izzy Napisano 24 Maja Share Napisano 24 Maja Kilka zdjęć modelu Sokoła w barwach TOPR/LPR. Wyprodukowany w 1994 roku, śmigłowiec z numerem seryjnym 370507. Początkowo był własnością WSK PZL Świdnik i latał z rejestracją SP-SYE, następnie trafił do TOPR-u i otrzymał rejestrację SP-SXZ. W 2002 roku (?) otrzymał barwy Lotniczego Pogotowia Ratunkowego w których latał do 29 stycznia 2003 roku, do wypadku w Murzasichlu. Sam model produkcji Answera z blaskami Yahu. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 24 Maja Share Napisano 24 Maja Zrobił się swoisty zlot Sokołów. Model podoba mi się. Co prawda ma coś do czego mógłbym się przyczepić (szczegół z mojego podwórka zawodowego), ale pewnie oprócz mnie to nikt tego nie zauważy, więc jest OK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izzy Napisano 24 Maja Autor Share Napisano 24 Maja 4 minuty temu, Aleksander z Zalasu napisał: Zrobił się swoisty zlot Sokołów. Model podoba mi się. Co prawda ma coś do czego mógłbym się przyczepić (szczegół z mojego podwórka zawodowego), ale pewnie oprócz mnie to nikt tego nie zauważy, więc jest OK Kratka na osłonie silnika po lewej stronie kadłuba? Jest cała, a powinna być z przerwą na montaż wyciągarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 24 Maja Share Napisano 24 Maja Nie. Wylot spalin. Na górnej części rury wylotowej jest jeszcze jedna rura - odpowietrzenie z instalacji olejowej. Ta cienka rurka winna być brązowa (jak cała instalacja olejowa) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izzy Napisano 24 Maja Autor Share Napisano 24 Maja 24 minuty temu, Aleksander z Zalasu napisał: Nie. Wylot spalin. Na górnej części rury wylotowej jest jeszcze jedna rura - odpowietrzenie z instalacji olejowej. Ta cienka rurka winna być brązowa (jak cała instalacja olejowa) Przy kolejnym Sokole obiecuje poprawę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 27 Maja Share Napisano 27 Maja Ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 28 Maja Share Napisano 28 Maja Bardzo kurde ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 28 Maja Share Napisano 28 Maja Podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi