Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szalom.

U-boot typ XXI AFV Club 1/350. Nieskomplikowana zabaweczka, typowy afv. Jamki skurczowe, spasowanie takie sobie etc. Kajn szpachla, kajn arbajt. Muszę sobie przypomnieć jak się, rozumISZ, trzyma aerograf w rENce więc nada się idealnie. Przeszczepię peryskopy z siódemki. Lufy dam toczone 37 mm by fajnie bojowo wyglądał. Szczytem skracza będą; radar z druta i sieci rybackiej, antena radia do dmuchania baniek mydlanych, drabinki na kiosku i jak będzie mnie się chciało to jeszcze relingi. Malowanie SF. Morze Sosnowiec 1946 czyli 7016 część podwodna + jasnoszary w jakieś ciapkowENżyki zielone lub niebieskie. Groteska pełnOM gębą:wink:. Puryści nie będą zachwyceni:szczerbol:

DSC01265.thumb.JPG.8135d83efaf88a9e0c6853a7338d4eb8.JPG

DSC01267.thumb.JPG.ec423d7238b2bb1aff0ffefcb43e3d2a.JPG

• Like 2
Napisano

Też patrzyłem na tego w 1/144. Może zanabędę. Ten zostanie na widełkach. Przez parszywe spasowanie dna kadłuba nie mogłem go pogrubić polistyrenem pod pindole. A propos doku. Znalazłem ostatnio poprawione fragmenty tamtego więc może temat, rozumISZ, odżyje.

Napisano

Fajny model, mam go (nawet zrobionego) na swojej półeczce. Dobrze, że postanowiłeś popracować nad peryskopami i chrapami - te w modelu przypominają rury kanalizacyjne.  Warto też pocienić łopaty śrub napędowych.

Napisano
7 godzin temu, Lipa napisał:

Też patrzyłem na tego w 1/144. Może zanabędę. Ten zostanie na widełkach. Przez parszywe spasowanie dna kadłuba nie mogłem go pogrubić polistyrenem pod pindole. A propos doku. Znalazłem ostatnio poprawione fragmenty tamtego więc może temat, rozumISZ, odżyje.

Gubię się już w tych Twoich rozgrzebanych modelach. Masz jakiś nieskończony dok?

• Haha 1
Napisano
W dniu 12.05.2025 o 17:11, Lipa napisał:

U-boot typ XXI AFV Club 1/350. Nieskomplikowana zabaweczka, typowy afv.

całkiem przyzwoity model , są też do niego dedykowane firmowe blachy, ale niestety bez lufek i peryskopów ( śruby są )  :szczerbol:

W dniu 12.05.2025 o 17:11, Lipa napisał:

Malowanie SF. Morze Sosnowiec 1946    (...)   Puryści nie będą zachwyceni...

37. Unterseebootsflottille  "Schwarz Premse"    

dowódca :    Korvkpt.  Adalbert Kurrywurst  

godło na kiosk masz ??? 

37.jpg.b77a6c7aea05c6ab55d2f28d423252dc.jpg

:diabel:

• Haha 1
Napisano
9 godzin temu, socjo1 napisał:

Fajny model, mam go (nawet zrobionego) na swojej półeczce. Dobrze, że postanowiłeś popracować nad peryskopami i chrapami - te w modelu przypominają rury kanalizacyjne.  Warto też pocienić łopaty śrub napędowych.

Masz rację. Ten chrap słabo wygląda. Tu są fajne fotki tego urządzenia. Niewielkim wysiłkiem, przy pomocy grubszych drutów i śmieci z biurka powinno powinno się udać coś wystrugać.

https://www.uboatarchive.net/Design/DesignStudies-U-3008.htm

6 godzin temu, Szydercza Gała napisał:

Gubię się już w tych Twoich rozgrzebanych modelach. Masz jakiś nieskończony dok?

Ja też. Kiedyś wyprodukowałem, rozumISZ, z krzaków i rozprutych pieczarek.  Masz na przypomnienie. Jakaś la spezia wzorowana na porcie w Grecji, inspirowana zdjęciami doków z całego świata, miała z tego, rozumISZ, powstać.

DSC01270.thumb.JPG.819f9fed8cdeaf515253e3eccd218a13.JPG

DSC01271.thumb.JPG.ee548caf99abb9045d88fa812826804d.JPG

Tymczasem... cwaj wieżyczken. Uwielbiam te jaboszreki🥰

DSC01272.JPG.53bd70819eb1bfcab5a1c31dd0dcd51a.JPG

• Like 1