ZIO BY NAITT Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 Więc rozpoczynam budowę kolejnego modelu samolotu z materiałów ekologicznych . Jest to również najprawdopodobniej ostatni model który ukończę w Anno Domini 2008 . Jak zwykle u mnie model powstanie w barwach Polskich , lecz tym razem ilość szachownic będzie ograniczona do dwóch . Oto Pan 176.79 : Model powstanie z takiego oto zestawu : http://www.modelimex.com/detail/aircraft/1-72/1-72-hansa-brandenburg-b-i-serie-76-176-276 Na pierwszy rzut oka wszystko jest ok , ale po bliższym poznaniu zestaw nieco traci , np. żywiczny odlew silnika Mercedes D.I nie jest najwyższych lotów a ponadto jest "o numer" za mały Na szczęście mam pozostałości po zestawach Rodena , tak więc jakoś sobie z tym powinienem poradzić . Pierwsza relacja wkrótce . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 Czołem ;) No, tym razem złamałeś monotonię Albatrosów typu D widzę Modelik fajny, choć moim zdaniem ładniejszy jest Ardpol, szczególnie, że ten zestaw Legato to chamska wręcz kopia naszego ardpolowskiego zestawu. Ale spoko - łatwiej sie go za to klei bo jest z plastiku miast z żywicy. Silnik faktycznie taki sobie, ale jak Cię znam, to wyciśniesz z tego zestawu ile się tylko da, albo i więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 11 Listopada 2008 Autor Share Napisano 11 Listopada 2008 Na korzyść Legato przemawia też cena - za cenę jednego Ardpolu mam trzy Legato ... Aczkolwiek też wolał bym Ardpol ... Tymczasem doprowadziłem płaty do stanu używalności , nawierciłem otworki pod rigging i prysnąłem je , wraz z przyszłymi elementami "drewnianymi" warstwą H74 . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 Przez te dziurki przeciągasz żyłkę, zakraplasz CA i szpachlujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 12 Listopada 2008 Autor Share Napisano 12 Listopada 2008 Ano . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 3 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2008 Efekty tytanicznej , trzytygodniowej pracy : Nie żebym nie miał czasu , po prostu jakoś lepić mi się nie chce ... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 Cosik mało, myślałem, że to już będzie finał a tu jeszcze kadłub nie sklejony, nie ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 jakoś lepić mi się nie chce A już się o ciebie ziom martwiłem, że na ostatni pobór do woja ktoś sobie o tobie przypomniał ;D i stąd przestoje "na warstacie" .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 4 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2008 Generałów nie biorą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 11 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2008 Co by mi się tak chciało jak mi się nie chce ... Silnik to wytwór Rodena - to co zaproponowało Legato wybitnie mi nie pasowało ... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 16 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2008 Mała przymiarka PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 25 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2008 A przedstawienie musi trwać ... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 Ładnie silnik przybrudziłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 I cUż powiedzieć. Genialnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 29 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 1 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2009 Dzisiejszy dzień poświęciłem chłodnicy i jej okolicom : Oczywiście brakuje jeszcze kilku detali i brudzingu . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 Malowanie górnego płata w trakcie , oczywiście wiele zostało jeszcze do zrobienia ... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 bardzo ładnie Ci to wychodzi Nie proście było położyc biały na całośc a potem następne? chyba mniej by maskowania było? I w jaki sposób robisz to drewniane poszycie? ;> Mógłbyś opisac albo podac link do tematu, jeśli już to kiedyś zrobiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 Nie proście było położyc biały na całośc a potem następne? No ale właśnie w ten sposób jest robione - najpierw biały , potem kremowy i czerwony i na sam koniec dojdzie szary Mógłbyś opisac albo podac link do tematu, jeśli już to kiedyś zrobiłeś? Voila viewtopic.php?t=8713 PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Witam Bardzo ładny model. Najbardziej podoba mi się kadłub który wygląda jak z drewna. Szczerze mówiąc można się nabrać . Pozdrawiam i czekam na dalsze efekty budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 6 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2009 Lepiactwa ciąg dalszy - górny płat właściwie na gotowo - teraz czas na walkę z dolnym . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 11 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2009 Stan faktyczny : Model jest już pomalowany "na gotowo" i stoi na własnych kołach . Niestety udało mi się również uszkodzić instalację chłodnicy , ale to już szczegół .... Mam nadzieję że do końca przyszłego tygodnia go ukończę . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 19 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2009 Jeszcze rury wydechowe i będzie można powiedzieć że jest gotowy : PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi