Skocz do zawartości

Zapowiedzi i nowości Zvezda

Cypis

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 17.05.2025 o 18:50, Cypis napisał:

Boxart Ził-a-130 wywrotki w skali 1/35

scale_2400 (2).jpg

Przyjacielu to żadna wywrotka to zwykły skrzyniowy:mrgreen: , ale że jest w skali 1/35 to będzie to materiał do wielu pojazdów LWP np. takiego:

Plik:KNS-1PM2 ZiŁ-130 PM MWB 04.jpg

• Like 1
  • Sad 1

Napisano (edytowane)

Wywrotka jest w 1/43, z opisów zza "Buga" wynika, ze wywrotkę w 1/35 też planują, maja zresztą przeróbki na wywrotki w 35 ..

ps. eeeeee,  a Ził to tylko niebieski z "białym" pyskiem  :)  ...  film "daleko od szosy"

image.jpeg.0f90b115aae87b2715f6ced61282da8e.jpeg

Edytowane przez chorąży
.
  • Sad 1

Nie za bardzo rozumiem co szanowny Kolega patrykd ma do Muzeum Broni Ciężkiej w Białymstoku z którego zamieściłem zdjęcie ZiŁ-a 130 z latarnią lotniskową KNS :hmmm:, czy chodzi o samego  ZiŁ-a, czy o tą latarnię, czy może o LWP na którego wyposażeniu był ten pojazd , czy  może o to Muzeum lub o  samo miasto Białystok , może Szanowny Kolega byłby łaskaw  napisać coś więcej , a nie się tylko marszczyć  :D. Pozdrawiam A.

• Sad 1

Napisano (edytowane)
5 godzin temu, chorąży napisał:

To 1/35 z tego zestawu Zvezda ??

tak , sklejanie testowe (przynajmniej tak jest opisane)

Edytowane przez Cypis

• 1 month later...
  • 1 month later...
W dniu 29.08.2025 o 12:24, birborkg napisał:

A gdzie można znaleźć więcej zdjęć z czasów służby w LWP

Na pewno w internetach😉, a o jakie konkretnie pojazdy Ci chodzi? ZiŁ130 nie był ciężarówką stricte wojskową taką był ZiŁ131 i jeżeli były jakieś wersje to były to tylko odmiany ściśle specjalistyczne , mi udało się zidentyfikować 3 wersje: z agregatem i latarnią lotniskową KNS, z  agregatem i  reflektorem lotniskowym APM 90M oraz łaźnia polowa/dezynfekator DDA2 . Zdjęcie latarni lotniskowej KNS jest w tym poście tylko wyżej :mrgreen:, a pozostałe wyglądają tak:

Svetlomet APM-90MDSC_0132.jpg

U mnie od piątku leży na biurku.

Na pierwszy rzut oka wszystko idealne, ale ramki są trochę inaczej wykonane niz poprzednie modele Zvezdy, chociaż pod ich logo. Cena faktycznie +180+  a szkoda bo nasi pośrednicy przesadzają a na ten kultowy pojazd może byc popyt, tylko szkoda ze nie wywrotka ale to ta łyżka dziekciu w beczce miodu  :)  .. 

4 godziny temu, chorąży napisał:

U mnie od piątku leży na biurku.

Na pierwszy rzut oka wszystko idealne, ale ramki są trochę inaczej wykonane niz poprzednie modele Zvezdy, chociaż pod ich logo. Cena faktycznie +180+  a szkoda bo nasi pośrednicy przesadzają a na ten kultowy pojazd może byc popyt, tylko szkoda ze nie wywrotka ale to ta łyżka dziekciu w beczce miodu  :)  .. 

No jak to towarzyszu praporszczy , macie ten pojazd i tak nic, a gdzie jest inbox? No ludzie czekają , ja wiem że, jesteście fanem "Daleko od szosy" ale spokojnie będzie i wywrotka, bo ABД Модель który zaprojektował i pierwotnie wydał tego ZiŁ130 w 1/35  wydał też i wywrotkę , a co do tego z paką zobacz powyżej na zdjęcia jakie fajne pojazdy można z tego ZiŁ-a zrobić, moim faworytem ,jak już sobie go kupię jest ta łaźnia polowa/dezynfekator DDA2 wygląda trochę jak komora gazowa:szczerbol:, ale jest w polskich barwach:super:, co do ceny to cena jest do przyjęcia ich Ural 4320 który nie jest jedyny na rynku  kosztuje 165zł czyli tylko 16zł więcej , to nieźle, dodatki są zadbała o to Quinta, są nawet blaszki tylko trzeba  je z Kazachstanu sprowadzać ale nie ma kółek żywicznych trzeba by się na eBayu rozejrzeć może orkowie coś wydają. Pozdr.A.