Sokół Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 kolejny wspaniały pojazd az miło ogladac te hammerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 To jak ty na szybko robisz takie modele to ja wysiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 Świetny pomysł, zdjęcia już nieświetne....czekałem na lepsze przy T1, tu też poczekam....a jak już będą takie, które nie zabijają 3/4 Twojej pracy to popiszemy,ok?;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 no bo te koła to tak powinny wyglądać: http://www.plastikowe.pl/galerie/pojazdy-5/hmmwv-m998-hummer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 3 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2008 Co do fotek to macie racje jest to moja najsłabsza strona. A co sie tyczy kół to podaje kilka fotek żeby zobaczyć jak one sa upaprane. Moje nieszczęsne zdjecia wiele zabijaja tych efektów. Fotk z mojej kolekcji wykonane w Afganistanie. Autor utajniony:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 Moje nieszczęsne zdjecia wiele zabijaja tych efektów No fakt - widziałem wczoraj ten model i zdecydowanie lepiej wygląda w realu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Ziętek Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 Duże Erni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 Afganistan to Afganistan a Irak to Irak. Inne podłoże to i inaczej wygląda. W brew pozorom różnica jest znaczna. Na zdjęciach to wygląda jakby były pomalowane. Może to kamuflaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 3 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2008 Afganistan to Afganistan a Irak to Irak. Masz racje i tu i tu sam piasek prawie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 Masz racje i tu i tu sam piasek prawie:) z przymróżeniem oka ale tak naprawdę to jest jednak różnica. Afganistan jest rejonem bardziej skalistym. Po deszczu zupełnie inaczej będzie się osadzała glinka na drodze Afgańskej a inaczej w Iraku. Inna jest też jej struktura. Myślę, że jakiś spec od geografii by to rozkminił na drobne. Druga sprawa to taka, że jednak system dróg w Iraku jest wbrew pozorom dużo lepiej rozbudowany. W Aganistanie prawie go nie ma. Ma to oczywiście wpływ na stan ogumienia. Nie zrozum mnie źle model mi się podoba i cała ta przekomarzanka jest bardziej z przymrużeniem oka ale jednak środowisko nawet tak pustynne jak Irak i Afganistan może być całkowicie różne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jack3236 Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 To nie jest tak że ten syfek jest inny ( ma inny kolor ) ze względu na to że pojazd jeździł w Afganie albo Iraku. To raczej struktura brudu się różni. Na tarenach pustynno-wyżynnych i pustynno-górskich piasek ma większe ziarna i ma tendenzję do zastygania w coś w rodzaju grubo ziarnistego błota, które odpada durzymi segmentami. Zaś piasek nizinny wygląda bardziej jak pył budowlany czy kusz jest czasami tak "zmielony" źe nie czuć go między palcami i taki piasek w kontakcie z wodą działa jak szpachla modelarska wchodząc wszędzie dlatego też żołnierze amerykańscy podczas operacji pustynna burza cierpieli na lekką odmianę pylicy (suchy kaszel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi