Roland_Sebastian Napisano 15 Lutego 2025 Share Napisano 15 Lutego 2025 (edytowane) Cześć, tak jak już wspomniał @Bercikw swojej galerii postanowilismy zrobić coś niecodziennego. Ponieważ znamy się już jakiś czas i często dyskutujemy na temat swoich modeli, wykorzystywanych technik i inne tematy okołomodelarskie zdecydowaliśmy się zrobić coś czego do tej pory nie widzieliśmy wsród modelarzy. Zamieniliśmy się modelami podczas budowy - model którego galerię widzicie poniżej został złożony przezemnie, po czym wysłałem go do Roberta, który pomalował Jaka i naniósł kalkomanie. Na weathering i ostateczny montaż model wrócił do mnie. Przyznam, że było to ciekawe doświadczenie, oboje korzystasmy z różnych technik, więc praca na modelu pomalowanym przez kogoś innego była zupełnie innym doświadczeniem niż dotychczas. Jeśli chodzi o sam model, to jest on dośc dobrze znany. Prosty i łatwy w budowie, pokusiłem się o poprawienie niektórych elementów - rozwierciłem lufy i wywietrzniki, dorobiłem rurkę pitota z igieł lekarskich oraz dodałem wskaźniki wysuniętego podwozia na skrzydłach. Wynikiem naszego projektu sa dwa filmy, które opublikowaliśmy na naszych kanałach na YouTube, poniżej link do filmu z budowy i malowania tego modelu: Yak-1b, 1:72 Arma Hobby #niebyleyaki mini projekt grupowy A teraz pora na zdjęcia: Edytowane 15 Lutego 2025 przez Roland_Sebastian 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 15 Lutego 2025 Autor Share Napisano 15 Lutego 2025 I reszta fotek: 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 15 Lutego 2025 Share Napisano 15 Lutego 2025 Bardzo ładne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 15 Lutego 2025 Share Napisano 15 Lutego 2025 Fajne Jaczki podobają się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 15 Lutego 2025 Share Napisano 15 Lutego 2025 Bardzo porządne wykonanie. Szczególnie przyjemnie ogląda się zbliżenia. Dobra robota. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi