Łukasz S. Napisano 23 Sierpnia 2006 Share Napisano 23 Sierpnia 2006 (edytowane) A wiec tak na szybko postanowilem popelnic Horch'a 4x4 Type 1a (Tamiya 1:35). Model bedzie prosto z pudla, nie mialem zamiaru waloryzowac go blaszkami (moze nastepnym razem zrobie drugiego) Sam model jak narazie sklada sie bardzo dobrze, sa miejscami slady po wypychaczach itp. Mozliwe ze dodam cos od siebie aby model, byl bardziej ciekawy ale to na koniec bo przede mna jeszcze kilka czesci Teraz fotki przedstawiaja to co juz zostalo zrobione... No tak fotki juz sa, to teraz bede sie zastanawiac jak wykonczyc model... Czy ma byc kabriolet Czy zamkniety jak tu Jak narazie to tyle na dzis, i sorry za zdjecia byly robione przed pisaniem tego posta Pozdro! Łukasz S. Edytowane 28 Lutego 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 23 Sierpnia 2006 Share Napisano 23 Sierpnia 2006 Witam Hmm.. ze terenowymi nie przepadam, ale ładnie Ci to idzie. Sam nigdy nie waloryzuje modeli, no chyba że w pudle są blaszki Ja bym zrobił odkrytego bo więcej możliwość "pokazania" modelu. No ale zakryty, lekko przysypany śniegiem też byłby ciekawy pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 23 Sierpnia 2006 Share Napisano 23 Sierpnia 2006 Jeżeli skleisz jak na pierwszej fotce to bedze ładnie widać wnętrze, natomiast z drugiej fotki wydaje mi sie ciekawszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 23 Sierpnia 2006 Share Napisano 23 Sierpnia 2006 Zależy też, bo jeżeli nie waloryzujesz, a wnętrze jest słabe to może lepiej zakryć?? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 23 Sierpnia 2006 Share Napisano 23 Sierpnia 2006 Tak, wnętrze jest ubogie w detale, a te które są proszą się o waloryzację... Też sugeruję zamknięty dach - poza z dachem jest ładniejszy Zwróć uwagę przy sklejaniu burt nadwozia - to dość "niebezpieczne" miejsce. Sklejając swojego nie ustrzegłem się błędu i zatraciłem gdzieś geometrię nadwozia. Zwichrowało się... ale byłem wtedy młody Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 23 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2006 Nie bede waloryzowac tego modelu. Zgadza sie wnetrze jest takie sobie... Wiekszosc wypowiedzi jest za tym aby dach zakryc i tak tez zrobie, do srodka wrzuce jakies graty itp. A zreszta zobaczymy jak skleje Horch'a... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 23 Sierpnia 2006 Share Napisano 23 Sierpnia 2006 Piklny Horch... Szkoda tylko że jego wcześniejszą wersjerobi tylko Italerka. Również sugeruje zamknięcie go Będzie sobie stał tak solo czy jakaś diorka pod niego się szykuje ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 23 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2006 (edytowane) powiedzmy ze planuje dioramke ale nie wiem czy cos z tego wyjdzie (czekam jeszcze na materiały [poczta polska ] i wtedy zobaczymy) Albo jest druga opcja ze wykonam cos podobnego jak na fotkach powyzej Teraz troche odbiegne od tematu Horch'a A wlasciwie to akurat jestem na etapie wykonywania budynku To moje początki dłubania w gipsie Oto foty: Edytowane 28 Lutego 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 23 Sierpnia 2006 Share Napisano 23 Sierpnia 2006 witam Na razie bardzo fajnie Ci to wychodzi, podoba mi sie naprawde pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz G. Napisano 24 Sierpnia 2006 Share Napisano 24 Sierpnia 2006 Witam! Kleilem kiedys tego Horcha w wersji cabrio z dzialkiem 2 cm (stara produkcja Tamii) i to co rzucilo mi sie w oczy to takie sobie odwzorowanie tkaniny dachu i,w moim przypadku, pokrowca na przednia szybe... Nie wiem jak to wyglada w Twoim modelu,ale zastanowilbym sie czy skoro robisz woz w wersji zakrytej nie pokombinowac i dorobic dach samemu (albo ewentualnie zainwestowac w zywice jesli takie sa...). A tak poza tym to rzeczywiscie Horch z drugiej fotki wyglada ciekawiej,chociaz moglbys obie zmiksowac i dodac do zakrytego faszyne pod zderzakiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 24 Sierpnia 2006 Share Napisano 24 Sierpnia 2006 witam Ja bym daszek robił z chusteczki higienicznej pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 24 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2006 Troche posiedze nad dachem od Horch'a wiec postaram sie wykombinowac jakis dach, poćwicze nad czym albo zrobie odelw z zestawu A tu jeszcze ciekawe foto na diorame Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 24 Sierpnia 2006 Share Napisano 24 Sierpnia 2006 Odnośnie dachu.... Ja robiłem Horcha ale Kfz 15 z Italeri i dach w nim też taki sobie... Więc zrobiłem taki myk jak na zdjęciu. Na oryginalny dach nakleiłem "stelaż" z drucików a na to husteczkę z wikolem. Jak dla mnie jest nieźle a Ty zrobisz jak Ci tam przypasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filon Napisano 24 Sierpnia 2006 Share Napisano 24 Sierpnia 2006 ... Jak dla mnie jest nieźle ... To najważniejsze, ale ja bym sobie darował te druciki. I te zmarszczki takie se (IMHO oczywiście ) Czasami lepiej orginalny plastik przecienić, jednocześnie korygując kształt, a na koniec przeszlifować grubym papierem robiąc rysy "na krzyż". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 25 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2006 (edytowane) Wielkie dzieki za rady. Teraz mały update, dzis wmontowalem pozostale czesci podwozia oraz prawą czesc pojazdu, zaszpachlowalem kilka szczelin ktore byly widoczne, zreszta bedzie widac na fotkach Rowniez drobne elementy wnetrza juz znalazly swoje miejsce Zycze milego ogladania Edytowane 28 Lutego 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz G. Napisano 26 Sierpnia 2006 Share Napisano 26 Sierpnia 2006 Nie masz wrazenia,ze dzwignie hamulca i skrzyni biegow sa lekko za grube? Tzn jest to generalnie jeden z kolejnych mankamentow tego modelu, ale mozna to skorygowac np przy pomocy szpilek albo szlifowac do upadlego... Ale to moje zdanie oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 26 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2006 Nie masz wrazenia,ze dzwignie hamulca i skrzyni biegow sa lekko za grube? Tzn jest to generalnie jeden z kolejnych mankamentow tego modelu, ale mozna to skorygowac np przy pomocy szpilek albo szlifowac do upadlego... Ale to moje zdanie oczywiscie Masz racje jeszcze nie jest za pozno wiec zaraz biore sie do usuniecia tych dzwigni i wymienie na szpilki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 3 Września 2006 Autor Share Napisano 3 Września 2006 Co tu tak cicho??? Żeby nie było że nic nie robie przy modelu, zapodam pare fotek, wszelkie uwagi mile widziane Tak wiec do rzeczy, model jest juz wstępnie pomalowany, wnetrze jest przybrudzone (jeszcze kilka drobnych porawek zostało do wykończenia) Koła mały facelifting i pozostaje tylko pomalować i przybrudzić itd. Zreszta widać efekty na fotkach Po zakupie wirteł 1,0mm przewierciłem ciut rure wydechową koła nie sa przyklejone, dostawione aby pokazać mniej wiecej Horch'a w niepełnej kondycji Dachu nie pokazuje poniewać trwaja nad nim prace, przy najbliższej okazji, pokaże mały update z dachem To narazie tyle, wkrótce zapodam foty do Galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi