Skocz do zawartości

Taki szybki projekcik z IraQ czyli Hummer Gun Truck

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Świetny pomysł, zdjęcia już nieświetne....czekałem na lepsze przy T1, tu też poczekam....a jak już będą takie, które nie zabijają 3/4 Twojej pracy to popiszemy,ok?;)

Napisano

Co do fotek to macie racje jest to moja najsłabsza strona. A co sie tyczy kół to podaje kilka fotek żeby zobaczyć jak one sa upaprane. Moje nieszczęsne zdjecia wiele zabijaja tych efektów.

HummerlevelV23.jpg

HummerlevelIV43.jpg

HummerlevelIV25.jpg

Fotk z mojej kolekcji wykonane w Afganistanie. Autor utajniony:)

Napisano
Moje nieszczęsne zdjecia wiele zabijaja tych efektów

No fakt - widziałem wczoraj ten model i zdecydowanie lepiej wygląda w realu

Napisano

Afganistan to Afganistan a Irak to Irak.

Inne podłoże to i inaczej wygląda. W brew pozorom różnica jest znaczna. Na zdjęciach to wygląda jakby były pomalowane. Może to kamuflaż

Napisano
Masz racje i tu i tu sam piasek prawie:)

z przymróżeniem oka ale tak naprawdę to jest jednak różnica. Afganistan jest rejonem bardziej skalistym. Po deszczu zupełnie inaczej będzie się osadzała glinka na drodze Afgańskej a inaczej w Iraku. Inna jest też jej struktura. Myślę, że jakiś spec od geografii by to rozkminił na drobne. Druga sprawa to taka, że jednak system dróg w Iraku jest wbrew pozorom dużo lepiej rozbudowany. W Aganistanie prawie go nie ma. Ma to oczywiście wpływ na stan ogumienia.

Nie zrozum mnie źle model mi się podoba i cała ta przekomarzanka jest bardziej z przymrużeniem oka ale jednak środowisko nawet tak pustynne jak Irak i Afganistan może być całkowicie różne.

Napisano

To nie jest tak że ten syfek jest inny ( ma inny kolor ) ze względu na to że pojazd jeździł w Afganie albo Iraku. To raczej struktura brudu się różni. Na tarenach pustynno-wyżynnych i pustynno-górskich piasek ma większe ziarna i ma tendenzję do zastygania w coś w rodzaju grubo ziarnistego błota, które odpada durzymi segmentami. Zaś piasek nizinny wygląda bardziej jak pył budowlany czy kusz jest czasami tak "zmielony" źe nie czuć go między palcami i taki piasek w kontakcie z wodą działa jak szpachla modelarska wchodząc wszędzie dlatego też żołnierze amerykańscy podczas operacji pustynna burza cierpieli na lekką odmianę pylicy (suchy kaszel