Skocz do zawartości

Sd.Kfz.139 Marder III G, 7.62cm Pak36(r) (Tamiya 1:35)

Lestat

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
Wśród stadka FlaK-ów pojawił się  PaK. Tamka klei się jak to Tamka, w zestawie gąski niestety gumowe, zmieniłem na Quick Tracki.  Dołożyłem też graty od Panzer Arta bo jakoś tak ziało pustką w tym przedziale załogi i siatkę kamo bo fajnie zwisa z lufy 🙂.

Jak zawsze zachęcam do obejrzenia wersji ruchomej: https://youtu.be/zuncfjMGuTw

01.jpg

02.jpg

03.jpg

04.jpg

05.jpg

06.jpg

07.jpg

08.jpg

09.jpg

10.jpg

11.jpg

Edytowane przez Lestat
  • Like 11

20 minut temu, patrykd napisał:

Ładnie wykonany i dobrze sfotografowany. Gratulacje

dzięki, z fotkami staram się na ile potrafię. W tym wypadku na przykład każde zdjęcie musiało być mocno edytowane, bo aparat w telefonie w ch... podbija kolory i trawa wygladała tragicznie nienaturalnie. Do szału doprowadzają mnie zdjęcia modeli które ludzie zamieszczaja w necie,  w których całą fajność modelu psuje beznadziejne kadrowanie, tło, oświetlenie.  

Teraz, Lestat napisał:

dzięki, z fotkami staram się na ile potrafię. W tym wypadku na przykład każde zdjęcie musiało być mocno edytowane, bo aparat w telefonie w ch... podbija kolory i trawa wygladała tragicznie nienaturalnie. Do szału doprowadzają mnie zdjęcia modeli które ludzie zamieszczaja w necie,  w których całą fajność modelu psuje beznadziejne kadrowanie, tło, oświetlenie.  

W pełni się zgodzę. Można zepsuć odbiór dobrego modelu kiepską sesją zdjęciową. Mocno na to zwracam uwagę.

Bardzo fajny model. Ale jedno do czego bym się przyczepił, to ten jeden zwitek materiału nad tłumikiem. Spaliłby się lub stopił po pierwszej jeździe. I coś na co mi również zwrócono uwagę: trawa pomiędzy kołami raczej powinna być niższa. 

• Thanks 1

2 godziny temu, SFModel napisał:

Bardzo fajny model. Ale jedno do czego bym się przyczepił, to ten jeden zwitek materiału nad tłumikiem. Spaliłby się lub stopił po pierwszej jeździe. I coś na co mi również zwrócono uwagę: trawa pomiędzy kołami raczej powinna być niższa. 

Co do pakunku nad tłumikiem nie będę zaprzeczał, możliwe że umieszczenie go tam jest problematyczne, ale to pytanie do Panzer Arta :).  Trawy bedę bronił - wystarczyłoby żeby nikt tamtędy od dawna nie jechał, a mam na to niezbite dowody 😉

Napisano (edytowane)
57 minut temu, Lestat napisał:

Co do pakunku nad tłumikiem nie będę zaprzeczał, możliwe że umieszczenie go tam jest problematyczne, ale to pytanie do Panzer Arta :)

Nie ma też co patrzyć na to zbyt bezrefleksyjnie, oni wcale nie muszą się znać lepiej od Ciebie, mimo ze powinni jeśli się w to bawią ... im ma się sprzedać towar głównie, i tak mało kto  zainteresuje się  jak mogło to wyglądać .., najlepiej patrzeć na zdjęcia historyczne :), to i wydech bym okopcił jeszcze.

Edytowane przez Evildead
  • Thanks 1

Napisano (edytowane)

Co prawda to Marder Ausf. h , ale zawsze jak patrze na te foto to mnie przekonuje że nie trzeba tego całego szpeju na tył jak u ciebie np , choć tu na foto niżej akurat załoga robi robotę i dlatego całościowo konkretniej, mogli by producenci figurek sie postarać i w końcu robić cos pod pod te działa, bo tu zawsze jest problem z dobraniem, ja bym zakupił ze 3 pary na zapas, jak by takie robili :) 

MarderIIIAusfH.jpg

Edytowane przez Evildead

Napisano (edytowane)
21 minut temu, Lestat napisał:

no znam tą fotkę doskonale i to jest właśnie wersja G. Tamka do zestawu daje nawet figurki które tą scenę mniej więcej oddają.

Screenshot_1.jpg

G chyba nie było w nazwie , raczej Gw to obstawiam geschutzwagen ,pojazd opancerzony .. 139, pózniej było 138 ausf h/m, ale tu chyba trzeba @meser262 :) , ale figurki rzeczywiście podobne, tylko łypy wymienić , nawet nie wiedziałem że takie są postacie. 

Edytowane przez Evildead

to prawda, oficjalnie G nie było w nazwie, która brzmiała  Sd.Kfz.139 Panzerjäger 38(t) für 7.62cm PaK36(r). G się chyba pojawiło dla ułatwienia później kiedy kolejna wersja była z H w nazwie. No w każdym razie na zdjęciu które wrzuciłeś  to wersja G (nieme G :) ).

Marder family.jpg

• Like 1

Napisano (edytowane)
7 minut temu, Lestat napisał:

No w każdym razie na zdjęciu które wrzuciłeś  to wersja G (nieme G :) ).

No faktycznie, durnie podpisali, ja powielam,,masz racją Sherlocku :) :piwo:

Edytowane przez Evildead
  • Like 1