Jump to content

Namer Command 1:35 Meng plus trochę scratchu i dużo 3d

Recommended Posts

• Havoc821 changed the title to Namer Command 1:35 Meng plus trochę scratchu i dużo 3d
Posted

Elegancko to wszystko wygląda, jedynie nie wiem czy bym zastosował na późnej wersji gąsienice od Merkawy Mk.4, oni dość szybko je zmienili na te późne od Merkawy Mk.3, chyba, ze masz jakieś kwity na to, bo w IDF to się czasem wydaje, że wszystko jest możliwe. 

Posted
28 minut temu, Barthass napisał:

Elegancko to wszystko wygląda, jedynie nie wiem czy bym zastosował na późnej wersji gąsienice od Merkawy Mk.4, oni dość szybko je zmienili na te późne od Merkawy Mk.3, chyba, ze masz jakieś kwity na to, bo w IDF to się czasem wydaje, że wszystko jest możliwe. 

Wiem, że gasienice powinny być od trójki, ale nigdzie nie mogłem zdobyć ich podczas tej budowy. Dopiero później dorwałem Mastercluba. Kwestia wymiany nie stanowi problemu, więc z czasem doczeka się pasujących "butów".

Posted
11 minut temu, Havoc821 napisał:

Kwestia wymiany nie stanowi problemu, więc z czasem doczeka się pasujących "butów".

Tak nie do końca :) Gąsienice od Mk.4 mają inny rozstaw otworów na zęby koła napędowego, stąd koło napędowe zastosowane na wersji Mk.4 ma szerszy i solidniejszy wieniec zębaty, musiałbyś też wymienić koła. Ja bym już to tak zostawił.

Mk.3 :

lzWoQ7Z.jpeg

Mk.4

eMr3RVD.jpeg

Posted
54 minuty temu, Barthass napisał:

Wiem, że gasienice powinny być od trójki, ale nigdzie nie mogłem zdobyć ich podczas tej budowy. Dopiero później dorwałem Mastercluba. Kwestia wymiany nie stanowi problemu, więc z czasem doczeka się pasujących "butów".

Posted

To żaden problem. Koła napędowe pasujące pod gąski od trójki mam pomalowane i gotowe na podmianę. Obecne są na tulejach tylko wciśnięte, wiec zdjęcie ich nie będzie stanowiło problemu.

• Like 1
Posted
4 minuty temu, Havoc821 napisał:

To żaden problem. Koła napędowe pasujące pod gąski od trójki mam pomalowane i gotowe na podmianę. Obecne są na tulejach tylko wciśnięte, wiec zdjęcie ich nie będzie stanowiło problemu.

To wszystko jasne, myślałem, że zamontowany chlapacz i boczny ekran nie pozwolą już ściągnąć koła.

Posted
3 minuty temu, Barthass napisał:

To wszystko jasne, myślałem, że zamontowany chlapacz i boczny ekran nie pozwolą już ściągnąć koła.

Błotniki zostawiłem na wcisk bo Meng to fajnie rozwiązał, wiec są zdejmowane. Ale to z czasem. 

Generalnie jestem z niego zadowolony. W zeszłym w roku w Moson złoto nim ugrałem.

Posted
12 minut temu, Havoc821 napisał:

W zeszłym w roku w Moson złoto nim ugrałem.

W pełni zasłużone, gratulacje! 

Posted

Namera jeszcze nie widziałem, bardzo mi sie podoba. Gratulacje!