Jarekk Napisano 17 Marca 2009 Autor Share Napisano 17 Marca 2009 Pora kończyć wreszcie ten model. Zamierzam ukompletować go przyczepką amunicyjną. Zdjęć tej przyczepki jest kilka. Mam wątpliwości co do jej przodu. Na jednym zdjęciu widać cień jakby skrzynki znajdującej się z przodu. Na zdjęciu z defilady nic takiego nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 17 Marca 2009 Share Napisano 17 Marca 2009 Przejmujesz się ? Kończ i już mamy 2 sztuki a jak skończysz to ja przemaluję moją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 18 Marca 2009 Autor Share Napisano 18 Marca 2009 Mam zamiar właśnie się z nim rozprawić szybko. Zastanawiam się jednak jak wiele ma on wspólnego z jaszczem dla kawalerii (system komór). Z tego zdjęcia wynika, że mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 18 Marca 2009 Share Napisano 18 Marca 2009 Jak dla mnie to po prostu blaszana puszka, nie wierzę żeby jakos specjalnie się rozwodzili nad jaszczem. Poza tym kto Ci udowoni, że jest zły ? Jak zrobisz swój to ja poproszę o wymiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 18 Marca 2009 Autor Share Napisano 18 Marca 2009 Nie ma co filozofować. Ma się zmieścić 16 skrzynek amunicji, więc wymiary takie jak jaszcza. Może ta przegroda poszerzy ją troszkę. Jaszcz z S-Model mam więc z niego wezmę wymiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarusgoral Napisano 20 Marca 2009 Share Napisano 20 Marca 2009 i jak Jarkku przyczepka na amo? poskładałeś już coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 20 Marca 2009 Autor Share Napisano 20 Marca 2009 Gąski się robią ! Szkoda chyba psuć S-Model-owy jaszcz. Jutro będzie się robił nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 22 Marca 2009 Autor Share Napisano 22 Marca 2009 Pragnę zakomunikować zainteresowanym, że zgodnie z planem dzisiaj zakończyły się próby terenowe podwozia TKS-D. Wypadły pomyślnie. W ciągu tygodnia powinien zostać ukończony i zamontowany system uzbrojenia. Przedstawiam fotki wozu po zakończeniu prób: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 Moje zdanie już znasz Jarku z PW. Pojazd rodził się w trudzie i znoju i należą Ci się najszczersze i w pełni zasłużone pochwały. Gratuluje kunsztu pracy. Skąd figurka bo fajna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 22 Marca 2009 Autor Share Napisano 22 Marca 2009 Figurka jest leciwa i jest z zestawu Zviezdy (zestaw czołgistów z BT). Przerobiłem kilka lat temu cały zestaw na naszych i zamontowałem do naszych tankietek i czołgów. Ten się ostał bez przydziału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 Nie mogę się napatrzyć na tego TKS-D na prawdę mi się podoba ... Trochę ten zielony z kamuflażu taki pistacjowy za bardzo ale to już gust autora, nie będę się spierał. Jarku to ten zestaw ? http://www.modelcentrum.pl/go/_info/?id=5071 Szkoda tylko, że te resory wyszły tak słabo. To są te z RPM ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 23 Marca 2009 Share Napisano 23 Marca 2009 Tak, to ten zestaw o którym pisał Jarek: BT-7 + załoga. Jarku, model tankietki jest rewelacyjny !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Marca 2009 Share Napisano 23 Marca 2009 Także mi się podoba. Kiedy na dioramkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 23 Marca 2009 Autor Share Napisano 23 Marca 2009 Zawieszenie jest z Mirage. Jest troszkę delikatniejsze od tego z RPM. Przed malowaniem resor wyglądał przyzwoicie, jednak po malowaniu zrobił się "płaski". Może chemia MIG-a troszkę pomoże, musze popróbować. Z zawieszeniem był problem bo kadłub jest żywiczny i mocowanie tylko na CA - miałem ograniczone możliwości poprawienia/dopasowania zawieszenia do kadłuba. Zieleń zrobiłem taką jak w odbudowanym TKS-e (wzornik pojawił się w tym miesiącu). Na zdjęciach z lampą wychodzi bardziej pistacjowo. Miałem ten kolor skorygować w stronę oliwki za pomocą suchej pasteli. Muszę jednak wcześniej sprawdzić jak to wyjdzie. O dioramach nie myślę. Za długa kolejka modeli w poczekalni do klejenia. 2-3 modele w roku to nie jest mój plan docelowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whiteeagle Napisano 23 Marca 2009 Share Napisano 23 Marca 2009 Na początek muszę pogratulować pomysłu i zawziętości w wykonaniu Zresztą TKS-D był to naprawdę ciekawy sprzęt A to znane i najefektowniejsze zdjęcie tej maszyny: Wygląda prawie jak Jagdpanher Jeszcze te niemieckie czerepy To tak a propos maskowania gałęziami Nie mogłem się powstrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 23 Marca 2009 Share Napisano 23 Marca 2009 Whiteeagle - ta fota to jedna z moich ulubionych, ma swój urok. To chyba poligon w Baryczy i 10 BKZmot. (D.Rozp). Jarka TKS-D jest bezkonkurencyjny, chylę czoła. Zgadnij kto go zainspirował i na czyich doświadczeniach Jarekk wypłynął :P viewtopic.php?t=7058&postdays=0&postorder=asc&start=0 To mój pierwszy model robiony "nie z pudła" a z mixu części i zaczątków scracha. Na sPWM żeśmy z Jarekiem się spierali długo i wytrwale o każdą płytę. Model jest raczej słaby, zwłaszcza malowanie. Teraz jak mam aero to przy pierwszej okazji pójdzie do lakierni, może razem z PZInż 222. Jarkowi jeszcze raz gratuluję, a ws mojego TKS-D i poprawek odezwę się na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 23 Marca 2009 Autor Share Napisano 23 Marca 2009 Cieszę się, że Wam się model podoba. Ja się do niego już przyzwyczaiłem (codzienni patrząc na niego od czerwca). Nie spodziewałem się w czerwcu, że tak mocno mnie wciągnie. Mam jednak wyrzuty, że budowa modelu jeden na rok to przesada (w magazynie mam zapas godny małego sklepu modelarskiego). Obiecuję sobie proporcję trzy łatwe na jeden skomplikowany, ale zawsze jak się zabieram do budowy to jest mnóstwo do poprawiania. Drogie Dragony, Bronco i Tamki odpuszczam sobie (za to inwestuję w unikaty z żywicy – gdzie tu logika?). Resory chyba zrobię nowe! Oryginalne wyglądają słabo W takim tempie kiedy na warsztat wejdzie TK-D i Plot 75 mm na Fiacie? Zgodnie z zapowiedzą 1.04. (otworzę indywidualny projekt wrześniowy) YES, YES, YES PS. Zapomniałem o 10TP, ale będzie tempo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 W takim tempie kiedy na warsztat wejdzie TK-D i Plot 75 mm na Fiacie? Zgodnie z zapowiedzą 1.04. (otworzę indywidualny projekt wrześniowy) YES, YES, YES PS. Zapomniałem o 10TP, ale będzie tempo. Bierzesz urlop ? Indywidualny projekt wrześniowy ? No wiesz co, zostawisz nas tak na pastwę losu, samych ... Czekam na Twoje nowości. PS Fiata robisz całego od podstaw ? Masz koła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whiteeagle Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 Zgadnij kto go zainspirował i na czyich doświadczeniach Jarekk wypłynął :P Wiem, wiem Natknąłem się kiedyś przez przypadek, szukając czy i jak już ktoś wykonał polskiego "Łazika". W ten sposób dotarłem do Twojego postu z całą grupą modeli(na PWM), gdzie był m.in. PF 508, a potem znalazłem też TKS-D Z tego co pamiętam wątek, gdzie pokazałeś naraz kilka swoich prac skończył się pyskówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 Było starcie, było Np na temat chleba na stole warsztatowym, ckm w imadle czy roweru na tylnim pancerzu 7TP... Merytoryki było w tym wszystkim mało, chociaż wszelkie wytnięte mi błędy poprawiłem (poza malowaniem wozów). Z resztą cała ta diorama jest garem bez dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 A ja Cię broniłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 ehhee no pojawiłeś się pod sam koniec, jak już stoczyłem walkę z całą ekipą ludzi zafascynowanych panzerwagenami Właśnie tak sobie przejrzałem ten temat i kurde ... bidą wieje, a to dokładnie rok temu było. Dzięki Ci za ciepłe słowo, pamiętam o Twoim wsparciu Widd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 24 Marca 2009 Autor Share Napisano 24 Marca 2009 (edytowane) Fiata kupiłem z S-Model plus armata z PRM-u. Z tematem/Projekt wystartuję wstępnie indywidualnie, bo nie wierzę aby wystartował grupowy do tego czasu (nie wystartował nawet sondaż). Czasu do końca września dużo nie jest a u mnie zapał na wykończenie kilku modeli jest . Więc czas się brać ostro do pracy. W kolejce Maczek, Anders i LWP. PS. Walczę właśnie z odlewem tablicy rozdzielczej. Edytowane 24 Marca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 To zróbmy nieformalny projekt grupowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 24 Marca 2009 Autor Share Napisano 24 Marca 2009 To miałem na myśli. Tylko czy temat dla każdego modelu osobno, czy dla uczestnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi