Skocz do zawartości

P.11c od Arma Hobby 1/48

iceman

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo efektowna jedenastka. Z ciekawości - jak długo ją budowałeś? Czy mógłbyś napisać coś o zastosowaniu tuszy - jakich użyłeś, jakie efekty uzyskałeś itd?  Pierścień z przodu osłony silnika ma metaliczne wykończenie?

Dzięki!

Pozdrawiam,

Michał

Edytowane przez socjo1
  • Like 1

Napisano (edytowane)
W dniu 13.02.2025 o 21:42, barszczo napisał:

Bardzo ładna Jedenastka, podoba się :super:

Dziękuję 👊 

19 godzin temu, socjo1 napisał:

Bardzo efektowna jedenastka. Z ciekawości - jak długo ją budowałeś? Czy mógłbyś napisać coś o zastosowaniu tuszy - jakich użyłeś, jakie efekty uzyskałeś itd?  Pierścień z przodu osłony silnika ma metaliczne wykończenie?

Dzięki!

Pozdrawiam,

Michał

Dziękuję Michał. Jedenastkę budowałem ok.  miesiąca. To całkiem dobry model i skladał się przyjemnie. Co do tuszy to na tym modelu są w postaci czarno-brązowego postshadingu po liniach podziałowych oraz na pierścieniu, który dostał najpierw srebrną bazę, a następnie transparentne warstwy brązowo-rudawego tuszu, który drapałem na świeżo sztywnym pędzlem. Tusze Liquitex które stosuję rozcieńczają się bardzo dobrze tamiyą X-20 oraz świetnie kładą się aerografem. Pędzlem też można je aplikować bezproblemowo, wszystko zależy od efektów jakie chcemy uzyskać.

16 godzin temu, Adamo722 napisał:

Fajny :super: podoba się :piwo: ale nie wiem czy to światło powoduje że jak dla mnie jest za jasny :niemam: chociaż wiadomo inny producent inny odcień :nie_powiem:

Dziękuję Adam. Co do koloru jedenastki to problem bardziej tkwi w okiełznaniu przeze mnie nowego obiektywu aparatu. Tutaj zmniejszyłem trochę ekspozycję i kolor jest zbliżony do tego co widzimy na żywo.

dark1.jpg

Edytowane przez iceman
  • Thanks 1