Slaw_21 Napisano 16 Marca Share Napisano 16 Marca Statek Suruga Maru został zbudowany w 1938 roku. W roku 1941 stał się jednostką pomocniczą marynarki cesarskiej. Zatonął w 1943 r. po storpedowaniu przez amerykański okręt podwodny. Model ten (7062), podobnie jak inne z Niko, jest żywicznym modelem w wariancie do linii wodnej z dołączoną blaszką. Kończąc go po dłuższej przerwie dodałem do tego koła ratunkowe i członków załogi (Eduard). Malowanie aerografem, farby to akryle Tamiya, olinowanie z nici elastycznych Ushi. Woda na bazie Water gel AK Interactive - Pacific blue oraz Transparent. Podobnie jak część innych moich modeli okrętów został wykonany w konwencji Naviga czyli bez weatheringu. Długość kadłuba modelu to 10,5 cm. 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuckyStrike Napisano 16 Marca Share Napisano 16 Marca Bardzo fajnie wygląda sam model jak również podstawka i woda. Szacun za skalę 1/700. No i marynarze robią robotę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 16 Marca Share Napisano 16 Marca Fajny szkrab podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 16 Marca Share Napisano 16 Marca @chudyhunter - jest okazja.... dawaj czadu z Irako... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 19 Marca Share Napisano 19 Marca (edytowane) W dniu 16.03.2025 o 20:14, M.A.V. napisał: @chudyhunter - jest okazja.... dawaj czadu z Irako... Matko bosko Zbychu! Ja nawet zapomniałem, że coś takiego mam Z resztą w tej wersji co posiadam i biorąc pod uwagę za ile go kupiłem, to aż szkoda wyciągać go z pudełka Edytowane 19 Marca przez chudyhunter 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi