krzychu-onisk Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 (edytowane) dziś zakupiony postanowiłem wstawić "w-pudło" gąski: ramki: kalki instrukcja: elementy blaszane :P wrażenie to takie że jest genialny to mój pierwszy pancerniak (choć zależy czy ktoś wliczy Kubla i 2 Kettenkrady w 72), nie znam się na kołowcach/gąsienicowcach więc nie wypowiem się jak z odwzorowaniem do prawdziwków wada to pogmatwana instrukcja, trzeba czytać między wierszami myśle, żeby zrobić mu tu warsztat, jak myślicie? (robie go z pudła) na pewno, dorobie do niego dioramke/winetke ufff... dobra wystarczy Edytowane 10 Listopada 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Dobry wybór - najlepszy model prosto z pudła w 72 jaki widziałem. Praktycznie przeskalowany Smart Kit z 35. Uważaj tylko z tyłem - wydechy i haki - insrukcja jest pokopana i jak się przyklei jedno to nie wchodzi drugie - trzeba zmienić kolejność ale na jaką to Ci nie pomogę bo nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Aha i zrób osłonę strzelca z blaszki od podstaw, bo ta zestawowa jest za gruba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 10 Listopada 2008 Autor Share Napisano 10 Listopada 2008 spiłuję tą osłone rollingstones Twój StuG mnie na 100% przekonał żeby tego a nie trampka i dzięki za info gdzie uważać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Po drobnym dopasowaniu można użyć także blaszek przeznaczonych dla StuGa od Revella. Ja w swoim wymieniłem także lufę. Ps. U mnie już drugi czeka na swoją kolej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 10 Listopada 2008 Autor Share Napisano 10 Listopada 2008 przepraszam że może to wyglądać jak warsztat ale nie jestem pewien czy zakładanie normalnego wątku z budowy ma sens skoro to będzie takie z pudła, mam pytanie, dobrze to mi wychodzi? są to próby, więc nie jest całkowicie ale tak jak jest ta część z rdzawą, bo pierwszy raz robie gąski i nie mam pojęcia jak je dobrze zrobić, zrobiłem tak: pomalowałem 2 warstwy na steel (MM) potem troche Gun Metal (Humbrol), tak żeby uzyskać na odcienie, ale i tak tego nie widać i specjalnie nie pokrywając całych (żeby był steel widoczny) Rdzawą (MM) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Krzychu, czy mógłbyś wrzucić jeszcze skana instrukcji malowań, bo zaciekawiła mnie ta kalka z napisem po rosyjsku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 Krzychu, czy mógłbyś wrzucić jeszcze skana instrukcji malowań, bo zaciekawiła mnie ta kalka z napisem po rosyjsku? Malowania są te same co w 1/35. Czyli m.in. z 2 SS Das Reich spod Kurska, z dywizji GroBdeutschland. A ten radziecki napis, jest do zdobycznego StuGa - czerwoni nabazgrali na całym białym StuG-u takie coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 11 Listopada 2008 Autor Share Napisano 11 Listopada 2008 http://www.jadarhobby.pl/dragon-7283-stugiii-ausfg-early-production-p-14743.html tu są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 Dzięki bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artez Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 Wspaniały model , robiłem go jakiś czas temu , zero jakich kolwiek z nim problemów w sumie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi