Staryfajter1954 Posted May 4 Share Posted May 4 (edited) F-104C Starfighter to mój drugi ukończony w tym roku model (pierwszym jest F-14A Tomcat z Italeri) w skali 1/48. Tym razem wybór padł na zestaw Hasegawy. Model kupiłem od znajomego jako niekompletny, bez oszklenia i kalkomanii. Dzięki pomocy innego znajomego uzupełniłem brakujące oszklenie a kalkomanie dla samolotu NASA wykonał na moje zamówienie Bogdan Żołnierowicz. I tu ciekawostka model nosi oznaczenia N820NA, których nie nosił tak naprawdę w czasie swojej służby a został tak pomalowany na potrzeby Muzeum Lotnictwa, Boeing Field w Seattle. Prawdziwy samolot z rejestracją N820NA to F-104A, który jest prezentowany w Muzeum Testów Lotniczych Sił Powietrznych - AFFTC znajdującym się w kalifornijskiej bazie Edwards. Edited May 4 by Staryfajter1954 19 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted May 4 Share Posted May 4 Podoba mi się 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted May 4 Share Posted May 4 Brawo, świetny. I rzadkie malowanie . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staryfajter1954 Posted May 5 Author Share Posted May 5 W dniu 4.05.2025 o 17:57, barszczo napisał: Brawo, świetny. I rzadkie malowanie . Lubię takie rzadsze i rzadkie malowania. To zawsze coś innego i i ożywszego w kolekcji. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts