smialus Napisano 6 Marca Share Napisano 6 Marca Model całkiem przyjemny w sklejaniu. Malowanie naprawdę niby proste, a jednak krwi napsuło... kalki Draw Decal, kładły się naprawdę wyśmienicie. Wszelkiego anteny metalowe robione we własnym zakresie. Zapraszam do galerii: 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 6 Marca Share Napisano 6 Marca Długi Bocian, coraz rzadszy ptaszek na naszych lotniskach. Dość regularnie można go oglądać w KTW. Model bardzo fajny, przydałoby się tylko ciut więcej washa od góry . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolejny-Wojtek Napisano 7 Marca Share Napisano 7 Marca O to chodzi, o to chodzi. Bardzo ładnie. Taki pasiak chodzi mi po głowie. Malowałeś czym?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 7 Marca Autor Share Napisano 7 Marca Główne kolory to Gunze i Tamiya. Metaliki Alclad i Model Master. Chodził mi po głowie niebieski, ale ciężko było mi dobrać odpowiedni odcień więc postawiłem na czerwony bo z tym kolorem nie było problemu, ale maskowanie to był dramat, mój błąd bo się pospieszyłem i maskowałem nie te linie co było trzeba, dobrze że się skubnąłem, że paski mi się w pewnym momencie wychodzą jeden od drugiego węższy to szerszy. Trzeba się pilnować podczas maskowania. barszczo chciałem ułachać bardziej, ale po zdjęciach patrząc jest w miarę czysty więc nie szalałem z brudzeniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 7 Marca Share Napisano 7 Marca Taki malowanie tylko z pozoru wygląda na proste. Przy maskowaniu trzeba zachować precyzję, żeby odstępy między paskami były idealnie równe. Ciekawie wygląda w takim malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi