Staryfajter1954 Napisano 4 Maja Share Napisano 4 Maja (edytowane) F-104C Starfighter to mój drugi ukończony w tym roku model (pierwszym jest F-14A Tomcat z Italeri) w skali 1/48. Tym razem wybór padł na zestaw Hasegawy. Model kupiłem od znajomego jako niekompletny, bez oszklenia i kalkomanii. Dzięki pomocy innego znajomego uzupełniłem brakujące oszklenie a kalkomanie dla samolotu NASA wykonał na moje zamówienie Bogdan Żołnierowicz. I tu ciekawostka model nosi oznaczenia N820NA, których nie nosił tak naprawdę w czasie swojej służby a został tak pomalowany na potrzeby Muzeum Lotnictwa, Boeing Field w Seattle. Prawdziwy samolot z rejestracją N820NA to F-104A, który jest prezentowany w Muzeum Testów Lotniczych Sił Powietrznych - AFFTC znajdującym się w kalifornijskiej bazie Edwards. Edytowane 4 Maja przez Staryfajter1954 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 4 Maja Share Napisano 4 Maja Podoba mi się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 4 Maja Share Napisano 4 Maja Brawo, świetny. I rzadkie malowanie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 5 Maja Autor Share Napisano 5 Maja W dniu 4.05.2025 o 17:57, barszczo napisał: Brawo, świetny. I rzadkie malowanie . Lubię takie rzadsze i rzadkie malowania. To zawsze coś innego i i ożywszego w kolekcji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi