Roland_Sebastian Napisano 15 Lutego Share Napisano 15 Lutego (edytowane) Cześć, tak jak już wspomniał @Bercikw swojej galerii postanowilismy zrobić coś niecodziennego. Ponieważ znamy się już jakiś czas i często dyskutujemy na temat swoich modeli, wykorzystywanych technik i inne tematy okołomodelarskie zdecydowaliśmy się zrobić coś czego do tej pory nie widzieliśmy wsród modelarzy. Zamieniliśmy się modelami podczas budowy - model którego galerię widzicie poniżej został złożony przezemnie, po czym wysłałem go do Roberta, który pomalował Jaka i naniósł kalkomanie. Na weathering i ostateczny montaż model wrócił do mnie. Przyznam, że było to ciekawe doświadczenie, oboje korzystasmy z różnych technik, więc praca na modelu pomalowanym przez kogoś innego była zupełnie innym doświadczeniem niż dotychczas. Jeśli chodzi o sam model, to jest on dośc dobrze znany. Prosty i łatwy w budowie, pokusiłem się o poprawienie niektórych elementów - rozwierciłem lufy i wywietrzniki, dorobiłem rurkę pitota z igieł lekarskich oraz dodałem wskaźniki wysuniętego podwozia na skrzydłach. Wynikiem naszego projektu sa dwa filmy, które opublikowaliśmy na naszych kanałach na YouTube, poniżej link do filmu z budowy i malowania tego modelu: Yak-1b, 1:72 Arma Hobby #niebyleyaki mini projekt grupowy A teraz pora na zdjęcia: Edytowane 15 Lutego przez Roland_Sebastian 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 15 Lutego Autor Share Napisano 15 Lutego I reszta fotek: 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 15 Lutego Share Napisano 15 Lutego Bardzo ładne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 15 Lutego Share Napisano 15 Lutego Fajne Jaczki podobają się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 15 Lutego Share Napisano 15 Lutego Bardzo porządne wykonanie. Szczególnie przyjemnie ogląda się zbliżenia. Dobra robota. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi