Kacperek315 Napisano 25 Marca 2009 Autor Share Napisano 25 Marca 2009 Może i była (coś tam mi w pamięci świta), ale podobne malowanie jak jest na górnej fotce przedstawia instrukcja Revell-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 26 Marca 2009 Share Napisano 26 Marca 2009 No bo Revell czerpie pełnymi garściami z muzeów Bardzo się zdziwiłem jak w instrukcji niemieckiego działa holowanego zobaczyłem podziękowania dla MWP w Warszawie za pomoc. Miło, że nam taką reklamę robią. A gąski, to już Twój wybór. To wystające, to nakładki tworzywowe, najprawdopodobniej gumowe, więc można użyć czarnego, a reszta to stal, która jak czołg stoi to rdzewieje, jak jedzie to się kurzy, nabija błotem, piachem, trawskiem... A i nie przesadzaj z otarciami do gołej stali (przecieranie srebrnym). W gąsienicach z nakładkami część stalowa rzadko dotyka do twardego gruntu, więc nie ma jak się tak szlifować. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 27 Marca 2009 Autor Share Napisano 27 Marca 2009 a reszta to stal A i nie przesadzaj z otarciami do gołej stali To w końcu jak te części gąsek pomalować? Może metalizerem MM o numerze 1405? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 Czarny, przetrzeć matalizerem, dać pigmenty, pomalować na czarno gume. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 27 Marca 2009 Autor Share Napisano 27 Marca 2009 Dzięki, zaraz biorę się za malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 26 Maja 2009 Autor Share Napisano 26 Maja 2009 Witam. Dawno nie pisałem, ale brak czasu. To się przyznam co ostatnio schrzaniłem w modelu. Najpierw dość dobrze dokleiłem gąski, było to bardzo trudne akurat w tym wypadku. Popracowałem artystycznie nad gąskami i wziąłem się za błoto. Tak to zepsułem, że podwozie i góra wylądowały w koszu na śmieci. Została mi z tego modelu tylko wieża, która chyba wyszła mi najlepiej. Popróbowałem na niej techniki odprysków, których wcześniej nie znałem, tylko znałem technikę srebrnej farby. O to fotki wierzy: I pytanie do was. Co mogę zrobić z samą wieżą, bo reszty modelu nie mam??? Tyle na dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 Witam ! szkoda reszty kadłuba może dało by rade ją jakoś wyczyścić albo przynajmniej spróbować coś z tym zrobić . A jak ty wykonałeś to błoto??? że aż tak źle jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 26 Maja 2009 Autor Share Napisano 26 Maja 2009 A jak ty wykonałeś to błoto??? że aż tak źle jest Soda, szpachla nitro i klej i gąski zaczęły się topić i farba odchodzić. Kadłub już wylądował w osiedlowym koszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 Co Cie podkusiło, żeby użyć nitro do plastiku ????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 26 Maja 2009 Autor Share Napisano 26 Maja 2009 Właśnie nie wiem. Dalej zastanawiam się co z tą wieża zrobić, ale nic nie przychodzi mi do głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 reggy skleił LAV-25 na nitro i nie miał problemów, w sumie jak się wie jak to nitro działa bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi