DamianosPL Napisano 7 Czerwca Share Napisano 7 Czerwca Po Japończyku od Airfixa czas na Ruska od Revella. Zestaw robiony prosto z pudła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 8 Czerwca Autor Share Napisano 8 Czerwca Podkładzik dany. Bardzo dobrze sie nim maluje w proporcji Primer 3:1 Thinner i na dodatek nie śmierdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 14 Czerwca Autor Share Napisano 14 Czerwca Cały pomalowany kolorem Humbrol 65 Aircraft Blue. Teraz czas nadszedł na zrobienie masek z taśmy by zrobić kamuflaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 14 Czerwca Share Napisano 14 Czerwca Więcej cierpliwości i dokładności, nie spiesz się; szpachlowałeś miejsce łączenia wlotów powietrza z resztą kadłuba, a po farbie widać że nadal nie jest tam dobrze. Przy tak prostym modelu można poświęcić trochę więcej czasu na wyprowadzenie takich miejsc żeby nie raziło po oczach. Tak samo rejon hamulca aerodynamicznego (chyba, nie znam tej konstrukcji?) bardzo odstaje od reszty, można to było zrobić lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 15 Czerwca Autor Share Napisano 15 Czerwca Poprawiłem na tyle ile mogłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 22 Czerwca Autor Share Napisano 22 Czerwca Zamaskowany już i gotowy do malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 22 Czerwca Share Napisano 22 Czerwca Widać, że to co robisz jest bardzo skrupulatne, przemyślane - szczególnie maskowanie xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 28 Czerwca Autor Share Napisano 28 Czerwca 2 kolor nałożony kamuflażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 28 Czerwca Share Napisano 28 Czerwca Chyba jednak kolory miejscami zamieniłeś.. Zauważyłeś to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 28 Czerwca Autor Share Napisano 28 Czerwca 56 minut temu, enten napisał: Chyba jednak kolory miejscami zamieniłeś.. Zauważyłeś to? Musiałem kilkadziesiąt razy sprawdzić o chodzi i wejsc na scalemates by zrozumieć o co chodzi. Od zewnętrznej strony źle zamaskowałem. Nie wierzę co za chłop. No cóż jutro trzeba przemalować jeszcze raz na kolor główny i nastepnie na odpowiedni po wyschnięciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 29 Czerwca Share Napisano 29 Czerwca (edytowane) Pisałem, że jesteś skrupulatny i działasz w sposób uporządkowany ale jak widać rozwiałeś pozory. Widać też jak działasz na sugestie innych osób - nic dziwnego, że Twoje tematy wyglądają jedynie jak wpisy do pamiętniczka. Edytowane 29 Czerwca przez enten 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 29 Czerwca Autor Share Napisano 29 Czerwca 5 godzin temu, enten napisał: Pisałem, że jesteś skrupulatny i działasz w sposób uporządkowany ale jak widać rozwiałeś pozory. Widać też jak działasz na sugestie innych osób - nic dziwnego, że Twoje tematy wyglądają jedynie jak wpisy do pamiętniczka. Staram sie by wyszło dobrze i poprawnie. A jak coś nie wyjdzie to staram sie to poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 29 Czerwca Autor Share Napisano 29 Czerwca Przemalowałem również strony zewnętrze które źle zamaskowałem i na dodatek jeszcze przód pomalowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 7 Lipca Share Napisano 7 Lipca (edytowane) Ogólnie pierwszy raz widzę takiego Su-27, te dziwne wloty obok hamulca to jakaś fikcja zaszpachluj to to... Te kolory mają się nijak do rzeczywistości. Główny kolor jest o wiele jaśniejszy,ten który użyłeś jako główny kolor po rozjaśnieniu nadawałby się na ciemniejsze plamy. Hamulec możesz wyszlifować do równości z poszyciem, bo widać że jest za gruby do reszty konstrukcji. edit: bardziej bym się skłaniał do wersji jakiejś testowej tak patrząc po konstrukcji tego modelu, liniowy samolot zupełnie ma inne kształty.... Edytowane 7 Lipca przez smialus 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano Wtorek o 13:57 Autor Share Napisano Wtorek o 13:57 W dniu 7.07.2025 o 12:23, smialus napisał: Ogólnie pierwszy raz widzę takiego Su-27, te dziwne wloty obok hamulca to jakaś fikcja zaszpachluj to to... Te kolory mają się nijak do rzeczywistości. Główny kolor jest o wiele jaśniejszy,ten który użyłeś jako główny kolor po rozjaśnieniu nadawałby się na ciemniejsze plamy. Hamulec możesz wyszlifować do równości z poszyciem, bo widać że jest za gruby do reszty konstrukcji. edit: bardziej bym się skłaniał do wersji jakiejś testowej tak patrząc po konstrukcji tego modelu, liniowy samolot zupełnie ma inne kształty.... Tak jak producent podawał takim kolorem malowałem przy tym modelu akurat. Na scalemates jak oglądałem też każdemu wychodził inny kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano Wtorek o 14:48 Share Napisano Wtorek o 14:48 W dniu 7.07.2025 o 12:23, smialus napisał: bardziej bym się skłaniał do wersji jakiejś testowej tak patrząc po konstrukcji tego modelu, liniowy samolot zupełnie ma inne kształty.... toć to model opracowany w 1988 roku - nie ma co oczekiwać zbytniej merytoryki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano Środa o 11:58 Share Napisano Środa o 11:58 (edytowane) Patafix sprawdzona rzecz na te camo, a szkoda taśmy i ile zużyłeś. Popatrz, jak moją sukę malowałem. Nie w pudełkowym malowaniu. Dobra skala, na naukę malowania na małej powierzchni kamuflażu na jetach. Czasami mam smaczka na F14 z Revella zrobić. Da się z tej 14tki też uklepać fajnego szkraba. Edytowane Środa o 12:00 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano Środa o 13:25 Autor Share Napisano Środa o 13:25 Godzinę temu, MayonesEXG7 napisał: Patafix sprawdzona rzecz na te camo, a szkoda taśmy i ile zużyłeś. Popatrz, jak moją sukę malowałem. Nie w pudełkowym malowaniu. Dobra skala, na naukę malowania na małej powierzchni kamuflażu na jetach. Czasami mam smaczka na F14 z Revella zrobić. Da się z tej 14tki też uklepać fajnego szkraba. Ale ja te taśmy niebieskie mam za darmo z Pracy sobie biorę jak potrzebuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi