Messerwagen Napisano 30 Maja Share Napisano 30 Maja Model w skali 1/48 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karl Napisano 30 Maja Share Napisano 30 Maja Model cacy, ale zmień datę w nagłówku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karl Napisano 30 Maja Share Napisano 30 Maja Czy można wiedzieć, jaka to firma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messerwagen Napisano 30 Maja Autor Share Napisano 30 Maja Jasne to MODELSVIT karkołomny model,kiepsko spasowany,czekam z utęsknieniem na nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikS Napisano 30 Maja Share Napisano 30 Maja (edytowane) Ja tylko skromnie zwrócę uwagę , że wg mnie coś nie tak z położeniem steru kierunku względem statecznika. Edytowane 30 Maja przez DominikS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messerwagen Napisano 30 Maja Autor Share Napisano 30 Maja Wiesz co,masz racje,muszę to poprawić,poza tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 30 Maja Share Napisano 30 Maja (edytowane) warto spojrzeć w neta Edytowane 30 Maja przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 30 Maja Share Napisano 30 Maja (edytowane) Chociaż w tytule można by choć udać, że dba się o pisownię. A, przypominam, że nie tylko na forach modelarskich, jest to element prezentacji szacunku dla czytających. O czytelności przekazu, nie wspominając. Każdy się może rąbnąć, ale na serio mamy teraz takie czasy, że to nie jest wstyd kompletnie olać spacje, wielkie litery itd? I dlaczego, u diabła, autumn?! Edytowane 30 Maja przez greatgonzo 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano 30 Maja Share Napisano 30 Maja 2 minuty temu, greatgonzo napisał: Każdy się może rąbnąć, ale na serio mamy teraz takie czasy, że to nie jest wstyd kompletnie olać spacje, wielkie litery itd? Mamy też takie czasy, że w społeczeństwie powinna być coraz większa świadomość tego, że u ludzi występują różne zaburzenia neurologiczne. I... 4 minuty temu, greatgonzo napisał: jest to element prezentacji szacunku dla czytających z szacunku dla innych na wszelki wypadek warto nie zwracać na to uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 30 Maja Share Napisano 30 Maja (edytowane) Fundamentalnie się z Tobą nie zgadzam. To prosta droga do degrengolady komunikacji na forum. Nie zgadzam się też z zasadą przyjmowania a' priori wszelkich możliwych ludzkich ułomności i chorób. Tekst bez problemu można poprawić w jakimś automacie, albo zwrócić uwagę na swój problem i skorzystać z należnej wyrozumiałości. I choćby z obserwacji forum, wiem że sam nie stosujesz tego jako zasady. Wg mnie słusznie. Edytowane 30 Maja przez greatgonzo 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano 30 Maja Share Napisano 30 Maja 4 minuty temu, greatgonzo napisał: Fundamentalnie się z Tobą nie zgadzam Tak jak niestety większość ludzi którzy oceniają innych nie mając pojęcia z jakimi trudnościami mogą mieć do czynienia. Cóż, syty głodnego nie zrozumie, wiadomo o tym nie od dzisiaj. Na usprawiedliwienie mogę tylko dodać, że sam miałem takie podejście dopóki nie zetknąłem się z taką sytuacją bezpośrednio i nie zagłębiłem się w nią. I dlatego bazując na własnych błędach zalecam wstrzemięźliwość w ferowaniu wyroków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 30 Maja Share Napisano 30 Maja 7 minut temu, TM48 napisał: różne zaburzenia neurologiczne. I... ... które raczej nie dotyczą modelarza prezentującego całkiem precyzyjnie zbudowany i pomalowany model. I nie mówmy tu o dysgrafii, dysleksji i innych dys. Mój syn miał i nadal ma tego rodzaju ograniczenia. Ciężko przechodził przez system szkolny. Ale dziś jak coś pisze, to najpierw sprawdza i poprawia zanim puści w świat. Z szacunku dla innych ale też dla siebie. Może to głupie i niedzisiejsze, ale twierdzi, że ze swoimi ograniczeniami woli się mocować niż używać ich jako usprawiedliwień. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano 30 Maja Share Napisano 30 Maja 5 minut temu, HKK napisał: I nie mówmy tu o dysgrafii, dysleksji i innych dys. Nie, mówimy o zaburzeniach (nie chorobach) neurologicznych wynikających wprost z innej budowy strukturalnej mózgu. Np. o ludziach którzy potrafią zbudować wspaniały i szczegółowy model, ale nie potrafią zawiązać sobie butów, albo zrobić kanapki. To, że Twój syn sobie jakoś radzi nie znaczy, że każdy z takim samym zaburzeniem poradzi sobie analogicznie. Na tym właśnie polegają zaburzenia w spektrum. Z mojej strony koniec, albo ktoś to zrozumie, albo nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messerwagen Napisano 30 Maja Autor Share Napisano 30 Maja 58 minut temu, panmopsik napisał: warto spojrzeć w neta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 30 Maja Share Napisano 30 Maja Równasz ogół ze szczegółem. Twoja propozycja jest moralnie, w oczywisty sposób, dobra. Niestety, fizycznie niemożliwa. Zarzut o bazowaniu mojego stanowiska na braku empatii i całkowitej izolacji od problemów ludzi w świecie ilustruje problem. Out. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messerwagen Napisano 30 Maja Autor Share Napisano 30 Maja Tak,znam te fotografie,pytanie czy te ślady sa wynikiem uszkodzenia na fotografii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messerwagen Napisano 30 Maja Autor Share Napisano 30 Maja Z szacunkiem dla szanownego grona poprawiłem . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 30 Maja Share Napisano 30 Maja (edytowane) Dzięki. Pierwotnie, na pierwszy rzut oka, myślałem, że tytuł to jakiś adres strony internetowej. To dlaczego autumn? Edytowane 30 Maja przez greatgonzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 30 Maja Share Napisano 30 Maja 4 godziny temu, TM48 napisał: Nie, mówimy o zaburzeniach (nie chorobach) neurologicznych wynikających wprost z innej budowy strukturalnej mózgu. Np. o ludziach którzy potrafią zbudować wspaniały i szczegółowy model, ale nie potrafią zawiązać sobie butów, albo zrobić kanapki. Skoro o tym piszesz to znaczy, że nieco znasz temat. Czy mógłbyś podzielić się tym, co czytałeś? Linki do artykułów w zupełności wystarczą. Wybacz, że drążę, ale to zawodowa ciekawość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 30 Maja Share Napisano 30 Maja 5 godzin temu, Messerwagen napisał: Tak,znam te fotografie,pytanie czy te ślady sa wynikiem uszkodzenia na fotografii Chodziło mi o statecznik. ale sam już odpowiedziałeś w tym temacie. Nasze wpisy nastąpiły w sumie jednocześnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano 30 Maja Share Napisano 30 Maja 29 minut temu, zaruk napisał: Skoro o tym piszesz to znaczy, że nieco znasz temat. Czy mógłbyś podzielić się tym, co czytałeś? Znam z autopsji, a moja wiedza opiera się na rozmowach ze specjalistami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 30 Maja Share Napisano 30 Maja Tia. No trudno, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 30 Maja Share Napisano 30 Maja 7 godzin temu, Messerwagen napisał: Tak,znam te fotografie,pytanie czy te ślady sa wynikiem uszkodzenia na fotografii Nie są : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karl Napisano 30 Maja Share Napisano 30 Maja Ciekawy jestem, czy wciąż jest dostępny Model "Dory" z Hobbycraft. Mam go w swojej kolekcji, zbudowanego jeszcze w 1996 i pomalowanego pędzelkiem w malowaniu ukazanym poniżej. Nawiasem mówiąc, przypomniałeś mi o nim. Jednak chcąc pokazać go na forum musiałbym, delikatnie mówiąc, dokonać niewielkiej modernizacji. W tej chwili nie mam go nawet w gablocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messerwagen Napisano 2 Czerwca Autor Share Napisano 2 Czerwca W dniu 30.05.2025 o 19:57, barszczo napisał: Nie są : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi