę obecną powstaje kabina. Podstawa, fotele, zegary i osłona zapożyczone z Aeroplasta. Dodatkowo dokonałem kilka własnych zmian i dodatków jak widać na zdjęciach. Konstrukcja w toku działań, chwilowo przerwa bo urlop Edytowane 12 Lutego przez Sklejak21 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 12 Lutego Share Napisano 12 Lutego Czemu męczycie non stop tego gniota. Dajcie mu odejść.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 12 Lutego Share Napisano 12 Lutego (edytowane) Nie damy Trzymam kciuki i podglądam. Edytowane 12 Lutego przez Bikernytzu 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sklejak21 Napisano 12 Lutego Autor Share Napisano 12 Lutego No nizłe cacko kolega składa  Piękna A nie damy spokoju bo lubimy nasze sentymenty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 12 Lutego Share Napisano 12 Lutego To jest jak Mount Everest? Po co wchodzić na Mount Everest? To jak wyprawa na Mount Everest tylko bez tych nieistotnych szczegółów jak egzotyczne podróże, piękne widoki, czyste powietrze. Nawet ciekawych ludzi można spotkać. Zostaje tylko to co najistotniejsze - walka z własną słabością, z prawami fizyki i fizjologii, z beznadzieją, rezygnacją... - łapiecie na pewno bazę, nie będę więcej klawiatury męczył... Powodzenia na szlaku życzę! W budowie, znaczy... Pozdrawiam! Paweł 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sklejak21 Napisano 12 Lutego Autor Share Napisano 12 Lutego Piękne słowa... szanuję pewno jak wszyscy składacze tych pięknych modeli... szacun Do zobaczenia w galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 19 Lutego Share Napisano 19 Lutego W dniu 12.02.2025 o 15:32, Bikernytzu napisał: Nie damy Trzymam kciuki i podglądam. Polecam, żywice kolegi do tego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 19 Lutego Share Napisano 19 Lutego (edytowane) A to moje Cobry z tego zestawu i niebawem pewnie kolejna powstanie. Warsztaty tych cobr są w dziale warsztat/sklejamy modele Mistercrafta. Zapraszam. Edytowane 19 Lutego przez bart207skw 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sklejak21 Napisano 20 Lutego Autor Share Napisano 20 Lutego (edytowane) Bardzo ładnie się prezentują I kto by powiedział, że to Mistercraft?? Ja siadam do dalszej dłubaniny w weekend, może uda mi sie zakończyć kabinę. Edytowane 20 Lutego przez Sklejak21 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 20 Lutego Share Napisano 20 Lutego Cobra, to cobra każda jest fajna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sklejak21 Napisano 23 Lutego Autor Share Napisano 23 Lutego Witam. Miałem mały plany w ten weeken prysnąć wnętrze ale jak zwykle plany się posypały. Na szczęście udało mi się choć trochę podziubać i tak to się na dzień dzisiejszy prezentuje. Pytanie, czy macie pomysł na zegary??, bo pusto na tablicy pilota. Ja jakiś pomysł mam ale może ktoś podrzuci coś ciekawego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 24 Lutego Share Napisano 24 Lutego Mogę podrzucić... zegary z zywicy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sklejak21 Napisano 24 Lutego Autor Share Napisano 24 Lutego Godzinę temu, Bikernytzu napisał: Mogę podrzucić... zegary z zywicy Będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 24 Lutego Share Napisano 24 Lutego Szczegóły na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 24 Lutego Share Napisano 24 Lutego 7 godzin temu, Sklejak21 napisał: Będę wdzięczny a pisałem wyżej aby korzystać od kolegi 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sklejak21 Napisano 1 Marca Autor Share Napisano 1 Marca (edytowane) Witam serdecznie po przerwie Na początek z tego miejsca chciałbym podziękować koledze Bikernytzu za udostępnienie wielu części do modelu Serdecznie dziękuję Dzięki tym częścią mogę dalej rzeźbić w mojej laluni ale jednak muszę trochę zmienić koncepcję i dostosować ją pod nowości Jak mi się uda to postaram się w weekend wrzucić zdjęcia z prac Tym czasem życzę miłego weekendu i do zabaczenia Edytowane 1 Marca przez Sklejak21 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sklejak21 Napisano 1 Marca Autor Share Napisano 1 Marca Małe korekty Na dziś koniec 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi