Slaw_21 Napisano Sobota o 15:14 Share Napisano Sobota o 15:14 Chiang Ning (Chang Ning) to niewielki okręt patrolowy z liczącej 10 jednostek klasy Hai Ning. Zwodowano go w 1934 r. Został zatopiony w roku 1938. Znane są mi tylko dwa zdjęcia tej jednostki. Sam model (zestaw WN 03011) to odlewana, dość porowata biała żywica (kadłub w całości z nadbudówkami i kilka detali osobno – komin, łodzie) oraz blaszka i kalka. Praktycznym dodatkiem jest opakowanie w formie plastikowego zamykanego na zatrzask pudełka z 8 przegródkami, które można wyjmować. Instrukcja jest w języku chińskim z nielicznymi sformułowaniami po angielsku ale z ilustracjami dobrze pokazującymi co należy wykonać. Brak schematu malowania i olinowania. Dodatki, których użyłem to koła ratunkowe i załoga (Eduard) oraz reling na otwartym pokładzie nawigacyjnym (4 krótkie relingi z blaszki, każdy o takiej samej długości, starczają na burty, trzeba je i tak przyciąć) Nić elastyczna – czarna, Uschi 0,001 Malowanie aerografem i pędzlem - akryle Tamiya. Tym razem model z brudzeniem (oleje - Oilbrusher MIG). Woda - żele z AK Interactive (Transparent i Pacific Blue) i biała farba, położone nakładaczem i pędzlem na płytkę z polistyrenu i mieszane miejscami przed nałożeniem jak przy „pouringu” stosowanym w malarstwie czyli podobnie jak w modelu USS Baltimore 1/2000 z poprzedniej mojej galerii. Podstawka z pomalowanej i polakierowanej pianki. Wykonanie modelu dostarczyło mi wiele dobrej zabawy i posłużyło do odpoczynku, tak więc w zupełności spełniło swoją rolę. z serdecznymi pozdrowieniami dla wszystkich oglądających 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slaw_21 Napisano Sobota o 15:15 Autor Share Napisano Sobota o 15:15 Jeszcze dla zobrazowania skali: 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano Sobota o 17:24 Share Napisano Sobota o 17:24 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano Niedziela o 14:06 Share Napisano Niedziela o 14:06 Coś duże te zapałki Spoko podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano Poniedziałek o 16:54 Share Napisano Poniedziałek o 16:54 Woda wyszła rewelka, toż to drobnica , świetnie całościowo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano Poniedziałek o 18:24 Share Napisano Poniedziałek o 18:24 Bardzo przyjemny w odbiorze drobiazg, fajna, atmosferyczna scenka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi