Mirek66 Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Też mam taką podstawkę ciekawi mnie jak przejdziesz przez etap poprawek kamo przy użyciu aero ? Życzę udanej pracy bo nie zabawy gdyż za dużo czasu to pochłania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 23 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Mirek Czy Twój egzemplarz podstawki też jest tak zwichrowany w "fale Dunaju"? A co do poprawek to będą robione pędzlem, tak jak było zrobione całe kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Moja też gość za szybko wyjmuje z formy Jeżeli pędzelkiem to jestem podwójnie ciekaw i trzymam kciuki żebyś osiągnął zamierzony efekt . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 27 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2009 Dzisiaj poszły filtry, szary i brąz. Obijać nie będę więc teraz już lakier i kalki. Pomalowana została też podkładem podstawka: Zapomniałem na amen o dodatkowych gąskach, trzeba je sobie zacząć na boku malować. Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 28 Kwietnia 2009 Share Napisano 28 Kwietnia 2009 Temu modelowi brakuje solidnego Washa, od razu prezentowałby się lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 28 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2009 Peter Wash oczywiście będzie po nałożeniu błyszczącego lakieru i kalki. Filtry zawsze daję na początek na matową powierzchnię. Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 28 Kwietnia 2009 Share Napisano 28 Kwietnia 2009 Narazie bardzo fajnie trzymaj tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 5 Maja 2009 Autor Share Napisano 5 Maja 2009 No to jedziemy dalej. Polakierowane, obkalkowane, znowu polakierowane i nałożony wash. Przednia kalka trochę się podarła, jak dam mat to spróbuję to wyretuszować. Teraz wspomniany mat, dodanie drobiazgów (gąski), trochę kurzu z pigmentów, malowanie podstawki i chyba już galeria bo nie mam jakoś ostatnio natchnienia na malowanie figurek. Aha, no i trzeba jeszcze zamalować te kawałki krzyży. Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chwat Napisano 6 Maja 2009 Share Napisano 6 Maja 2009 Ładnie, ładnie... Oby tak dalej... Piękny Hetzerek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 12 Maja 2009 Autor Share Napisano 12 Maja 2009 Wypadało by coś skończyć. Posiedziałem więc trochę przy Hetzerze i podstawce pod niego. Tsk to wygląda: Spróbuję jeszcze trochę popoprawiać pędzlem, dojdzie też trochę kurzu z pigmentów. Gąsienice także dostaną swoją porcję. No i kolejne zdjęcia już w galerii. Pozdrawiam, Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 12 Maja 2009 Share Napisano 12 Maja 2009 Jakie kolorki na podstawke używałeś? Wyszła świetnie. Co do hatzera to jeszcze tylko kalki dopasuj do niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 12 Maja 2009 Autor Share Napisano 12 Maja 2009 Boozy Podstawka to generalnie Dark Sea Grey z Vallejo (991) mieszna później w rożnych proporcjach z czrnym, białym i English Uniform na poszczególne kostki. Całość jeszcze pofiltrowana Brownem z MIG'a i... wodą po płukaniu pędzli . Jeszcze chyba przytłumię te jasne kostki i całość popigmentuję ale tylko troszkę. Napisy w założeniu miały być jasne i świeże więc pierwszy raz nakładałem je PO washu, były świeżo malowane przez powstańców. Teraz dostaną tylko trochę kurzu i zobaczymy co z tego pomysłu wyjdzie. Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi