izzy Napisano Sobota o 18:49 Share Napisano Sobota o 18:49 Kilka zdjęć modelu Sokoła w barwach TOPR/LPR. Wyprodukowany w 1994 roku, śmigłowiec z numerem seryjnym 370507. Początkowo był własnością WSK PZL Świdnik i latał z rejestracją SP-SYE, następnie trafił do TOPR-u i otrzymał rejestrację SP-SXZ. W 2002 roku (?) otrzymał barwy Lotniczego Pogotowia Ratunkowego w których latał do 29 stycznia 2003 roku, do wypadku w Murzasichlu. Sam model produkcji Answera z blaskami Yahu. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano Sobota o 19:17 Share Napisano Sobota o 19:17 Zrobił się swoisty zlot Sokołów. Model podoba mi się. Co prawda ma coś do czego mógłbym się przyczepić (szczegół z mojego podwórka zawodowego), ale pewnie oprócz mnie to nikt tego nie zauważy, więc jest OK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izzy Napisano Sobota o 19:23 Autor Share Napisano Sobota o 19:23 4 minuty temu, Aleksander z Zalasu napisał: Zrobił się swoisty zlot Sokołów. Model podoba mi się. Co prawda ma coś do czego mógłbym się przyczepić (szczegół z mojego podwórka zawodowego), ale pewnie oprócz mnie to nikt tego nie zauważy, więc jest OK Kratka na osłonie silnika po lewej stronie kadłuba? Jest cała, a powinna być z przerwą na montaż wyciągarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano Sobota o 19:31 Share Napisano Sobota o 19:31 Nie. Wylot spalin. Na górnej części rury wylotowej jest jeszcze jedna rura - odpowietrzenie z instalacji olejowej. Ta cienka rurka winna być brązowa (jak cała instalacja olejowa) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izzy Napisano Sobota o 19:56 Autor Share Napisano Sobota o 19:56 24 minuty temu, Aleksander z Zalasu napisał: Nie. Wylot spalin. Na górnej części rury wylotowej jest jeszcze jedna rura - odpowietrzenie z instalacji olejowej. Ta cienka rurka winna być brązowa (jak cała instalacja olejowa) Przy kolejnym Sokole obiecuje poprawę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano Wtorek o 22:44 Share Napisano Wtorek o 22:44 Ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano Środa o 06:12 Share Napisano Środa o 06:12 Bardzo kurde ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano Środa o 15:35 Share Napisano Środa o 15:35 Podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi