Skocz do zawartości

F-16D Kinetic 1/48

smialus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Model reklamowany jako seria Gold, a że się trafił w promocji to postanowiłem kupić. Zawsze gdzieś za mną chodził w wersji D. Składał się bez jakiś widocznych problemów. Jedyny mankament to owiewka. Od początku była trafiona na szwie. Napisałem maila do producenta bez jakiś problemów przysłali nową. Po rozpakowaniu i usunięciu szwu okazał się problem identyczny jaki był przy poprzedniej pęknięcie w kilku miejscach. Postanowiłem, że już skleję jak jest, miałem lekką nadzieję że przyciemnienie może trochę załagodzi widoczność pęknięć. Na kilku zdjęciach widać w których miejscach jest pęknięcie. Model malowany MRP, Gunze, Tamiya. Dodatki jakie dałem to żywiczne fotele, dysza i OCP Master.

IMG_1260.jpg

IMG_2003.jpg

IMG_2018.jpg

IMG_3122.JPG

IMG_4246-.jpg

IMG_4307-.jpg

IMG_4288-.jpg

IMG_4283-.jpg

IMG_4274-.jpg

IMG_4270-.jpg

IMG_4268-.jpg

IMG_4254-.jpg

IMG_4245-.jpg

IMG_4242-.jpg

IMG_4238-.jpg

IMG_4233-.jpg

IMG_4216-.jpg

IMG_4213-.jpg

IMG_1727.jpg

IMG_1721.jpg

IMG_1745.jpg

IMG_1277.jpg

IMG_3131.JPG

Edytowane przez smialus
  • Like 31

No miałem gdzieś foto właśnie z tą ramą w takiej konfiguracji, ale po awarii dysku wszystko poszło. Albo tą starą eksperymentalnie tak pomalowałem i chyba ta stara została, już nie pamiętam bo ten model już jakiś czas ma.

Bardzo ładnie zrobiony i pomalowany F-16 D. Mam malutkie pytanie. Pewny jesteś że te koła podwozia głównego powinny być?! One  są od wersji A , B i N. Nie myśl że się przyczepiam. Tak tylko pytam.

16 godzin temu, seven up napisał:

Bardzo ładnie zrobiony i pomalowany F-16 D. Mam malutkie pytanie. Pewny jesteś że te koła podwozia głównego powinny być?! One  są od wersji A , B i N. Nie myśl że się przyczepiam. Tak tylko pytam.

Wiesz co pewnie masz rację, ale instrukcja tak wskazywała, nie zagłębiałem się bardziej bo po prostu był to luźny projekt, anten IFF też nie powinno być, mea culpa

• 2 weeks later...