Wojtek Tul Posted November 11, 2008 Share Posted November 11, 2008 Zapraszam do oglądania modelu model jeszcze nie jest w pełni gotowy ale już coś mogę wam pokazać to samoróbka ta naczepa : prawie sama gablota ma ze 2 M Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kozi84 Posted November 11, 2008 Share Posted November 11, 2008 Wow, nie próżnujesz:). Pokasz jakies bliższe foty ciągnika i naczepki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miqs Posted November 12, 2008 Share Posted November 12, 2008 Nie wiem jak tam z jakością ciągnika, bo nie widać go za dobrze, ale jakbyś to wziął na MTM to publika twoja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł216 Posted November 12, 2008 Share Posted November 12, 2008 No piękny kolos Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Truckerek93 Posted November 12, 2008 Share Posted November 12, 2008 Piękny, ale nie skończony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eKrystian Posted November 12, 2008 Share Posted November 12, 2008 Robi wrażenie wielkością.Ogólnie wszystko bardzo ładnie się prezentuje jak będziesz mógł Wojtku to daj parę fotek ciągnika. Pozdrawiam,eKrystian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beuzebub Posted November 12, 2008 Share Posted November 12, 2008 naczepa niczego sobie tylko pozazdrościć świetnej roboty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirGenerale Posted November 12, 2008 Share Posted November 12, 2008 No zestaw prezentuje się świetnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek Tul Posted November 12, 2008 Author Share Posted November 12, 2008 Cieszę się razem z wami, że model wam się podoba. Tak jak widzicie model jeszcze nie jest w pełni skończony, czeka mnie jeszcze masę przeróbek, ale jak tylko skończę, pokarze fotki w pełnym wymiarze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonnym Posted November 12, 2008 Share Posted November 12, 2008 Wojtek robisz naprawde ładne modele ale powiedz mi co masz za manie wkładania "czegos" w "kominy"? cały zestaw bedzie suuuper... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DoBo Posted November 13, 2008 Share Posted November 13, 2008 Nie obraź się ale jak dla mnie porażką jest ta malutka rurka. Koniecznie musisz ja zmienić na taką z większą średnicą bo to wygląda po prostu okropnie i nierealnie. Co jeszcze mogę powiedzieć to model wygląda ciekawie, ale nie ma nic wspólnego z jakąkolwiek naczepą w 1:1 ale przyzwyczaiłeś nas już do tego typu modeli. Pozdrawiam Zobacz jaką średnice mają rury transportowane w tego typu naczepach: http://farm4.static.flickr.com/3259/2606871559_41bc36650a.jpg?v=0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 13, 2008 Share Posted November 13, 2008 W pełni zgadzam się z opinią Piotrka [Dobo],ciekawe czy pomalujesz poduszki na czarny mat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paffko Posted November 13, 2008 Share Posted November 13, 2008 Fajnie się prezentuje, czekam na ciąg dalszy. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janex Posted November 13, 2008 Share Posted November 13, 2008 Całość nie wygląda źle, widać ze przyłożyłeś się ogromnie do budowy. Czekam na efekt końcowy, proszę zmień tę rurę bo jest zdecydowanie za mała tak jak to DoBo zauważył. P.S. Dlaczego nie pokazujesz relacji z budowy?? Zrób foty bez gabloty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 13, 2008 Share Posted November 13, 2008 Teraz dopiero zauważyłem co to za grube kable wychodzą pod maską Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wicio1d Posted November 16, 2008 Share Posted November 16, 2008 Byk maszyna z chęcią zobaczyłbym Twoje modele w realu, a myślę, że w najbliższych dniach będzie takowa okazja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
truckman Posted November 17, 2008 Share Posted November 17, 2008 No no ... a skąd czerpałeś inspirację?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek Tul Posted November 17, 2008 Author Share Posted November 17, 2008 No no ... a skąd czerpałeś inspirację?? Truckman inspirację czerpałem z internetu i ze zdjęć od kolegi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek Tul Posted December 7, 2008 Author Share Posted December 7, 2008 Właśnie dzisiaj, udało mi się cały zestaw skończyć, po pół roku czasu. Prace trwały od połowy czerwca 2008r.- do połowy grudnia 2008r. Cały zestaw ma 190cm, a z gablotą nawet ze 2M Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miqs Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 Trochę się nawycinałeś z PCV Szkoda tylko, że ładunek po raz kolejny ma się nijak to naczepy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kozi84 Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 hm to chyba nie jest pcv tylko drewno. Ale zestaw robi wrażenie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miqs Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 Materiał cięższy w obróbce! Brawo za wytrwałość i efekt końcowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek Tul Posted December 7, 2008 Author Share Posted December 7, 2008 hm to chyba nie jest pcv tylko drewno. Ale zestaw robi wrażenie To jest drewno oklejane tekturą 0,5mm, a tak to części są z plastiku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bodzio Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 No trzeba przyznać ... Krótkie to to nie jest Należy Ci się za budowę takiej naczepy . Dobrze policzyłem ? 18 kół (bez kół zapasowych) ? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paffko Posted December 8, 2008 Share Posted December 8, 2008 Taki kolos na pewno fajnie się prezentuje, nie mniej jednak ładunek jest taki jakiś...mały Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts