Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam przedstawiam wam model Italeri Blackbird którego będę robił. Przepraszam za jakość zdjęć ale siadła mi cyfrówka i robiłem telefonem.

Zdjęcie pudełka

dsc00036vj8.th.jpg

I początek prac

dsc00032po3.th.jpg

Oraz na sucho przymiarka

dsc00033kv8.th.jpg

Mam jeszcze takie pytanie chciałbym go pomalować sprayem. Czy nada się taki do samochodów?

Napisano

ja malowałem właśnie do samochodów, świetne krycie, a co do modelu

przynajmniej u mnie: dużo szpachli i coś było z plastikiem bo przy samym kleju miękł i deformował się, ale po skończeniu efekt jest genialny

powodzenia

Napisano

Słuchaj. Zacznijmy od tego, że czarne matowe samoloty, szybko płowiały. Czyli powierzchnia kolory jaśniała. Proponował bym taki czarny z 5% białego. Na maksa szary. Wiec albo użyjesz mega szarego spreja, albo jak nie będzie to czarny. A z 8zł mała puszka, ale to Ci starczy na 3 takie modele

• 2 weeks later...
Napisano

ja mam takie zapytanie - czym różni się zestaw SR-71A Italeri od kiedyś produkowanego zestawu Academy-Minicraft (chyba Academy wznowiła go w ostatnim czasie), czy to nie ten sam model ?? pytam bo lata świetlne temu składałem poczciwego SR-a właśnie z Aca-Mini, dobrze to wspominam i chciałbym podejść do tego modelu jeszcze raz

Napisano

W zestawie Academy góra jest właściwie 1 częścią 1280_1_aca1642_2.jpg

a w italeri składa się z dwóch części 1132_1_ita0145_1.jpg ponadto w zestawie Italeri jest dołączony samolocik bezzałogowy Drone.

Napisano

To dożucę do tego ogródka jeszcze jednego kamola Jak dla mnie od academy lepszy jest Monogram.Jest tam Drone razem z wózkiem na niego ,ma świetne wnęki podwozia,fajne fotele oraz bardzo dokładne tablice.

• 5 years later...
Napisano

Przepraszam, że odkopuję temat, ale...

Jakiś czas temu kupiłam ten właśnie model, no i wypadałoby wziąć się w końcu za niego. Poczytałam i poszperałam po forach oraz tematach, więc sprawy szpachli, kleju etc., mam z grubsza ogarniętą. Gorzej z farbami. Czy do mniejszych części (np. w kokpicie) nadawałyby się farby akrylowe firmy "Amsterdam"? Mam ich pełno w domu (korzysta z nich moja mama), ale nie wiem jak one miałyby się do plastiku.

Napisano

Nie eksperymentuj, tylko kup farby modelarskie, czy to olejne, czy akrylowe (wedle gustu, ja polecam akryle) i dedykowany do nich rozcieńczalnik. Nie ma sensu odkrywać koła samemu.