Ostach Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 Witam Też stratuję w konkursie no bo jakże by inaczej Model to dwumiejscowy Gripen od Italeri jak widać na załączonych obrazkach. Samolot sam w sobie piękny i taki zgrabniutki i super prezentuje się w locie (widziałem na żywo) ale jedyną wadą jego wyglądu jest zaciągające nudą malowanie. Dlatego planuję wykonać pewne zabiegi zmniejszające poziom nudy. To właśnie będzie element SF w tym projekcie. Mam nadzieję, że na koniec uda się postawić ładny model w gablotce In-box. Mam nadzieję, że mnie nie zabijecie za to, że 3 części wyciąłem z ramek (nawet nie szlifowałem). Amraamy były luzem w stanie sklepowym. Pełny i dokładny in-box (nie mój): viewtopic.php?t=4611 Pierwszy problem. Genialny i cudowny schodek na obu połówkach kadłuba. Na szczęście linie są jako tako zachowane. Jako, że model kupiłem po okazyjnej cenie, rozważam kupno żywicznego kokpitu, co Wy na to? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregor Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 Tak se patrze na wasze rozpoczęte warsztaty i się zastanawiam , czy nie wziąć udziału w konkursie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 troszeczkę SF... Jak SF to dawaj polskie malowanie Rafal może Ci pokazać jak mogło ono wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 2 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2008 Chciałem zrobić bardziej efektowne, wielokolorowe. Ale jakie konkretnie to tajemnica jeszcze Ale hm.... może istotnie dałbym szachownice... na pewno byłyby low-vis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRh_positive Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Troche pracy czeka kolege, zwlaszcza jesli beda wstawiane elementy zywiczne CMK. Ale nic strasznego duzo szlifowania i przymiarek. Najmniej klopotu sprawia dysza Aires (do wersji C). Szkoda tylko, ze do wersji jednomiejscowej Italeri dalo kalki lotnictwa Szwecji i Czech, ciekawe kamo ma Gripen w barwach RPA ( kalki tylko w wersji dwumiejscowej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 2 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2008 ciekawe kamo ma Gripen w barwach RPAFakt, jak na Gripena ciekawe. Ja planuję jednak trochę poszaleć Chyba się skuszę na ten kokpit bo te kalki zestawowe to dramat. Jak w ogóle można dać kokpit z kalek do modelu 1:48?! :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRh_positive Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 dać kokpit z kalek do modelu 1:48?! Widocznie mozna........ kokpit polecam, troche sie pomeczysz z wpasowaniem ale warto, koniecznie dodaj dysze Aires, ta z zestawu to....... Bede sledzil ta relacje Pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 6 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2008 Ok. Koncepcja malowania jest już właściwie uformowana. Myślę nad czymś takim: albo takim: Jestem zdecydowany na taki rodzaj kamuflażu i raczej nie zmienię głównej koncepcji. Chcę tylko wybrać odpowiednie kolory. Podobają mi się takie malowania z błękitami. Ma ktoś może jakieś fajne malowania np aggresorów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Treevill Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 bardziej podobają mi się kolory i układ plam na zdjęciu nr 1 (nie ma wyrazistej przewagi jakiegoś koloru) druga fota nie podoba mi się ... za dużo tego szarego jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fallstart Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 Ostach Jakbyś gdzieś ustalił dokładnie kolorystykę tego drugiego malowania, to wdzięcznym Ci będę. Mam Berkuta w 1/144 i samolot fajny, tylko to jednolite czarne malowanie mi się nie podoba. Podrzucileś mi tą drugą fotką fajny pomysł, jak go ładniej pomalować Moim zdaniem Gripen będzie ładniejszy w tym drugim malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 Moim zdaniem Gripen będzie ładniejszy w tym drugim malowaniu. ehem, dokładnie jak na moje oko to ten jasny błękit podobny do H65 jest.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 19 Grudnia 2008 Share Napisano 19 Grudnia 2008 I jak Ci idzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 19 Grudnia 2008 Share Napisano 19 Grudnia 2008 super projekt,popieram przedstawione propozycje malownia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 19 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2008 I jak Ci idzie?noooo.... errmmmmm...... dobrze mi idzie! Ale He-111 i Leopard :P Czy super projekt to się jeszcze okaże, bo nic nie zrobione jeszcze a i czasu i kokpitu brak... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 19 Grudnia 2008 Share Napisano 19 Grudnia 2008 Leopard Eeee leopard też zdechł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 19 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2008 No wiem wiem. Teraz się coś ruszy może. Ale jeszcze na Fokę mam trochę inwencji i przemyslałem, co tam z malowaniem będzie. pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aqws99 Napisano 19 Grudnia 2008 Share Napisano 19 Grudnia 2008 A tak zapytam... Jas był tak dziwnie Rosyjsko malowany ?? Czy to będzie S-F total ?? Bo ten Su 47 ze zdjęcia to totalna kaszana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 19 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2008 Oczywiście, że nie. To jest właśnie to SF moje co by JASik nie był nudny i szary. pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 19 Grudnia 2008 Share Napisano 19 Grudnia 2008 Mam pytanie maskola , czy go używasz i czy jest rzeczywiście taki dobry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 19 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2008 Czemu akurat w moim topicu? Zadaj pytanie we właściwym miejscu. Używam maskola Talensa, działa. Tak w ogóle to sie dziwnie czuję - nic nie zrobione a dwie strony postów :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fallstart Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 Tak w ogóle to sie dziwnie czuję - nic nie zrobione a dwie strony postów :P Widać jesteś bardziej medialny niż ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 Hej Ostach! Jaką długość ma ten Gripen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 http://pl.wikipedia.org/wiki/Gripen Podzielić przez 48 To daje 29.375 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 dzięki Lucas HS . Myślałem, że współczesny samolot w tej skali będzie większy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 Gripen to bardzo mały samolocik ;) Ma 14 metrów, taki MiG-29 chociażby 17 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi