Lestat Napisano 29 Marca Share Napisano 29 Marca (edytowane) Wśród stadka FlaK-ów pojawił się PaK. Tamka klei się jak to Tamka, w zestawie gąski niestety gumowe, zmieniłem na Quick Tracki. Dołożyłem też graty od Panzer Arta bo jakoś tak ziało pustką w tym przedziale załogi i siatkę kamo bo fajnie zwisa z lufy . Jak zawsze zachęcam do obejrzenia wersji ruchomej: https://youtu.be/zuncfjMGuTw Edytowane 29 Marca przez Lestat 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 29 Marca Share Napisano 29 Marca Prawdziwy Niemiec jak z japońskiej bajki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 29 Marca Share Napisano 29 Marca Ładnie wykonany i dobrze sfotografowany. Gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lestat Napisano 29 Marca Autor Share Napisano 29 Marca 18 minut temu, robertmodelarz napisał: Prawdziwy Niemiec jak z japońskiej bajki!!! ale czemóż akurat z japońskiej bajki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 29 Marca Share Napisano 29 Marca 17 minut temu, Lestat napisał: ale czemóż akurat z japońskiej bajki? firma Tamiya 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lestat Napisano 29 Marca Autor Share Napisano 29 Marca 20 minut temu, patrykd napisał: Ładnie wykonany i dobrze sfotografowany. Gratulacje dzięki, z fotkami staram się na ile potrafię. W tym wypadku na przykład każde zdjęcie musiało być mocno edytowane, bo aparat w telefonie w ch... podbija kolory i trawa wygladała tragicznie nienaturalnie. Do szału doprowadzają mnie zdjęcia modeli które ludzie zamieszczaja w necie, w których całą fajność modelu psuje beznadziejne kadrowanie, tło, oświetlenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 29 Marca Share Napisano 29 Marca Teraz, Lestat napisał: dzięki, z fotkami staram się na ile potrafię. W tym wypadku na przykład każde zdjęcie musiało być mocno edytowane, bo aparat w telefonie w ch... podbija kolory i trawa wygladała tragicznie nienaturalnie. Do szału doprowadzają mnie zdjęcia modeli które ludzie zamieszczaja w necie, w których całą fajność modelu psuje beznadziejne kadrowanie, tło, oświetlenie. W pełni się zgodzę. Można zepsuć odbiór dobrego modelu kiepską sesją zdjęciową. Mocno na to zwracam uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 30 Marca Share Napisano 30 Marca Fajny dodatki ożywiają model. Podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 30 Marca Share Napisano 30 Marca Bardzo fajny model. Ale jedno do czego bym się przyczepił, to ten jeden zwitek materiału nad tłumikiem. Spaliłby się lub stopił po pierwszej jeździe. I coś na co mi również zwrócono uwagę: trawa pomiędzy kołami raczej powinna być niższa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lestat Napisano 30 Marca Autor Share Napisano 30 Marca 2 godziny temu, SFModel napisał: Bardzo fajny model. Ale jedno do czego bym się przyczepił, to ten jeden zwitek materiału nad tłumikiem. Spaliłby się lub stopił po pierwszej jeździe. I coś na co mi również zwrócono uwagę: trawa pomiędzy kołami raczej powinna być niższa. Co do pakunku nad tłumikiem nie będę zaprzeczał, możliwe że umieszczenie go tam jest problematyczne, ale to pytanie do Panzer Arta . Trawy bedę bronił - wystarczyłoby żeby nikt tamtędy od dawna nie jechał, a mam na to niezbite dowody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 30 Marca Share Napisano 30 Marca (edytowane) 57 minut temu, Lestat napisał: Co do pakunku nad tłumikiem nie będę zaprzeczał, możliwe że umieszczenie go tam jest problematyczne, ale to pytanie do Panzer Arta . Nie ma też co patrzyć na to zbyt bezrefleksyjnie, oni wcale nie muszą się znać lepiej od Ciebie, mimo ze powinni jeśli się w to bawią ... im ma się sprzedać towar głównie, i tak mało kto zainteresuje się jak mogło to wyglądać .., najlepiej patrzeć na zdjęcia historyczne , to i wydech bym okopcił jeszcze. Edytowane 30 Marca przez Evildead 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 30 Marca Share Napisano 30 Marca (edytowane) Co prawda to Marder Ausf. h , ale zawsze jak patrze na te foto to mnie przekonuje że nie trzeba tego całego szpeju na tył jak u ciebie np , choć tu na foto niżej akurat załoga robi robotę i dlatego całościowo konkretniej, mogli by producenci figurek sie postarać i w końcu robić cos pod pod te działa, bo tu zawsze jest problem z dobraniem, ja bym zakupił ze 3 pary na zapas, jak by takie robili Edytowane 30 Marca przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lestat Napisano 30 Marca Autor Share Napisano 30 Marca no znam tą fotkę doskonale i to jest właśnie wersja G. Tamka do zestawu daje nawet figurki które tą scenę mniej więcej oddają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 30 Marca Share Napisano 30 Marca (edytowane) 21 minut temu, Lestat napisał: no znam tą fotkę doskonale i to jest właśnie wersja G. Tamka do zestawu daje nawet figurki które tą scenę mniej więcej oddają. G chyba nie było w nazwie , raczej Gw to obstawiam geschutzwagen ,pojazd opancerzony .. 139, pózniej było 138 ausf h/m, ale tu chyba trzeba @meser262 , ale figurki rzeczywiście podobne, tylko łypy wymienić , nawet nie wiedziałem że takie są postacie. Edytowane 30 Marca przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lestat Napisano 30 Marca Autor Share Napisano 30 Marca to prawda, oficjalnie G nie było w nazwie, która brzmiała Sd.Kfz.139 Panzerjäger 38(t) für 7.62cm PaK36(r). G się chyba pojawiło dla ułatwienia później kiedy kolejna wersja była z H w nazwie. No w każdym razie na zdjęciu które wrzuciłeś to wersja G (nieme G ). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 30 Marca Share Napisano 30 Marca (edytowane) 7 minut temu, Lestat napisał: No w każdym razie na zdjęciu które wrzuciłeś to wersja G (nieme G ). No faktycznie, durnie podpisali, ja powielam,,masz racją Sherlocku Edytowane 30 Marca przez Evildead 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi