Lipa Napisano Poniedziałek o 15:11 Share Napisano Poniedziałek o 15:11 Szalom. U-boot typ XXI AFV Club 1/350. Nieskomplikowana zabaweczka, typowy afv. Jamki skurczowe, spasowanie takie sobie etc. Kajn szpachla, kajn arbajt. Muszę sobie przypomnieć jak się, rozumISZ, trzyma aerograf w rENce więc nada się idealnie. Przeszczepię peryskopy z siódemki. Lufy dam toczone 37 mm by fajnie bojowo wyglądał. Szczytem skracza będą; radar z druta i sieci rybackiej, antena radia do dmuchania baniek mydlanych, drabinki na kiosku i jak będzie mnie się chciało to jeszcze relingi. Malowanie SF. Morze Sosnowiec 1946 czyli 7016 część podwodna + jasnoszary w jakieś ciapkowENżyki zielone lub niebieskie. Groteska pełnOM gębą. Puryści nie będą zachwyceni 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano Poniedziałek o 16:18 Share Napisano Poniedziałek o 16:18 Musze go sobie w 144 wydziabać. Bedzie galareta, dok, czy pindole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano Wtorek o 03:52 Autor Share Napisano Wtorek o 03:52 Też patrzyłem na tego w 1/144. Może zanabędę. Ten zostanie na widełkach. Przez parszywe spasowanie dna kadłuba nie mogłem go pogrubić polistyrenem pod pindole. A propos doku. Znalazłem ostatnio poprawione fragmenty tamtego więc może temat, rozumISZ, odżyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano Wtorek o 07:54 Share Napisano Wtorek o 07:54 Fajny model, mam go (nawet zrobionego) na swojej półeczce. Dobrze, że postanowiłeś popracować nad peryskopami i chrapami - te w modelu przypominają rury kanalizacyjne. Warto też pocienić łopaty śrub napędowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano Wtorek o 11:13 Share Napisano Wtorek o 11:13 7 godzin temu, Lipa napisał: Też patrzyłem na tego w 1/144. Może zanabędę. Ten zostanie na widełkach. Przez parszywe spasowanie dna kadłuba nie mogłem go pogrubić polistyrenem pod pindole. A propos doku. Znalazłem ostatnio poprawione fragmenty tamtego więc może temat, rozumISZ, odżyje. Gubię się już w tych Twoich rozgrzebanych modelach. Masz jakiś nieskończony dok? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano Wtorek o 16:05 Share Napisano Wtorek o 16:05 W dniu 12.05.2025 o 17:11, Lipa napisał: U-boot typ XXI AFV Club 1/350. Nieskomplikowana zabaweczka, typowy afv. całkiem przyzwoity model , są też do niego dedykowane firmowe blachy, ale niestety bez lufek i peryskopów ( śruby są ) W dniu 12.05.2025 o 17:11, Lipa napisał: Malowanie SF. Morze Sosnowiec 1946 (...) Puryści nie będą zachwyceni... 37. Unterseebootsflottille "Schwarz Premse" dowódca : Korvkpt. Adalbert Kurrywurst godło na kiosk masz ??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano Wtorek o 17:58 Autor Share Napisano Wtorek o 17:58 9 godzin temu, socjo1 napisał: Fajny model, mam go (nawet zrobionego) na swojej półeczce. Dobrze, że postanowiłeś popracować nad peryskopami i chrapami - te w modelu przypominają rury kanalizacyjne. Warto też pocienić łopaty śrub napędowych. Masz rację. Ten chrap słabo wygląda. Tu są fajne fotki tego urządzenia. Niewielkim wysiłkiem, przy pomocy grubszych drutów i śmieci z biurka powinno powinno się udać coś wystrugać. https://www.uboatarchive.net/Design/DesignStudies-U-3008.htm 6 godzin temu, Szydercza Gała napisał: Gubię się już w tych Twoich rozgrzebanych modelach. Masz jakiś nieskończony dok? Ja też. Kiedyś wyprodukowałem, rozumISZ, z krzaków i rozprutych pieczarek. Masz na przypomnienie. Jakaś la spezia wzorowana na porcie w Grecji, inspirowana zdjęciami doków z całego świata, miała z tego, rozumISZ, powstać. Tymczasem... cwaj wieżyczken. Uwielbiam te jaboszreki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano Wtorek o 19:29 Share Napisano Wtorek o 19:29 Godzinę temu, Lipa napisał: Tu są fajne fotki tego urządzenia..... z pozdrowieniami od Hansa Klossa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi