electromara Napisano 24 Lutego Share Napisano 24 Lutego (edytowane) Witajcie, Nigdy nie powadziłem jeszcze warsztatu, więc sam jestem ciekawy co z tego wyjdzie. Z kilku innych nie raz dowiedziałem się ciekawych i przydatnych informacji, więc może ktoś coś wyciągnie z mojego. Temat może oklepany, ale co zrobić... Powiedzmy, że klasyków nigdy za wiele Model mam zamiar robić dla przyjemności, bez spiny o nity itp, ale mam nadzieję i liczę na to że pomożecie mi w ewentualnych tipach i przydatnych informacjach bo pewnie kilka osób już go poskładało i wie na co uważać Chciałbym żeby był po prostu zrobiony na miarę moich możliwości i chęci poprawnie, był ładnie zmalowany i żeby dobrze komponował się z moim Phantomem JR. Uzbierałem kilka dodatków, które pewnie uprzyjemnią składanie i poprawią efekt końcowy. Będę się posiłkował odpowiednim walkaroundowym wydawnictwem od Daco Publications. No to chyba na tyle póki co Edytowane 25 Lutego przez electromara 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 24 Lutego Share Napisano 24 Lutego Fajnie że się zdecydowałeś, patrzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duju69 Napisano 25 Lutego Share Napisano 25 Lutego I taki warsztacik to ja rozumiem, zacny model oraz sporo dodatków. Bedę podglądał i kibicował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rattlesnake Napisano 25 Lutego Share Napisano 25 Lutego Zasiadam w pierwszym rzędzie i z zapartym tchem czekam na ciąg dalszy tej historii, Tomcat zawsze mile widziany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel.G Napisano 25 Lutego Share Napisano 25 Lutego Temat świetny, z dodatków poleciłbym jeszcze jakieś ładne krzesełka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasini Napisano 25 Lutego Share Napisano 25 Lutego No i wreszcie coś ciekawego Temat ten nigdy się nie znudzi, zasiadam z zaciekawieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
electromara Napisano 5 Kwietnia Autor Share Napisano 5 Kwietnia (edytowane) Witajcie, Powolutku, ale coś się dzieje. Złożyłem do kupy kokpit oraz przednie podwozie (wip), które trzeba posklejać by złożyć przednie połówki kadłuba. Pokolorowałem od razu golenie podwozia. Pierwszy raz użyłem taśmy metalizowanej by amorki się błyszczały . Początkowo użyłem Molotova, ale ciężko się mi z nim pracuje i ciężko uzyskać efekt lustra, czasem wychodzi a czasem nie. Kokpit to bardzo fajna Quinta, którą używałem po raz pierwszy. Wcześniej w innym modelu użyłem Kelika, ale kalki były trochę 'oversize' , a z Quintą nie miałem takiego problemu (poza jedną sztuką). Zdjęcia bez rewelacji. Jakoś w miarę wychodzą mi zdjęcia gotowych modeli, ale mniejszych elementów już niekoniecznie Poza tym jak pisałem, model robiony bez spiny bo mi ma się podobać Następne będą robione fotele, koła i owiewki i pewnie wloty przed sklejeniem bryły... Edytowane 5 Kwietnia przez electromara 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 5 Kwietnia Share Napisano 5 Kwietnia Bardz miodny detal! Taśma metalizowana daje radę i to bardzo. A ja mam pytanie jak ona wygląda na łączeniach jej brzegów? Czy jest widoczny uskok między jednym i drugim końcem? I czy są jakieś sposoby żeby "zgubić" to miejsce poza tym żeby robić je w najmniej dostrzegalnym miejscu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
electromara Napisano 5 Kwietnia Autor Share Napisano 5 Kwietnia (edytowane) 16 minut temu, TAW napisał: Bardz miodny detal! Taśma metalizowana daje radę i to bardzo. A ja mam pytanie jak ona wygląda na łączeniach jej brzegów? Czy jest widoczny uskok między jednym i drugim końcem? I czy są jakieś sposoby żeby "zgubić" to miejsce poza tym żeby robić je w najmniej dostrzegalnym miejscu? Na goleniach głównych zgubiłem łatwo bo są schowane 'za piastą'? Nie ma szans by cokolwiek tam zobaczyć Goleń przednia jest całkowicie odsłonięta i oczywiście szew jest, ale taśma jest tak cienka, że nie patrząc z lupą zupełnie nie rzuca się w oczy. Patrząc z pewnej perspektywy efekt na żywo jest przepiękny. Ciekawi mnie tylko jak z trwałością kleju taśmy, ale to czas pokaże Edytowane 5 Kwietnia przez electromara 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 5 Kwietnia Share Napisano 5 Kwietnia Świetna robota, szykuję się ekstra model . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 5 Kwietnia Share Napisano 5 Kwietnia Pięknie to wygląda, będę podglądał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi