koksik750 Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 Pamiętacie jeden z moich pierwszych modeli - Biało- czarne Gallardo? Przyszła pora na reaktywację - a konkretniej Stratospeed Widebody z gry Need For Speed Undercover, który przedstawia się tak ( dałem kolor biały, żeby było widać detale - ogólnie w grze mam czarne ): Postaram się jak najbardziej odwzorować na tym egzemplarzu. Modyfikacje dotkną tylko karoserii - wnętrze zostaje to samo. To samo czeka chyba Lexusa IS 350..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 W sensie, że będziesz przerabiał już złożony model, a nie robił drugi, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 20 Listopada 2008 Autor Share Napisano 20 Listopada 2008 Tak, będę przerabiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 A felgi będziesz zmieniał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 Myślę, że kolega koksik75 chyba zmieni felgi na takie jakie pokazał A tak poza tym jeżeli wykonasz plan odwzorowania tego modelu to będzie to chyba najładniejsze lamborghini jakie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirGenerale Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 No zapowiada się ciekawa budowa na pewno będę ją śledził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 Bardzo ciekawy projekt. Powodzenia ! Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikey Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 Jestem pod wrażeniem. Takie projekty są dla mnie bardzo inspirujące. Moim zdaniem fajnie by wyglądały w gablotce dwa Gallardo, najlepiej w podobnym malowaniu, tj seria (model który chcesz przerobić) i taki potwór jaki zamierzasz zrobić. Ale to ja bym tak wybrał i nijak to się ma do Ciebie oczywiście ;). Cieszy mnie, że są po za mną ludzie którzy twierdzą, że nie ma aut których nie można przerobić. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 20 Listopada 2008 Autor Share Napisano 20 Listopada 2008 Fele bedę zmieniał ale nie wiem na jakie. Dzięki za pozytywne słowa. Wkrótce pierwsze fotki z budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 No zapowiada się nieźle. Można życzyć tylko powodzenia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 20 Listopada 2008 Autor Share Napisano 20 Listopada 2008 Chyba faktycznie wstrzymam się i kupię nowe gallardo bo wszyscy chcą mnie zlinczować jeśli ruszę to białe..... Jednak temat zostaje bo napewno wkrótce do niego wróce.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maslo Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 Pomysł fajny.Fakt wole żebyś zrobi nowe gallardo, ale przeróbka też by pasowała.Szczególnie mnie interesuje jak zrobisz tył samochodu gdyz potrzeba tam dużo detali szczególnie na tylnich lampach. Powodzenia z modelem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 Nowe światełka bo to nowe Gallardo - będzie ciężko zrobić identyczne ... Może lepiej w NFS stuninguj stare - łatwiej będzie zrealizować ambitny plan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 20 Listopada 2008 Autor Share Napisano 20 Listopada 2008 Akurat ze światłami nie będzie problemu - ale to zobaczycie w warsztacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 koksik750 przepraszam że tak po nicku bo nie znam imienia.Jak bedziesz robił ten nowy body kit ,są jakieś gotowe zamienniki np jak felgi i elementy fototrawione czy sam będziesz się bawił i kombinował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 koksik750 Popieram innych forumowiczów zostaw to autko w spokoju bo jest śliczne i zrób od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 21 Listopada 2008 Autor Share Napisano 21 Listopada 2008 koksik750 przepraszam że tak po nicku bo nie znam imienia.Jak bedziesz robił ten nowy body kit ,są jakieś gotowe zamienniki np jak felgi i elementy fototrawione czy sam będziesz się bawił i kombinował? Wszystko będzie robione własnoręcznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maslo Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 A i jeszcze zwróciłem uwage na dach.W grze jest nisko obsadzony kończy się na równi z karoserią a normalne ma troche wyżej dach. Jestem ciekaw jak to rozwiążesz ? Oraz klocki hamulcowe w przednich kołach u ciebie są skierowane do tyłu a w grze do przodu.Nie wiem jak mają być naprawde, ale skoro sie już kierujesz modelem z gry to raczej należało by poprawić ten detalik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 Koksik - albo nieudolnie pomniejszyłeś screeny z gry, albo masz tam kiepskie detale i rozdzielczość. Jeśli to drugie, a nie widzisz jakiegoś szczegółu, to mam tą grę i Ci mogę zrobić porządne screeny ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 22 Listopada 2008 Autor Share Napisano 22 Listopada 2008 Maslo - przecież dach jest taki sam jak w normalnej wersji....a co do tarcz to zostaną tak jak w oryginale..bez przesady... Lucas -też mam ta grę i już ją przeszedłem a te screeny byly robione "na szybko" poprzez klawisz PrtSc. Nie doszedłem którym klawiszem robić bezpośrednio.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 Jeżeli się nie da w grze, użyj np Frapsa. Albo innego programu fps........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 Koksik, ależ widzę, że fotki w Twojej stopce też są bardzo poszarpane. Dochodze do wniosku, że PrtSc był dobry, ale źle pomniejszony Nie mogę doczekać się pierwszych efektów. PS: Ja na razie mam Golfa xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 22 Listopada 2008 Autor Share Napisano 22 Listopada 2008 Ja mam Evo X i Gallardo ( oczywiście oba w widebody ) a zaczynałem lotusem. ale koniec OT ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myeti Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 Kolego koksik mam pytanko... Oczywiście nawiązując do tematu mam problemik z jakim i ty musisz się uporać.. mianowicie czym zdzierasz farbę z kasty?? bo przerabiam Nissana i niczym za cholerę nie mogę do końca jej usunąć...;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 Pozwolę sobie odpowiedzieć za koksia. Spróbuj płynem hamulcowym DOT-3 koszt około 10,50 lub cleanluxem koszt koło 7zł (chyba tak się pisze). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi